FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Dan Petrescu și Nelu Varga s-au întâlnit, în sfârşit! » Noul obiectiv stabilit de patronul clujenilor

FOTO: Dan Petrescu, tehnicianul campioanei CFR Cluj, și Nelu Varga, patronul ardelenilor
FOTO: Dan Petrescu, tehnicianul campioanei CFR Cluj, și Nelu Varga, patronul ardelenilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 septembrie 2022 14:17 / Actualizat sambata, 24 septembrie 2022 14:32

Dan Petrescu (54 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, și Nelu Varga, patronul „feroviarilor”, au avut, în cele din urmă, mult așteptata întâlnire, care a tot fost amânată din pricina stării de sănătate a antrenorului. 

Omul de afaceri i-ar fi spus „Bursucului” că nu a dorit niciodată să îl dea afară, iar discursul său a fost greșit înțeles, notează cei de la ProSport. 

FCSB a pus ochii pe alt jucător de la Farul » MM Stoica nu s-a ascuns: „A ieşit în evidenţă”
FCSB
FCSB a pus ochii pe alt jucător de la Farul » MM Stoica nu s-a ascuns: „A ieşit în evidenţă”

De asemenea, Nelu Varga și Dan Petrescu au mai vorbit și despre situația din clasament a CFR-ului, despre obiectivele campioanei României din acest sezon, precum și despre o schimbare de strategie apărută la clubul ardelean. 

Primăvara europeană și câștigarea campionatului, obiective obligatorii

Patronul lui CFR Cluj i-ar fi fixat două obiective obligatorii antrenorului echipei, Dan Petrescu. Campioana României trebuie neapărat să treacă de faza grupelor UEFA Conference League și să câștige, pentru al șaselea an la rând, campionatul. 

În acest moment, CFR Cluj se află pe ultimul loc al clasamentului grupei G, cu numai un punct obținut din primele două etape. 

Acest punct a fost câștigat in extremis în Kosovo, când brazilianul Yuri a egalat la ultima fază a meciului în meciul pe care clujenii l-au disputat în fața celor de la Ballkani.

De asemenea, Dan Petrescu este obligat să aducă un nou titlu de campioană în Gruia. În acest moment, CFR Cluj se situează pe poziția a patra în clasament, cu 18 puncte adunate în 9 meciuri. 

Gruparea clujeană are însă 2 meciuri mai puțin disputate, restanțele fiind contra celor de la Hermannstadt și FCSB. Dacă va câștiga aceste 2 meciuri, CFR Cluj va urca până pe prima poziție a SuperLigii. 

Finanțatorul ar fi nemulțumit de jocul prestat 

Patronul formației campioane ar fi nemulțumit și de jocul prestat de CFR Cluj sub comanda lui Dan Petrescu. Nelu Varga i-ar fi reproșat și că echipa și-a pierdut și siguranța defensivă, o caracteristică a clujenilor din anii trecuți. 

Jocul CFR-ului a fost criticat și de fanii echipei, care i-au cerut în mai multe rânduri demisia lui Dan Petrescu. Stilul de joc al grupării clujene a fost criticat de mai multe ori în ultimii ani de persoane importante din fotbalul românesc, cu toate că în acest fel Dan Petrescu a făcut probabil cele mai importante performanțe din istoria clubului. 

Tehnicianul ar fi garantat că echipa va juca mai bine odată ce jucătorii nou-veniți se vor integra pe deplin. 

Patronul CFR-ului ar fi interesat și de promovarea jucătorilor tineri

Ioan Varga ar fi venit și cu o nouă strategie. Acesta ar dori ca Dan Petrescu să le ofere mai multe șanse jucătorilor tineri, pentru ca fotbaliștii să crească, scopul fiind acela de a-i vinde în viitorul apropiat. 

În acest moment, jucătorii vandabili ai campioanei României sunt Daniel Birligea (22 de ani), Claudiu Petrila (21 de ani) și Emmanuel Yeboah (19 ani).

Citește și alte articole despre Liga 1: 

Ce a declarat Joonas Tamm presei din Estonia despre experienţa la FCSB: „Nu mă ascund în spatele unor scuze, dar am avut foarte mult ghinion”

Favoritul lui Gigi Becali nu va juca la următorul meci al roș-albaștrilor » Dică se bucură că poate încerca altă variantă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
007claudiu
007claudiu  •  27 Septembrie 2022, 18:26

Niciodata nu poti fi multumit cu un angajat, trebuie tot timpul sa-l provoci spre alte varfuri, Dan Petrescu fiind cel mai tare, cu cele mai mari performante, s-a cam ramolit, trebuie mobilizat spre alte performante. Anul acesta treaca mearga, dar la anul viitor se doreste accederea in Champions League. Asa ii va creste cota si lui Petrescu. Poate fara sa vrea el acest lucru

ralffy_mr
ralffy_mr  •  25 Septembrie 2022, 13:04
Postat de 007claudiu pe 25 Septembrie 2022, 12:24

Petrila, Birligea si Yeboah oricum joaca, mai sunt cativa care ar putea fi fortati, dar mai ales din contingentul de africani, toti tineret intre 18 si 21 de ani care ar putea ajunge la nivelul lui Yeboah. E posibil ca in doi ani CFR-ul sa aibe cea mai tanara echipa din Liga 1

Stiam ca joaca, autorul se pare ca nu stia ca acestia joaca, la fel nici patronul pare ca nu a aflat ca joaca..altfel daca este adevarat aceasta cerinta, pare ceva de genul "sa faci sa fie bine, sa nu fie rau... sa nu zica lumea ca nu ti-am trasat obiective." :-D))

007claudiu
007claudiu  •  25 Septembrie 2022, 12:24
Postat de ralffy_mr pe 24 Septembrie 2022, 14:39

A venit Varga cu o strategie in care sa-i ofere o sansa lui Yeboah sa joace titular?? Si vrea sa-l vada si pe Petrila pe teren?? Oare acestia nu joaca?? Birligea n-a jucat cand nu a fost accidentat?? Oare daca CFR castiga celelate 2 restante va urca pe prima pozitie, indiferent de rezultatele altor partide pe care le disputa pana pe 10 Decembrie?? De ce scrieti astfel de elucubratii?

Petrila, Birligea si Yeboah oricum joaca, mai sunt cativa care ar putea fi fortati, dar mai ales din contingentul de africani, toti tineret intre 18 si 21 de ani care ar putea ajunge la nivelul lui Yeboah. E posibil ca in doi ani CFR-ul sa aibe cea mai tanara echipa din Liga 1

Vezi toate comentariile (6)
Comentează