FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

video Christopher Braun despre derapajul rasist al dinamoviștilor: „Da, există în fotbalul românesc”

Christopher Braun, în dreapta // sursă foto: Imago Images
Christopher Braun, în dreapta // sursă foto: Imago Images

Articol de , - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 18:33 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 20:24

Christopher Braun, fundașul Rapidului, a comentat la conferința de presă de vineri incidentul rasist petrecut la meciul Dinamo - Oțelul (3-3), din Cupa României. Victimă, jucătorul Oțelului, Francois Yabre.

În repriza secundă, dinspre tribuna a doua s-au auzit constant sunete rasiste îndreptate în direcția jucătorului ivorian, cu pașaport norvegian. Apărătorul Oțelului a răbufnit după golurile de 2-1 și 3-1. A făcut semne largi, cerând ironic ca spectatorii să continue cu strigătele reprobabile.

Francois Yabre a reacționat după scandările rasiste la adresa lui din meciul Dinamo - Oțelul: „Nu am de ce să mă rușinez, alții ar trebui să o facă!” + Și clubul gălățean a reacționat
DINAMO - OȚELUL
Francois Yabre a reacționat după scandările rasiste la adresa lui din meciul Dinamo - Oțelul: „Nu am de ce să mă rușinez, alții ar trebui să o facă!” + Și clubul gălățean a reacționat

Nu a fost prima oară când Yabre a intrat în colimatorul suporterilor „câinilor”. El chiar a amendat public această atitudine ostilă în 2023, după duelurile din liga secundă cu Dinamo, disputate în 2022/2023.

Christopher admite că rasismul este o problemă peste tot, nu doar în România

Despre episodul reprobabil de pe arena „Arcul de Triumf” a vorbit și fundașul de culoare al Rapidului, Christopher Braun, în conferința de presă premergătoare meciului din campionat cu FC Voluntari. 

„Da, rasismul există în fotbalul românesc. Totuși, este o problemă peste tot, nu doar în România. Nu este îndreptat doar împotriva celor de culoare, ca mine”, a comentat apărătorul adus de giuleșteni de la CFR Cluj.

Christopher Braun se bucură că n-a fost victima rasismului

Braun a mărturisit că „mă bucur că nu am experimentat ceva așa de rău și sper să nu trec nici în continuare prin așa ceva". El a făcut apoi referire și la reacțiile propriilor suporteri după rezultatele modeste din ultima vreme, în campionat, și eliminarea din Cupa României încă din faza grupelor.

„Fiecare are dreptul la opinie. Mesajul meu este să continue să ne susțină, iar noi îi vom răsplăti pentru tot”, a încheiat apărătorul în vârstă de 32 de ani. Braun e născut în Germania, la Hamburg, dar înainte de a ajunge în Liga 1 a mai jucat în Olanda și în Grecia.

Mai puteți citi:

Reacția lui Cristiano Bergodi, după anunțul lui Dan Șucu: „Nu ne-am văzut de zece zile”

Rapid a plusat, FCSB îl ia, dar mai scump! Becali dă 700.000 pe unul dintre cei mai buni jucători din Liga 1

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează