FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL VS FCSB

VOTEAZĂ ÎN SONDAJ Dezbaterea celui mai incendiar sezon din istorie! Cine e fotbalistul campionatului: Florinel Coman sau Denis Alibec?

Articol de , , - Publicat marti, 09 mai 2023 17:30 / Actualizat marti, 09 mai 2023 17:40

GSP lansează o dezbatere plecând de la forma extraordinară a celor doi atacanți ai echipelor care își vor disputa titlul de campioană în ultimele 3 etape ♦ Ca goluri produse, Denis Alibec e peste Florinel Coman, însă acesta din urmă compensează în privința organizării din joc: pasează mai precis, pierde mai puține baloane și are un procentaj mai mare de dueluri câștigate

Bătălia finală pentru titlul de campioană propune și un duel fantastic între doi fotbaliști aflați într-o formă de zile mari. Florinel Coman și Denis Alibec sunt cei doi lideri ai formațiilor care se bat pentru primul loc și care poartă, de la distanță, o rivalitate pentru titlul neoficial de cel mai bun jucător al primăverii.

Florinel Coman vs Denis Alibec, o comparație relevantă

Momentele pe care le traversează sunt excepționale. Chiar și ultima etapă a demonstrat acest lucru. Florinel Coman, care oricum avusese o lună aprilie de senzație, fiind declarat de GSP cel mai bun jucător, a reușit două pase de gol în victoria cu Sepsi, în vreme ce Alibec a umilit-o pe Rapid, căreia i-a marcat un hattrick.

Chiar dacă pozițiile lor în teren nu sunt asemănătoare, Coman evoluând în banda stângă, iar Alibec ca atacant central, o comparație între cei doi e relevantă. Sunt principalii oameni care produc goluri pentru formațiile lor, având pe lângă goluri înscrise și pase de gol sau acțiuni utile pentru colegi.

Strict pe cifrele care contează cel mai mult pentru un atacant, adică ceea ce se vede pe tabela de marcaj, Alibec îl subordonează pe jucătorul vicecampioanei.

Capitol COMAN ALIBEC
Goluri 7 14
Pase de gol 7 7
Șuturi la poartă (medie) 2 3,2
Șuturi pe poartă (medie) 0,9 1,55

Și în privința consistenței ca volum de joc, Alibec e superior. A jucat în 30 de meciuri, cu unul mai puțin decât Coman, dar are mult mai multe minute petrecute pe teren. Chiar cu aproape 30% peste atacantul cuplului Pintilii - Charalambous.

Capitol COMAN ALIBEC
Meciuri 31 30
Medie minute pe meci 65 89
Minute totale jucate 2.067 2.680
Titular 24 28
Înlocuit pe parcursul meciului 18 9

În schimb, Florinel Coman compensează și îl domină pe Alibec în ceea ce privește organizarea și disciplina din joc.

Capitol COMAN ALIBEC
Pase precise 77% 71%
Mingi pierdute (medie pe meci) 6 13
Mingi pierdute în jumătatea propie 0,8 2
Mingi recuperate 1,2 0,7
Dueluri câștigate 48% 34%
Baloane interceptate 1,7 0,9

7ani e diferența de vârstă dintre cei doi: Alibec a împlinit 32 în ianuarie, Coman a făcut 25 luna trecută

2,5milioane de euro e cota actuală a lui Coman, conform transfermarkt, vârful fiind atins în martie 2020, când era evaluat la 6 milioane de euro

900de mii de euro e nivelul din prezent al lui Alibec, nivelul maxim avându-l în iunie 2017, când era la FCSB și era cotat la 3 milioane de euro

GSP l-a văzut mai bun pe Denis Alibec...

Conform notelor pe care Gazeta Sporturilor le acordă jucătorilor după fiecare meci din Liga 1, elevul lui Gică Hagi e peste Florinel Coman. 

Alibec are o medie de 6,26, pe care a mărit-o considerabil după ultima rundă, în care a primit 9 pentru cum a jucat în succesul istoric cu Rapid, scor 7-2. În schimb, Alibec a primit sub nota 5 în patru meciuri pe parcursul actualului sezon.

... InStat îl declară mai bun pe Florinel Coman

Firma de monitorizare a meciurilor creează Indexul InStat, o medie a tuturor reușitelor și nereușitelor unui fotbalist în timpul petrecut pe gazon. La acest capitol, Florinel Coman are un nivel mai ridicat, media campionatului fiind de 235, față de numai 223 din dreptul lui Alibec.

Gigi Becali a plătit pe Coman și Alibec peste 5 milioane de euro

Florinel Coman și Denis Alibec sunt cei mai scumpi fotbaliști pe care Gigi Becali i-a transferat vreodată, de când e patron la FCSB. Pe Alibec l-a cumpărat de la Astra, în ianuarie 2017, în schimbul a 2,04 milioane de euro. 

Peste 7 luni, l-a achiziționat și pe Coman, de la Farul, care tocmai câștigase titlul sub comanda lui Gică Hagi. A plătit 2,5 milioane de euro, după care a mai virat încă 500.000 pentru a răscumpăra procentele pe care Viitorul le deținea la o revânzare de la la FCSB în străinătate.

1-0pentru Florinel Coman în disputa cu Alibec e scorul trofeelor câștigate pe parcursul acestui campionat în ancheta GSP \"Cei mai buni\", care desemnează în fiecare lună cel mai bun jucător

1-1e scorul titlurilor câștigate în Liga 1: Alibec a triumfat cu Astra în 2015-2016, Coman cu Viitorul, în 2016-2017

VOTEAZĂ | Cine e fotbalistul campionatului: Florinel Coman sau Denis Alibec?

Cine e fotbalistul campionatului: Florinel Coman sau Denis Alibec?

Florinel Coman (FCSB)
Denis Alibec (Farul)

Florinel Coman, declarații după FCSB - Sepsi 3-1, partida în care a reușit două pase decisive: „Important este că suntem aproape de Farul”

Citește și:

Gigi Becali dezvăluie o „convenție” cu Mihai Rotaru pentru finalul sezonului: „Bă, fratele meu mai mic! Tu mă faci campion, iar eu te fac pe tine locul 3”
FCSB
Gigi Becali dezvăluie o „convenție” cu Mihai Rotaru pentru finalul sezonului: „Bă, fratele meu mai mic! Tu mă faci campion, iar eu te fac pe tine locul 3”
Hagi l-a găsit pe „noul Alibec”: „Seamănă foarte mult. E clar că eu nu vorbesc gratuit”
FARUL
Hagi l-a găsit pe „noul Alibec”: „Seamănă foarte mult. E clar că eu nu vorbesc gratuit”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
vichart
vichart  •  10 Mai 2023, 17:44
Postat de MariusMitran69 pe 09 Mai 2023, 23:11

In principiu vorbim de doi ratati, unul mai demult iar celalalt mai de curand. Macar Alibec a dus echipa asta in spate si-a facut-o campioana, pe cand Coman a fost rezerva de lux pana cand s-a prins si Gigi cate parale face Tavi Popescu. Cel mai bun jucator de la FCSB a fost Edjouma dar din pacate nu are culoarea pielii potivita si varsta cam avansata ca sa fie febletea patronului.

stai chill ca nu a facut-o alibec campioana,cel mult locul 2. care inseamna tot intertoto.

parpalache
parpalache  •  10 Mai 2023, 09:27

Sunteți in eroare!Fotbalistul campionatului este...Neubert!

MariusMitran69
MariusMitran69  •  09 Mai 2023, 23:11

In principiu vorbim de doi ratati, unul mai demult iar celalalt mai de curand. Macar Alibec a dus echipa asta in spate si-a facut-o campioana, pe cand Coman a fost rezerva de lux pana cand s-a prins si Gigi cate parale face Tavi Popescu. Cel mai bun jucator de la FCSB a fost Edjouma dar din pacate nu are culoarea pielii potivita si varsta cam avansata ca sa fie febletea patronului.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează