FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - RAPID

FOTO+VIDEO Farul e cu o mână pe titlu! Puștii lui Hagi i-au administrat Rapidului o umilință de neuitat » Clasamentul ACUM

Farul - Rapid / foto: Raed Krishan +21   FOTO
Farul - Rapid / foto: Raed Krishan

Articol de , , , - Publicat sambata, 06 mai 2023 23:27 / Actualizat sambata, 06 mai 2023 23:48

Farul Constanța a spulberat-o pe Rapid, 7-2, iar la malul mării suflă briză de titlu! Trupa lui Hagi i-a predat o lecție usturătoare lui Mutu, care bifează cel mai drastic eșec al carierei. „Marinarii” au șase puncte peste FCSB și șapte peste CFR Cluj și speră acum la pași greșiți din partea contracandidatelor pentru ca visul trofeului să devină și mai limpede.

Farul depinde de propriile rezultate din acest moment, iar Hagi își poate ajudeca cel de-al doilea titlu, după cel din 2017, dacă echipa sa își câștigă meciurile rămase. Și jocurile rezultatelor îi pot face campioni pe „rechini”, în pole-position în acest moment pentru un titlu ce părea improbabil la startul campionatului. 

Farul - Rapid, comentat live de Cristian Geambașu, Adrian Florea și Remus Răureanu
Farul - Rapid
Farul - Rapid, comentat live de Cristian Geambașu, Adrian Florea și Remus Răureanu

Farul e cu o mână pe titlu, după ce o umilește pe Rapid

Un fleac, i-au ciuruit! Rapid, o „umbră” atunci când nu are în spate un Giulești înfierbântat, a suferit o umilință de proporții pe terenul Farului. Chiar dacă veneau după două victorii-reper, cu FCSB și CFR Cluj, giuleștenii au fost de nerecunoscut în fața unei echipe pur și simnplu dezlănțuite

A fost nevoie de doar 30 de secunde pentru ca ecuația meciului să se elucideze. Doar atât a putut rezista defensiva lui Mutu la Ovidiu. Moldovan și-a continuat sezonul oscilant, a comis mult prea ușor un penalty, iar de acolo a început, practic, recitalul gazdelor. 

Denis Alibec, cel care avea să fie MVP-ul meciului, a punctat de la puntul cu VAR și a dat tonul umilinței alb-vișinii. Oaspeții și-au bătut joc de o ocazie rarisimă, Albu a finalizat defectuos din câșiva metri, iar Rapidul nu s-a mai putut trezi din coșmar din acel moment. 

În rol avea să-și intre Tudor Băluță. Reinventat sub comanda lui Hagi, mijlocașul a reușit o „dublă” de efect în decurs de doar patru minute. Una dintre reușite l-a năucit pe Moldovan: „torpilă” de la marginea careului, iar Rapidul era șah-mat după nici 30 de minute. 

Farul - Rapid / foto: Raed Krishan
Farul - Rapid / foto: Raed Krishan
Farul - Rapid / foto: Raed Krishan
Farul - Rapid / foto: Raed Krishan
Farul - Rapid / foto: Raed Krishan
+17 FOTO

Același Alibec a profitat de eroarea copilărească a lui Săpunaru și a stabilit scorul pauzei, 4-0.

Alibec, hattrick de senzație!

Norma de goluri s-a dublat după pauză. Gafeurul Săpunaru a înscris golul de onoare, dar mai rău i-a provocat pe „marinari”. Alibec și-a completat seara de excepție cu unul dintre cele mai frumoase goluri ale sezonului, o finalizare formidabilă de la marginea careului pe care Moldovan a putut doar s-o privească. 

Coșmarul rapidist era departe de a se încheia. Louis Munteanu a ieșit la rampă, a punctat de două ori în două minute, iar proporțiile scorului deveneau cataclisimice pentru un Rapid în derivă.

Când nu mai conta, Dugandzic a înscris din penalty și a stabilit scorul final, o palidă consolare în cea mai neagră seară din cariera de antrenor a lui Mutu.

Scandări rasiste la Farul - Rapid: șicane și jigniri între cele două galerii
FARUL - RAPID
Scandări rasiste la Farul - Rapid: șicane și jigniri între cele două galerii

FINAL » Farul - Rapid 7-2

  • AICI, cele mai importante statistici
  • Au marcat: Alibec '3 p., '45, '61 / T. Băluță '23, '28, L. Munteanu '75, '77 / Săpunaru '59, Dugandzic '86 p. 
  • În secunda 30 a disputei, Cătălin Popa a dictat un penalty în favoarea „marinarilor”, la un duel între Horațiu Moldovan și Adrian Mazilu. „Centralul” nu a stat pe gânduri, a arătat punctul cu var în ciuda protestelor oaspeților. VAR-ul nu a întors decizia arbitrului piteștean, iar Alibec a transformat lovitura de pedeapsă. 
  • N-a durat mult până a venit și cel de-al doilea gol al meciului. După ce giuleștenii au irosit o ocazie rarisimă - prin Albu - „marinarii” s-au desprins după execuția de la distanță a lui Tudor Băluță, care l-a învins pe Moldovan printr-o „torpilă” de la marginea careului. 
  • Asediul la poarta lui Moldovan a continuat. După ce șutul în forță a lui Alibec a fost respins in-extremis în transversală, Farul a marcat la faza imediat următoare, prin același Tudor Băluță, la o fază la care defensiva alb-vișinie a fost „inertă”. 3-0 pentru Farul, după mai puțin de o jumătate de oră!
  • Gafa lui Săpunaru din minutul 45 a completat o repriză de coșmar a giuleștenilor. fundașul rapidist a comis o eroare copilărească, iar Alibec, plecat lansat din propria jumătate, nu l-a iertat pe Horațiu Moldovan.
  • Alibec a „recidivat” după pauză. Imediat după ce oaspeții marcaseră golul de onoare, vârful lui Hagi și-a desăvârșit opera și a înscris cel mai frumos gol al meciului. Alibec e la cel de-al treilea hat-trick în Superligă, al doilea în acest sezon, după cel reușit cu FC Botoșani. Pe primul l-a izbutit în sezonul 2015/2016, în tricoul Astrei. 
  • 4.381 de spectatori sunt prezenți pe stadion, număr anunțat de organizatori. 

Farul - Rapid (imagini de la meci + atmosfera din afara stadionului)

Farul - Rapid / foto: Raed Krishan
Farul - Rapid / foto: Raed Krishan
Farul - Rapid / foto: Raed Krishan
Farul - Rapid / foto: Raed Krishan
Farul - Rapid / foto: Raed Krishan
+17 FOTO

Farul - Rapid, echipe de start

Farul: Aioani - D. Kiki, Larie, Artean, Borza - T. Băluță, Nedelcu, Grameni - Alibec, L. Munteanu, Mazilu
Rezerve: Buzbuchi, Sîrbu, K. Boli, Casap, K. Doukoure, Mateus Barbosa, Sali, N. Popescu, V. Morar
Absenți: Marins, M. Popescu (accidentați)
Antrenor: Gheorghe Hagi

Rapid: H. Moldovan - R. Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, J. Morais - Kait, Al. Albu, Al. Ioniță II - Sefer, Dugandzic, Funsho Bamgboye
Rezerve: Drăghia, P. Iacob, Fl. Ștefan, Emmers, Papeau, Pănoiu, Ongenda, Costache, Luckassen
Antrenor: Adrian Mutu

Stadion: „Gheorghe Hagi” (Ovidiu)
Arbitru: Cătălin Popa; A1: George Neacșu; A2: Mihai Marica; Arbitru VAR: Sebastian Colțescu; Arbitru AVAR: Daniel Mitruți

UPDATE 21:05: Scandări rasiste ale galeriei Farului

Niciun Farul - Rapid fără derapaje! Ultrașii „marinarilor” au apelat la scandări rasiste reprobabile în direcția rivalilor giuleșteni.

UPDATE 21:01 „De la „Rege”, cu dragoste

La intrarea în stadion, suporterii Farului de la Tribuna a II-a sunt recompensați de organizatori cu programul de meci, dar și cu o carte în care e prezentat în amănunt lotul „rechinilor”.

Farul e cu o mână pe titlu! Puștii lui Hagi i-au administrat Rapidului o umilință de neuitat » Clasamentul ACUM
Fanii constănțenilor sunt întâmpinați cu diverse materiale dedicate meciului din această seară / foto: Andrei Petrescu (GSP.ro)

UPDATE 20:55: Ultrașii Rapidului au intrat în sector

Aproximativ 30 de minute ne mai despart de startul întâlnirii de la Ovidiu. Ultrașii echipei lui Mutu au ocupat sectorul oaspeților și au început duelul de la distanță cu galeria Farului.

Fanii Rapidului, înaintea partidei cu Farul / FOTO: Andrei Petrescu (GSP.ro)
Farul - Rapid / foto: Raed Krishan
Farul - Rapid / foto: Raed Krishan
Farul - Rapid / foto: Raed Krishan
Farul - Rapid / foto: Raed Krishan
+17 FOTO

UPDATE 20:09 Suporterii Rapidului se pregătesc să intre în stadion

Galeria giuleșteană s-a răzgândit în ultimul moment, a luat decizia de a face, în cele din urmă, deplasarea la Ovidiu. Reporterii GSP.ro prezenți la Ovidiu au surprins cadre cu fanii giuleștenilor, care puneau la punct ultimele detalii înainte de intrarea în stadion. În total, patru autocare cu suporteri rapidiști au venit azi la malul mării. Între timp, la stadion și-a făcut apariția și Daniel Niculae, care a venit la Ovidiu cu propriul bolid.

Fanii Rapidului, înaintea partidei cu Farul / FOTO: Andrei Petrescu (GSP.ro)
Farul - Rapid / foto: Raed Krishan
Farul - Rapid / foto: Raed Krishan
Farul - Rapid / foto: Raed Krishan
Farul - Rapid / foto: Raed Krishan
+17 FOTO

UPDATE 20:00 Imagini surprinse de GSP înainte de meci

Echipele celor de la Farul și Rapid au ajuns la stadion cu aproximativ două ore înainte de startul partidei, iar GSP transmite imagini cu sosirea autocarelor celor două la complexul din Ovidiu. De asemenea, încep să apară și primele microbuze cu suporteri rapidiști. Giuleștenii vor fi însoțiți la Ovidiu de o galerie formată din aproximativ 300 de ultrași. 

Citește mai multe știri din Liga 1:

Farul și Rapid se înfruntă pentru un vârf din Superligă! Hagi i-a relansat cariera

Au cerut control anti-doping înainte de meciul decisiv din Liga 1: „Avem informații. A fost și acel caz...”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (236)
John.Wick
John.Wick  •  08 Mai 2023, 23:20
Postat de concret pe 07 Mai 2023, 17:15

Eu am un singur cont aici prostea, asta de pe care scriu acum. Crezi ca toti suntem ca fecesebistul randoom, care isi face 10 conturi pe zi, pentru ca pe 9 din ele ia ban instant? :))

prostea, pentru mine sunteți toate la fel, așa că mă râd de voi toate, fără osebire, și de cei care vă asmut

Naste74
Naste74  •  08 Mai 2023, 10:19

Onea - aceeasi declaratie: "Stiam ce trebuie sa facem."

Naste74
Naste74  •  08 Mai 2023, 10:15

Farul - Rapid = Inmormantare fara Sfesnic!!!

Vezi toate comentariile (236)
Comentează