FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Cine e "secundul" pe care îl vrea Mihai Teja la FCSB: un italian care a lucrat în Liga 1 pe vremea lui Ion Marin! De ce Becali se poate opune ferm

Ezio Gelain
Ezio Gelain

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 decembrie 2018 17:06

Italianul Ezio Gelain, care a mai lucrat în România acum 16 ani, ca secund al lui Cornel Dinu şi Ion Marin, e dorit de Teja la FCSB.

Mihai Teja a reuşit să aibă rezultate bune la Gaz Metan ajutat de un preparator fizic italian, Riccardo Proietti. La FCSB, proiectul lui Teja include tot un italian drept colaborator important.

E vorba despre Ezio Gelain, un antrenor din Italia, pe care noul tehnician al roş-albaştrilor l-ar dori ca secund. Gelain, 57 de ani, a antrenat ultima dată în Serie B, la Livorno, în 2015 şi 2016.

Gelain n-ar fi la prima experienţă în România. În sezonul 2001-2002, el a lucrat, tot ca secund, la Dinamo. A fost în staff şi cu Cornel Dinu, dar şi cu Ion Marin.

La acea vreme, la solicitarea lui Vladimir Cohn, Dinamo a apelat la italieni pentru a aduce un secund şi un preparator şcoliţi la Coverciano. Gelain a stat o jumătate de an într-un sezon la finalul căruia Dinamo a câştigat campionatul.

Dinamo a fost singura sa experienţă în afara Italiei. În CV-ul tehnicianului apar echipe precum Empoli, Genoa, Piacenza, dar doar la nivel de secund sau la "Primavera".

Singura piedică în realizarea acestei mutări, Gelain la FCSB, ar fi dorinţa lui Becali ca staff-ul să fie realizat exclusiv din români.

A reafirmat şi ieri, în conferinţa de presă: "I-am spus lui Teja că îi fac toate poftele, însă n-aş prea vrea străini în staff. Eu oricum vreau ca, în scurt timp, toată echipa, antrenori, jucători, să fie formată doar din români". Teja insistă să fie lăsat să-l aducă pe italian. 

Cum ar putea arăta staff-ul tehnic la FCSB

  • Mihai Teja - antrenor principal
  • Ezio Gelain - antrenor secund
  • Dumitru Uzunea - antrenor secund
  • Marius Popa - antrenor cu portarii
  • Marian Lupu - preparator fizic
  • Horea Codorean - preparator fizic
  • Flavian Arămitu - medic
  • Ovidiu Kurti - kinetoterapeut

40de ani e vârsta lui Teja, al doilea cel mai tânăr antrenor din Liga 1, după Alexa, 39 de ani

Vezi și: 

Dar posesia, cât e posesia? Cifre ÎNGRIJORĂTOARE pentru FCSB: cum a stat echipa lui Mihai Teja la capitolul atât de lăudat de Becali, Hagi sau Stoichiță

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
herman25
herman25  •  28 Decembrie 2018, 21:51
Postat de stelistdemic01 pe 28 Decembrie 2018, 21:28

daca vrei sa vezi un prost cu adevarat autentic -> uita-te in oglinda... insa doar putin, ca sa nu visezi urit la noapte...

Alt prostalau, mai mare ca ceilalti.

stelistdemic01
stelistdemic01  •  28 Decembrie 2018, 21:28
Postat de herman25 pe 28 Decembrie 2018, 20:22

Uite aici, steaua astuia e clona fcsb. Un prost autentic, din vaslui.

daca vrei sa vezi un prost cu adevarat autentic -> uita-te in oglinda... insa doar putin, ca sa nu visezi urit la noapte...

martinpen
martinpen  •  28 Decembrie 2018, 21:26

Astia s-au ales dupa etnie, nu dupa calitati... Teja e machidon si nu a antrenat nicaieri mai mult de 6 luni, dar l-a luat Becali. Teja a mai luat machidoni in staff, Uzunea, un profesor de la Eliade care a distrus multi copii prin selectii cu pachete, dar e machidon si el.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează