FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Dar posesia, cât e posesia? Cifre ÎNGRIJORĂTOARE pentru FCSB: cum a stat echipa lui Mihai Teja la capitolul atât de lăudat de Becali, Hagi sau Stoichiță

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 decembrie 2018 16:50

Gigi Becali i-a stabilit două obiective concrete lui Mihai Teja. Patronul celor de la FCSB vrea titlul în Liga 1 și dorește ca formația lui să aibă un joc coerent de posesie.

Gică Hagi și Mihai Stoichiță se numără printre persoanele care au girat pentru Teja. Foștii colaboratori de la FCSB au întărit ideea că Mediașul practica un joc bazat pe posesie în prima parte a acestui sezon (detalii AICI).

Posesie doar cu echipele mici!

Gaz Metan Mediaș a fost într-adevăr o echipă de posesie, dar doar în duelurile cu echipele mici.

În fața celor de la FCSB, a Viitorului, a campioanei CFR sau a lui Dinamo, medieșenii au fost mai degrabă echipa reactivă.

Media procentelor posesiei din primele 21 de etape a fost 48,7 la sută. Cel mai bun procentaj a fost în victoria de pe teren propriu cu Poli Iași, scor 1-0, când au deținut controlul în 61 la sută din timp.

La căpătul opus este înfruntarea cu Viitorul, scor 2-2, în care au juat cu un om mai puțin din minutul 38. Posesia a fost atunci doar 37 la sută.

Echilibru cu FCSB

În partidele directe cu FCSB, ambele pierdute de Gaz Metan, scor 1-2 și 1-3, formația lui Teja a controlat mingea în proporție de 45, respectiv 48 la sută din timp. Oarecum firesc, Dică l-a dominat pe noul antrenor al FCSB la acest capitol.

Vezi și: 

Becali a anunțat numele primilor 3 jucători cu care s-a înțeles: "Cu ei mi-a spus Teja că poate face posesie" + Cuplu nou de fundași centrali

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
alexzece
alexzece  •  29 Decembrie 2018, 02:52

Tu te referi la posesia ineficienta.Barcelona lui Guardiola,in special,si in general echipele lui Guardiola sunt exemplul perfect ca poti sa ai posesia si sa fii si incisiv.Pana la urma,eu cred ca cea mai sigura de victorie e echipa care are domina,iar posesia asta face.Desigur,poti castiga si altfel cupe sau campionate,da in general echipele mari au procente ridicate de posesie si castiga.O echipa mare trebuie sa domine si sa castige,nu e de ajuns doar sa castige.Desigur,nu stiu daca va realiza asta Teja,cu un *** idiot ca Becali,e greu sa se faca performanta.Parca ii statea mult mai bine la puscarie.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

martinpen
martinpen  •  28 Decembrie 2018, 23:53
Postat de Muzzi Ciprian pe 28 Decembrie 2018, 21:57

echipa nationala a Frantei nu mai face nici o posesie si uite-i, sunt campioni mondiali fara drept de apel! cum vrea Becali sa faca posesie in 4-2-3-1? cu 2 inchizatori?

Ce legatura are sistemul de joc cu posesia? Daca vrei posesia, tii mingea la tine, nu trebuie sa ataci sau sa te aperi... Daca joci cu 8 fundasi, pusi pe 2 linii, desfasurati din banda in banda ai posesie la tine in teren cata vrei... Asa avea Regeblat...

921882817932326
Adi Petre  •  28 Decembrie 2018, 21:59

Cate meciuri a jucat Mediasul cu un om mai putin? Ce posesie vreti atunci? Ganditi putin!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează