FOTBAL  »  Superliga  »  CSA STEAUA

Cine mai înțelege ceva? Haos și la Clubul Sportiv al Armatei: ”Talpane, stai potolit!”

Comandantul Petrea (alături de Marius Lăcătuş) e acuzat de Talpan că nu vrea binele echipei CSA
Comandantul Petrea (alături de Marius Lăcătuş) e acuzat de Talpan că nu vrea binele echipei CSA

Articol de - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2017 00:00

Haos la CSA:  juristul cere înscrierea în prima ligă în locul lui Becali, comandantul dorește să participe în liga a patra. Ministrul anunță o anchetă internă.

Succesele din procesele cu Becali mai rău au agitat atmosfera din Ministerul Apărării. Militarii nu mai știu cum să procedeze cu marca pe care au câștigat-o în instanță, nici cu echipa pe care au anunțat că o vor crea. Talpan a cerut înscrierea în Liga 1 în locul FCSB, clubul lui Gigi, "așa cum el a preluat fraudulos locul în 2003 și s-a afiliat ilegal la Federația Română de Fotbal!".

"Spune ce crede el"

Talpan a rostit această solicitare doar în media. "Voi notifica luni FRF și LPF să ne înscrie în Liga 1", a spus juristul în Gazeta de duminică. Planul n-a fost dus la capăt deoarece comandantul Petrea a refuzat să semneze documentele pentru Federație și Ligă. "Nu înțeleg comportamentul lui, îi atrag atenția public că nu pricep pentru cine lucrează și pe cine reprezintă!", l-a atacat Talpan pe Petrea la DigiSport.

CSA comunicase un punct de vedere cu câteva ore înainte: "Vrem să înscriem formația CSA Steaua în Liga a patra, așa cum a fost stabilit proiectul nostru. Oricare altă intenție constituie un punct de vedere personal, nu e politica CSA!". Cu referire la Talpan, care ar comunica doar opinii personale, neîmpărtășite de conducerea Clubului Sportiv.

Federația s-a implicat și ea în dispută. A precizat că schimbarea denumirii echipei lui Becali nu va atrage excluderea din competiție, pentru că redenumirea e regulamentară. În ce condiții se poate schimba numele clubului, potrivit regulamentului, la articolul 2:

  1. Cluburile pot solicita FRF schimbarea denumirii sub care figurează ca membri afiliați numai în perioada dintre două ediții ale campionatului.
  2.  În denumirea clubului nu poate fi cuprinsă denumirea altei localități decât aceea în care clubul are sediul social.
  3. Pentru aprobarea schimbării denumirii este necesar avizul scris prealabil al FRF.
  4. Clubul care solicită schimbarea denumirii va depune următoarele documente:
    a. cererea de schimbare a denumirii, însoțită de avizul prealabil
    b. dovada înregistrării mărcii la OSIM sau dovada depunerii cererii de înregistrare la OSIM
    c. documentele din care rezultă schimbarea denumirii clubului
    d. dovada achitării taxei pentru schimbarea denumirii.
  5. Cererea de schimbare a denumirii și documentele se depun la FRF în perioada 1-30 iunie a fiecărui an, în caz contrar urmând să fie respinsă cererea ca tardiv introdusă.

Steaua nu mai e proprietara mărcii la OSIM din decembrie 2014, de când a pierdut brandul ca urmare a unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Și-a păstrat numele în ultima vreme folosindu-se de denumirea societății de la Registrul Comerțului, pierdută și ea între timp.

De aceea Becali e obligat să aleagă alt nume. El are de gând să tragă de timp până la vară, ca să se înscrie în perioada 1-30 iunie solicitată de regulamentul fotbalistic: "Voi cere suspendarea executării deciziei de la Curtea de Apel până când se va pronunța și Înalta Curte, ultima instanță. Dacă mi se respinge cererea, plătesc amendă 500 de euro pe zi o lună, două fiindcă nu pun în aplicare hotărârea. Și schimb numele abia după".

FCSB va înceta să mai semnifice Fotbal Club Steaua București abia din sezonul următor, nu din februarie, când se reiau meciurile din Liga 1.

Ministrul anchetează clubul ministerului

Talpan i-a acuzat pe oficiali din Ministerul Apărării, inclusiv pe comandantul Petrea, că nu respectă interesele statului și lucrează împotriva lui în litigiul cu Becali. Juristul i-a cerut ministrului sprijinul în mod public.

Gabriel Beniamin Leș, noul ministru al apărării, a anunțat că a solicitat o anchetă a Corpului de Control la CSA: "Într-o zi în care preocupările întregului Minister al Apărării s-au concentrat pe fundamentarea bugetului pe anul 2017 și pe pregătirea Ministerialei Apărării de la NATO din luna februarie, am fost nevoiți cu toții să acordăm timp prețios unor polemici neconstructive. Astăzi am dispus Corpului de Control și Inspecție să demareze urgent verificări cu privire la modul în care a fost gestionată situația generată de revenirea mărcii Steaua București în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei".

"Îi cer ministrului să-i demită pe toți cei care lucrează din minister contra intereselor statului român! Am dovezi împotriva lor! De ce să nu cerem locul din prima ligă pe care l-a ocupat fără drept Becali în 2003?"
Florin Talpan, juristul CSA Steaua

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
khal_37
khal_37  •  18 Ianuarie 2017, 14:39
Postat de mmvv80 pe 18 Ianuarie 2017, 11:16

becali a mai mituit generali de armata, a stat in puscarie pt asta si pamanturile care le-a obtinut asa. nu e greu de presupus ca iar a mituit pe cei care-s importiva lui Talapan si a institutiei pe care ei o reprezinta

Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul...http://www.romaniatv.net/detalii-uluitoare-in-dosarul-terenurilor-mapn-cum-l-a-pacalit-statul-pe-becali-si-ce-nu-i-au-spus-a_134250.html

popescu13
popescu13  •  18 Ianuarie 2017, 14:12

Cum iti permiti sa afirmi ca Armata Romana a ajuns batjocura Balcanilor?E o insulta grava,fara dovezi si logica,e chiar o infractiune.Retrage-ti afirmatia !!!

1559676604296163
Remus Daniel  •  18 Ianuarie 2017, 13:15

talpan e SECURIST comunist de aia nu ii e frica de SEFI fiindca SEFII lui sunt in alta parte

Vezi toate comentariile (12)
Comentează