FOTBAL  »  LIGA 1  »  ARBITRI

Cine simulează va fi suspendat! » International Board şi UEFA au luat cîteva decizii prin care schimbă faţa fotbalului

În viziunea lui Crăciunescu, Surdu a simulat în duelul cu Scarlatache, de duminică, doar din spate. Din faţă el a fost faultat
În viziunea lui Crăciunescu, Surdu a simulat în duelul cu Scarlatache, de duminică, doar din spate. Din faţă el a fost faultat

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 01:14

Ion Crăciunescu va propune, mîine, în Comitetul Executiv ceea ce UEFA, în întrecerile pe care le organizează, a decis deja: jucătorii care se prefac vor fi suspendaţi minimum 2-3 etape.

UEFA nu mai acceptă toleranţă pentru jucătorii care simulează. A introdus deja în regulament că dacă un fotbalist simulează şi determină acordarea unui penalty din care s-a marcat un gol sau o eliminare pentru un adversar, atunci va fi suspendat minimum 2-3 etape. "Joi, în Comitetul Executiv, voi propune introducerea acestei reguli şi la noi. Chiar Mircea Sandu mi-a spus să vin cu propuneri din practica internaţională, şi în această şedinţă le voi prezenta ceea ce UEFA deja a decis", a spus Ion Crăciunescu.

O altă regulă cu care International Board a fost de acord e aceea că arbitrii pot folosi spray-uri speciale pentru a indica, printr-o linie, locul în care trebuie să stea zidul la loviturile libere din preajma careului. Aceste spray-uri sînt folosite deja de un an de zile în meciurile din America de Sud, practica fiind uzitată chiar şi la Copa America, din vara lui 2011.

Singura propunere venită din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor din România a fost respinsă de International Board. E vorba de aceea ca un jucător care ripostează fizic împotriva unui spectator intrat pe teren să nu mai fie eliminat.

Alte schimbări ce vor fi puse în practică în Liga 1 din 2012-2013
- fiecare echipă va putea să aibă pe banca de rezerve maximum 12 jucători, în loc de 7, cum era pînă acum
- nu se mai poate marca gol dintr-o minge de arbitru: dacă se înscrie în propria poartă va fi corner, dacă se înscrie în poarta adversă, jocul se va relua cu repunere din 6 metri
- orice comunicare electronică între cei de pe banca tehnică şi jucători din teren e interzisă
- orice accidentare care apare la încălzire nu mai trebuie anunţată arbitrului
- benzile pe care jucătorii le pun peste jambiere, deasupra gleznelor, vor fi obligatoriu de culoarea jambierelor
- panourile cu reclamele de lîngă gazon vor putea fi amplasate la 1 metru distanţă de teren, nu la 2 metri, cum era pînă acum.

Playtech: GENIAL! Ce face Ion Țiriac pentru Sorana Cîrstea, iubita fiului său. S-a aflat abia acum


Comentarii (5)
stancuvlad
stancuvlad  •  04 Aprilie 2012, 11:42

ce discutii au oamenii si ce probleme avem noi...ei vorbesc de niste masuri foarte bune pentru fluidizarea jocului......si problema noastra principala este ca s-a suparat Gigi ca i-au fost eliminati jucatori CORECT acum ceva timp si trebuie sa schimbam regulamentul sa il multumim....asta e problema cea mai mare a campionatului nostru.....atat de importantaa fost ca ne-au scuipat propunerea in 2 secunde....

alexhaiducu
alexhaiducu  •  04 Aprilie 2012, 11:04

si cum se dovedeste simularea???au mai dat cartonase pt simulare si jucatorii erau luati cu salvarea!

fcdinamobucuresti
fcdinamobucuresti  •  04 Aprilie 2012, 03:42

faza cu simularile a devenit foarte serioasa. eu am jucat un pic de fotbal cu ceva tineri, si pe unul l-am obstructionat putin, si gata, s-a aruncat pe jos. frate, nu se mai poate, e contagioasa treaba.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează