FOTBAL  »  Superliga  »  ETAPA A 30-A

Cine va fi protagonista etapei 30? Steaua are cel mai uşor meci, Oţelul cel mai greu!

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 29 aprilie 2011 20:52

Etapa a 30-a programează o serie de partide decisive în lupta pentru titlu şi pentru locurile de Europa League, iar Steaua pare să aibă una dintre cele mai uşoare misiuni dintre echipele clasate pe locurile 1-6, alături de FC Vaslui, care se deplasează pe terenul Victoriei Brăneşti.

CLASAMENT
1. Poli Timişoara - 56 de puncte
2. Oţelul - 55 de puncte
3. FC Vaslui - 54 de puncte
4. Dinamo - 50 de puncte
5. Steaua - 47 de puncte
6. Rapid - 46 de puncte

PROGRAM, ÎN FUNCŢIE DE DIFICULTATE
1. CFR Cluj - Oţelul, luni, 20:30, Antena 1 şi GSP.RO
După dezamăgirile cu Dinamo şi Gaz Metan, Oţelul mai are de luptat cu alte nume grele din Liga 1. Elevii lui Dorinel Munteanu se vor deplasa pe terenul unei echipe aflate în reconstrucţie, CFR Cluj, care rămîne însă în lupta pentru Europa League. Ardelenii se află la doar 6 puncte de un loc în cupele europene, iar programul le dă speranţe elevilor lui Minteuan. Oţelul este obligată să strîngă cît mai multe puncte pînă la final, pentru a face faţă rivalelor Poli Timişoara şi FC Vaslui. În 6 meciuri disputate la Cluj, Oţelul are doar o singură victorie, alte 4 meciuri încheindu-se la egaliate.

2. Gaz Metan - Dinamo, luni, 18:30, DigiSport
Dinamo are ghinionul de a se deplasa la o echipă angrenată în lupta pentru Europa League, Gaz Metan disputîndu-şi locul din topul clasamentului cu Rapid şi Steaua. Elevii lui Pustai au remizat în ultima etapă pe terenul Oţelului şi vor aborda meciul cu Dinamo cu un moral de fier, după ce au strîns 4 puncte în ultimele 2 etape. În ultimele întîlniri de la Mediaş însă, Gaz Metan a ţinut-o la respect pe Dinamo, remizînd o dată şi cîştigînd într-un meci disputat în 2009. Cu o victorie, Dinamo se poate apropia de primele două poziţii.

3. Pandurii - Rapid, duminică, 18.00, DigiSport
Rapidul nu s-a simţit bine în ultimele deplasări de la Pandurii, iar meciul viitor s-ar putea să nu fie o excepţie. Pandurii pur şi simplu au ridiculizat Steaua în etapa a 29-a, iar jocul ofensiv al lui Grigoraş ar putea pune mari probleme unui Rapid aflat în degringoladă. Preluată de Marian Rada, echipa din Giuleşti va întîlni în etapa a 31-a Steaua, în Ghencea, astfel că orice rezultat în afara unei victorii ar putea pune în mare pericol locul european al vişiniilor.

4. Poli Timişoara - FC Braşov, sîmbătă 21:30, DigiSport
Timişoara va întîlni un adversar relaxat, FC Braşov, care se concentrează mai mult pe calificarea în finala Cupei României. Bănăţenii au regăsit calea spre victorie după meciul de la U. Cluj, iar Duşan Uhrin va trimite din nou cel mai în formă prim 11, pentru a încerca să surprindă trupa lui Conceicao. Braşovul are doar 6 victorii în 28 de deplasări la Timişoara, gazdele adjudecîndu-şi 18 partide dintre acestea.

5. Steaua - Gloria Bistriţa, duminică, 20:30, DigiSport
Deşi au fost sezoane în care Gloria a încurcat Steaua în Ghencea, de această dată steliştii se aşteaptă la un meci mai accesibil. Gloria este în zona periculoasă a clasamentului, dar etapa trecută a făcut doar act de prezenţă la Bucureşti, în meciul pierdut fără drept de apel în faţa lui Dinamo (0-3). De altfel, parcursul în deplasare al Bistriţei este destul de modest în acest sezon, cu doar 2 victorii în 14 meciuri şi alte 10 înfrîngeri suferite departe de arena proprie. Totuşi, Steaua se află în colaps, scandalurile interne şi lipsa de rezultate măcinînd trupa lui Sorin Cîrţu.

6. Victoria Brăneşti - FC Vaslui, sîmbătă, 17:00, GSP TV
În fine, cel mai uşor meci pare să-l aibă FC Vaslui, care se va deplasa pe terenul unei echipe care a oferit puncte cam tuturor adversarelor cu care a jucat în acest sezon, Victoria Brăneşti. Chiar şi pe teren propriu Brăneştiul are un bilanţ modest, cu doar 3 victorii şi 6 remize în 14 partide. Calitatea lotului vasluian şi-ar putea spune cuvîntul în etapa a 30-a, iar elevii lui Hizo nu se aşteaptă la nimic altceva în afară de 3 puncte obţinute la Chiajna.

Intră pe PARIORI.RO pentru a vedea toate cotele partidelor din etapa a 30-a!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
gyorom1
gyorom1  •  30 Aprilie 2011, 06:34

nu va mai certati fratilor,consolati-va cu ideea ca anu asta tot in provincie merge titlul,indiferent de echipa(dintre cele 3).

veverita_catalin
veverita_catalin  •  29 Aprilie 2011, 20:44

La cum se joaca de vreo luna, tot ce prevezi aici e aiurea ! Sa vezi surprize (pentru tine) !

bdgeorge
bdgeorge  •  29 Aprilie 2011, 20:27
Postat de marian_u pe 29 Aprilie 2011, 20:19

branesti-vaslui x, vasluiul va face "surpriza" acestei etape 100%, timisoara cred ca are meciul usor "facut" de iancu iar galatiul nu ar fi exclus sa bata la cfr, daca vor juca ofensiv, dinamo nu bate, li s-au urcat fumurile la cap si planteaza copaci, rapid nu bate dar poate scoate egal, steaua este echipa de pluton si nu ma mai pronunt!

ai dreptate cu Timisoara 100% au "rezolvat" deja meciul (Brasovul va odihnii titularii pt Cupa cea mai buna explicatie pt un meci trantit) dar eu cred ca si Vasluiul va face ce va face si bate la Branesti iar Otelul nu are sanse la CFR (contre de la Tim. si Vaslui) pt ca ei nu stiu sa joace ofensiv,Dinamo nu bate la Medias niciodata ca si Rapid la Pandurii iar Steaua desii nu ar trebuii sa aibe probleme ei sunt specialisti in a si le creea singuri asa ca se joaca!!! Oricum cel mai mare 1 este la Tim. care de fapt isi joaca sansa la titlu in cele 2 meciuri cu Otelul si Vaslui

Vezi toate comentariile (4)
Comentează