FOTBAL  »  Superliga  »  U21

VIDEO EXCLUSIV » Critici dure pentru regula U21 și FRF: „Răzvan Burleanu să-și asume! Un circ total, o nebunie!”

Răzvan Burleanu, președintele FRF
Răzvan Burleanu, președintele FRF

Articol de GSP - Publicat luni, 26 octombrie 2020 16:15 / Actualizat luni, 26 octombrie 2020 16:29

Invitat la GSP Live, Ciprian Marica (35 de ani), finanțator la Farul, în Liga 2, a criticat în termeni duri regula U21 impusă de FRF în primele 2 ligi ale României. 

Fostul fotbalist nu este de acord cu obligativitatea de a începe cu 2 jucători U21 în primul „11” și lasă de înțeles că tinerii fotbaliști trebuie folosiți doar dacă valoarea îi impune. 

Ciprian Marica: „Circ total, o nebunie”

„În Liga 1 și Liga 2 vedem obligația de a juca cu tineri. Greșeala nu vine doar de pe banca tehnică, există greșeli și la nivelul FRF. Oricât ar vrea Răzvan Burleanu să spună că nu e vina lui, că e pe partea administrativă, deciziile pe care le-a luat la nivelul Ligii 1 se văd și la echipa națională. Trebuie să și-o asume. Te-ai hazardat. 3, 4, 5 jucători U21 care să fie buni îi aveam indiferent, și cu regula asta și fără. 

Nu e ca și cum se vând pe bandă rulantă jucătorii U21. Impactul se vede doar pe teren, în rezultatele slabe ale echipelor și în mascarada cu schimbarea jucătorilor în minutul 1 și 2. E un circ total, o nebunie în capul antrenorului care nu știe ce schimbări trebuie să facă. Lucrurile trebuie să se întâmple în mod natural, conform valorii pe care le ai. E un deserviciu făcut acestor tineri, cred eu”, a declarat Marica la GSP Live. 

I-am rugat pe cei din FRF să facă un exercițiu, să ia o echipă de fotbal și să vadă dacă ar putea construi ceea ce spun. Gândirea lor poate că este una bună, dar practica ne arată că nu ne folosește la nimic. Lucrurile ar trebui să vină într-un mod natural, nu forțat

Eram atât de euforici după acel turneu final de la U21 (n.red. - EURO 2019), încât am cerut ca toți să vină la echipa de seniori. Trecerea trebuie să se întâmple treptat, trebuie să îi iei ușor, să aibă lângă ei niște lideri, niște oameni cu experiență lângă care să crească. Ne-am grăbit 
- Ciprian Marica, la GSP Live

Ce presupune regula U21

La nivelul primei ligi, regula impusă de FRF presupune ca echipele să înceapă meciurile cu doi jucători eligibili pentru naționala de tineret U21, doar unul fiind necesar să fie pe teren pe tot parcursul meciului. În schimb, în eșalonul secund, fiecare echipă trebuie să folosească cel puțin un jucător Under 20 și altul Under 19, începând cu acest sezon. 

Mai multe știri din Liga 1:

Dinamo, pe drumuri: se mai mută la noul sediu? Contractul nu e semnat și se lucrează de pe teren!

Man și Coman primesc toată atenția, dar un alt fotbalist este „cheia” pentru FCSB: „Le face tot jocul”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
adiktedz
adiktedz  •  26 Octombrie 2020, 17:55

Cat de greu e sa faci regula asa incat sa fie 2 U21 pe teren minim 1 repriza. E chiar asa de greu ptr aia cu capul mare de la federatie?niste incompetenti.

883758598355956
Adrian Fulgos  •  26 Octombrie 2020, 17:37

Părerea personala că regula este buna, dar cu obligativitatea sa-i ții pe teren o repriză minimum. Altfel cum pot tinerii sa se dezvolte daca nu jucînd? Toate echipele din liga 1 trebuie sa folosească aceeaşi regulă şi atunci nu se poate spune că o echipă este mai avantajata decit cealalta.

adriann_
adriann_  •  26 Octombrie 2020, 17:14
Postat de remarque pe 26 Octombrie 2020, 16:44

vechea poveste. Acum incep unii sa isi dea seama ce au facut cu transformarea ligii I in liga satelor, cu impunerea unor jucatori pe criterii de varsta, cu 14 echipe si injumatatiri de puncte, etc etc. In loc sa se fi concentrat la asigurarea unor arbitraje corecte, la aducerea unui selectioner priceput, la tratarea in mod corect a participantelor la intrecere(vezi cazurile Sportul Studentesc, Rapid si Universitatea Craiova) au venit cu tot felul de inventii ca sa spoiasca sandramaua. Iar acum, asa spoita cum e, se prabuseste totul.

Principala problema e cu "liga satelor". Cand permiti ca prin mijloace dubioase sa se umple Liga 1 cu echipe gen Chiajna, Voluntari, Clinceni, Sageata Navodari samd automat trebuie sa te astepti ca va urma o scadere a audientei la TV, a numarului spectatorilor de pe stadioane, a interesului sponsorilor samd. Sigur ca nu putea FRF sa dea ucaz si sa spuna ca nu promoveaza Clinceni, dar sa fim seriosi, daca era arbitrata Clinceni cum a fost arbitrata Craiova lui Mititelu la Ploiesti nu promova nici daca avea lot de locurile 7-9 in liga 1....

Vezi toate comentariile (6)
Comentează