FOTBAL  »  Superliga  »  REACȚIE

EXCLUSIV „Omoară fotbalul” » Ciprian Marica crede că ultima decizie riscă să deraieze fotbalul: „O tâmpenie, cum să faci asta?”

Ciprian Marica
Ciprian Marica

Articol de - Publicat marti, 13 februarie 2024 14:51 / Actualizat marti, 13 februarie 2024 15:45

Ciprian Marica (38 de ani) nu este de acord cu introducerea cartonașului albastru în meciurile de fotbal. Fostul internațional român spune că regula care are șanse mari de a fi introdusă va afecta atât sportivii, cât și publicul spectator.

International Board intenționează să introducă un nou cartonaș în fotbal. După galben și roșu, se testează acum cel albastru, pentru eliminarea temporară.

Ciprian Marica, vehement în privința cartonașului albastru

Acționarul de la Farul Constanța nu vede cu ochi buni noua regulă și nu își dă seama cum s-a ajuns la această idee.

O mare prostie, e o tâmpenie. Te încălzești, te scoate afară din joc să te răcești, după care intri. Nu e ceva normal, din punctul meu de vedere, omoară fotbalul. Avem tot mai multe fragmentări, cu VAR-ul, nu înțeleg de ce vor să o introducă. 

Sunt întreruperi deja cu faulturile, faultul azi se dă la orice atingere, nu mai e ca înainte. Și asta în condițiile în care tinerii din ziua de azi urmăresc tot mai mult doar rezumatele. Nu știu unde se va ajunge”, a declarat Ciprian Marica pentru GSP.ro.

Cum se aplică regula cartonașului albastru

Regula cartonașului albastru este împrumutată din rugby și se va aplica în momentul în care un jucător va opri un contraatac printr-un fault tactic sau va protesta împotriva deciziilor arbitrului. 

Excluderea din teren va dura 10 minute, timp în care jucătorul va sta la marginea terenului, lângă banca de rezerve. Antrenorii nu pot primi cartonaș albastru. 

Inițial, culoarea noului cartonaș a fost portocalie, dar s-a renunțat după ce s-a ajuns la concluzia că ar putea crea confuzie cromatică cu cel gaben și cel roșu. 

Regula a fost deja testată la competițiile de copii și juniori din Țara Galilor, informează publicația Daily Telegraph, iar consecințele au fost pozitive: faulturile tactice s-au redus, iar tinerii jucători au avut un comportament „fair play” față de deciziile arbitrilor.

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Și Edward Iordănescu a avut o opinie dură

Selecționerul echipei naționale a României a avut și el o reacție dură despre norma care ar putea schimba fața fotbalului.

Cartonașul albastru = o inepție! Unii se plictisesc in birouri! În ritmul ăsta, curând se va sta cu manual de utilizare pe bancă, să confrunți regulamentul live! #freefootball
- Edward Iordănescu într-o postare pe Facebook.

VIDEO Ciprian Marica, dezamăgit de sistemul VAR din Superliga

Citește alte știri despre regula cartonașului albastru:

Noi detalii despre cartonașul albastru » Ce se întâmplă cu portarul la „eliminare temporară” și cui nu i se va aplica niciodată această sancțiune
REGULAMENT
Noi detalii despre cartonașul albastru » Ce se întâmplă cu portarul la „eliminare temporară” și cui nu i se va aplica niciodată această sancțiune
Reacția lui Carlo Ancelotti la introducerea cartonașului albastru: „În fiecare an fotbalul devine mai complicat!”
SPANIA
Reacția lui Carlo Ancelotti la introducerea cartonașului albastru: „În fiecare an fotbalul devine mai complicat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
kordell
kordell  •  13 Februarie 2024, 17:46
Postat de parachioara5 pe 13 Februarie 2024, 16:14

...fcsb -farul 1-1...farul -dinamo 0-2...unde se va ajunge ?

Probabil ca la Caracal , oras legendar pentru voi :)))

traian_v
traian_v  •  13 Februarie 2024, 16:37

Pacat ca nu se introduce si prosopul albastru ;)

username_2
username_2  •  13 Februarie 2024, 16:34

„Te încălzești, te scoate afară din joc să te răcești, după care intri.”...păi cînd te scoate afară pui un prosop pe tine să nu răcești

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close