INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REGULAMENT

Apare cartonașul albastru în fotbal! » Cum și când va fi folosit

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2024 18:05 / Actualizat joi, 08 februarie 2024 18:23

International Board va anunța vineri lansarea testelor eliminării temporare pentru faulturi tactice și proteste la deciziile arbitrilor. Jucătorilor trecuți 10 minute pe bancă li se va arăta cartonașul albastru.

În 1970, a fost o mică revoluție în fotbal. Au apărut cartonașele. Mondialul din Mexic a fost primul turneu final în care arbitrii au avut posibilitatea să-i sancționeze pe jucători cu „galben" și „roșu".

După mai mult de o jumătate de secol, încă un cartonaș poate fi introdus în regulamentul jocului. Albastru!

International Board anunță zece minute pe tușă și cartonaș albastru

Vineri, 9 februarie, International Board va confirma oficial lansarea testelor pentru „sin-bin", eliminarea temporară, anunță cotidianul britanic Daily Telegraph.

Cutremur la UEFA! Ceferin a schimbat statutul, dar a șocat la conferință: „Nu mai candidez în 2027!” » Va candida Burleanu la președinția UEFA?
UEFA
Cutremur la UEFA! Ceferin a schimbat statutul, dar a șocat la conferință: „Nu mai candidez în 2027!” » Va candida Burleanu la președinția UEFA?

Jucătorii ar putea trimiși 10 minute în afara terenului dacă vor opri contraatacuri cu faulturi tactice sau dacă vor protesta împotriva deciziilor arbitrului.

În acest caz, „centralul" va avea în buzunar cartonașul roșu. Iată culoarea pe care o vor vedea „vinovații" când li se va spune că au fost excluși temporar. O regulă inspirată din rugby și hochei.

International Board a renunțat la cartonașul portocaliu. A rămas albastru. Teste în Țara Galilor

Inițial, culoarea ar fi trebuit să fie portocalie, dar s-a renunțat după ce s-a ajuns la concluzia că ar putea crea confuzie între cartonașele galben și roșu. Și s-a ales albastru.

Daily Telegraph a aflat că acest cartonaș albastru a fost deja testat cu succes la competițiile de copii și juniori din Țara Galilor, consecința fiind reducerea faulturilor tactice și a reacțiilor furibunde ale fotbaliștilor.

Președintele UEFA: „Nu mai e fotbal". Dar ar putea fi obligat să aplice „sin-bin"

Nu se va apela însă în perioada imediat următoare la cartonașul albastru în turneele de elită europene la nivelul seniorilor. Aleksander Ceferin, președintele UEFA, nu crede că eliminările temporare ar avea efect pozitiv: „Nu mai e fotbal".

Totuși, susțin jurnaliștii englezi, forul continental va fi obligat să aplice modificarea adusă legilor jocului dacă rezultatele testelor vor mulțumi International Board.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Președintele UEFA a călcat în picioare o legendă a fotbalului » „Acest cenzor patetic al moralei știa că nu voi mai candida”
UEFA
Președintele UEFA a călcat în picioare o legendă a fotbalului » „Acest cenzor patetic al moralei știa că nu voi mai candida”
Anunț tare al președintelui lui PSG » Schimbare radicală a clubului parizian!
FRANȚA
Anunț tare al președintelui lui PSG » Schimbare radicală a clubului parizian!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (18)
DjimZmit
DjimZmit  •  09 Februarie 2024, 22:23

Mai bine il faceau ***... prietenii stiu de ce...:)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  09 Februarie 2024, 16:35
Postat de soulripper pe 09 Februarie 2024, 11:28

vor fi momente cand se va juca 6 la 7. sau 6 la 10

Permite regulamentul actual asta?

istet10
istet10  •  09 Februarie 2024, 16:35
Postat de icuco pe 08 Februarie 2024, 23:53

Pai eu nu vad nici o problema in asta. Tu te vaitai ca nu stii ce se intampla daca se accidenteaza un jucator la o echipa care a incasat un rosu si un albastru.

Daca nu exista un numar minim de jucatori intr-o echipa meciul nu poate continua. Asta e problema.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează