INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REGULAMENT

Revoluția fotbalului: sunt pregătite 5 schimbări majore de regulament » „Roșu” pentru orice henț defensiv în careu + Pedeapsă nouă pentru tragere de timp

Un asemenea henț, al lui Luke Shaw (Manchester United, în centru), va fi pedepsit cu cartonaș roșu Foto: Guliver/GettyImages
Un asemenea henț, al lui Luke Shaw (Manchester United, în centru), va fi pedepsit cu cartonaș roșu Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 14:29 / Actualizat miercuri, 07 februarie 2024 15:14

International Board vrea să testeze în viitorul apropiat cinci reguli noi în fotbal: cartonaș roșu pentru orice henț premeditat în suprafața de pedeapsă, suspendarea partidei la incidente între jucători, eliminare temporară, portar sancționat pentru tragere de timp și delegarea căpitanului în discuțiile cu arbitrii.

De câteva luni se vorbește de viitoarele schimbări de regulament din fotbal. Acum, s-a stabilit și o dată, 2 martie. Atunci va fi reuniunea International Board, în care se va discuta ce s-ar putea modifica și când va începe perioada de teste.

International Board: orice „mână" intenționată în careu în faza defensivă, afară!

Format din cei patru reprezentanți ai Marii Britanii (Anglia, Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord), la care se adaugă 4 voturi din partea FIFA, organismul ce supervizează legile jocului ia în calcul cinci reguli noi, potrivit The Sun.

Rivalul lui Drăgușin în apărarea lui Tottenham, cel mai rapid jucător din Premier » S-ar putea întrece cu Bolt! + O poveste cu clipe de cumpănă: „La 18 ani am vrut să spun stop
ANGLIA
Rivalul lui Drăgușin în apărarea lui Tottenham, cel mai rapid jucător din Premier » S-ar putea întrece cu Bolt! + O poveste cu clipe de cumpănă: „La 18 ani am vrut să spun stop"

1. Cartonaș roșu pentru henț în careu. Orice oprire premeditată a jocului, cu mâna, în suprafața de pedeapsă în faza de apărare va fi pedepsită cu eliminare. Toate hențurile intenționate din propriul careu vor fi sancționate cu cartonaș roșu.

Revoluția fotbalului: sunt pregătite 5 schimbări majore de regulament » „Roșu” pentru orice henț defensiv în careu + Pedeapsă nouă pentru tragere de timp
International Board nu mai vrea să vadă astfel de momente pe teren. Arbitrul ar putea opri temporar partida în cazul unor incidente între jucători Foto: Guliver/GettyImages

2. Suspendarea partidei la incidente pe teren. Dacă mai mulți jucători intră în conflict, arbitrul poate decide să suspende temporar întâlnirea (numărul de minute ar urma să se hotărască ulterior), cerând o "perioadă de liniștire". Timp în care fotbaliștii se vor calma pentru reluarea jocului.

International Board: dacă portarul trage de timp, echipa adversă primește un corner!

3. Eliminare temporară pentru faulturi tactice. În cazul în care un jucător aflat în faza defensivă blochează lansarea unui contraatac, faultând un adversar pentru a scurtcircuita acțiunea, atunci acesta ar putea fi trimis pe bancă timp de 10 minute, după modelul „sin-bin" în rugby.

4. Portarul sancționat pentru tragere de timp. Dacă un goalkeeper încearcă să întârzie reluarea jocului, arbitrul ar putea să-l pedepsească. Nu doar să-l avertizeze și să-i arate cartonașul galben, ci și să acorde celeilalte echipe un corner, de exemplu.

5. Numai căpitanii vor discuta cu arbitrul. Din nou o regulă aplicată în rugby. Nu vor mai putea vorbi toți jucătorii cu „centralul". În viitorul apropiat, doar căpitanii vor avea dreptul să discute cu arbitrul.

International Board analizează extinderea VAR la al doilea „galben" și la faze fixe

În același timp, se va comenta și posibilitatea ca puterea VAR să se extindă și asupra celui de-al doilea cartonaș galben și la deciziile legate de faze fixe, lovituri libere și cornere.

Pierluigi Collina, șeful arbitrilor FIFA, a declarat că se va analiza acest aspect. Se va aplica doar dacă tehnologia video nu va prelungi prea mult meciurile.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Fostul adversar al FCSB-ului merge în Premier League pentru 20 de milioane de euro!
MERCATO
Fostul adversar al FCSB-ului merge în Premier League pentru 20 de milioane de euro!
Cosmin Olăroiu a luat decizia finală » Unde va antrena pentru restul sezonului
NEGOCIERI
Cosmin Olăroiu a luat decizia finală » Unde va antrena pentru restul sezonului

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  07 Februarie 2024, 18:35

La noi în Super Liga ( Ei ,na !) ar fi bine dacă sar putea aplica suplimentar la tragerile de timp următoarele; La orice mic accident sa părăsească terenul imediat și sa stea 5 minute pt. Îngrijire medicala ,ca deja este prea mult cu simulările acestea și urla pe acolo ! Se vor gândii de 2 ori atunci când echipa va juca în 10 timp de 5 minute ! Dacă se va ridica inseamna ca nu are nevoie de intervenția medicilor ( 99% cazuri)! Rămâne la alegerea lor ,dacă este serioasa treaba chiar are nevoie de cam 5 minute pina vede dacă poate continua ! Desigur atunci adversarul va fi sancționat corespunzător.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  07 Februarie 2024, 16:59

Cred ca toate aceste modificări sunt bine venite. Este benefic ca VAR-ul sa poata interveni atât la cornere cat și la lovituri libere. Mai cred ca cel care face un "fault tactic" iar centralul lasă jocul sa continue ( legea avanatajului) sa fie oprit printr-un gest de către central ca sa nu mai poată participa la continuarea fazei, mai ales când cel faultat este rămas la pământ...ceea ce inseamna ca echipa în atac joaca cu un jucător mai puțin. Când jocul este oprit , atunci sa intervină noua sancțiune de 10 minute eliminare.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează