INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NEGOCIERI

Cosmin Olăroiu a luat decizia finală » Unde va antrena pentru restul sezonului

Cosmin Olăroiu
Cosmin Olăroiu

Articol de - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 09:59 / Actualizat miercuri, 07 februarie 2024 10:43

Cosmin Olăroiu (54 de ani) a refuzat oferta de două milioane de euro propusă de Trabzonspor, locul 4 din Superliga Turciei, și va continua să o antrenze pe Al Sharjah, ocupanta poziției a 4-a în Emiratele Arabe Unite.

Olăroiu mai are contractul valabil până în vara anului viitor cu Al Sharjah și ar fi acceptat să vină în „Țara Semilunei”, chiar dacă ar fi fost nevoit să renunțe la un salariu mai mult decât dublu din Emirate.

Știm arbitrul de la derby-ul CFR Cluj - Rapid! Ce record uriaș va fi egalat în Gruia
DELEGARE
Știm arbitrul de la derby-ul CFR Cluj - Rapid! Ce record uriaș va fi egalat în Gruia

Conducerea celor de la Al Sharjah nu a vrut să audă sub nicio formă de o despărțire de antrenorul român, astfel că Olăroiu ar fi putut pleca doar dacă ar fi reziliat unilateral contractul și ar fi achitat 3 milioane de dolari despăgubiri către actuala sa echipă.

Motivele din spatele hotărârii lui Cosmin Olăroiu

Oricum, antrenorul român nu ar fi apelat la o asemenea opțiune, deoarece le este recunoscător celor de la Al Sharjah pentru că l-au apărat în fața presei din Emirate după eliminarea din Cupa Campionilor Asiei și după înfrângerea din Supercupa Emiratelor.

„În decembrie, când Cosmin a fost eliminat din Cupa Campionilor Asiei încă din faza grupelor și a pierdut Supercupa Emiratelor, șefii lui nu doar că n-au luat vreo clipă în calcul posibilitatea să-l demită, dar l-au și apărat vehement în fața presei, care începuse să-l critice.

Acum, când a apărut propunerea de la Trabzonspor, Oli s-a simțit dator și le-a explicat conducătorilor că nu va pleca decât dacă va avea acceptul lor. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Cosmin va rămâne la Al-Sharjah.

În plus, și-ar fi stricat imaginea în Golf, unde este extrem de apreciat nu numai pentru rezultatele obținute, ci și datorită seriozității demonstrate de-a lungul anilor”, a explicat un apropiat al tehnicianului, citat de iamsport.ro.

Cosmin Olăroiu, omul-trofeu în Golf

Cosmin Olăroiu a ajuns la 19 trofee câștigate de-a lungul carierei în Asia. Cupa Ligii din Emiratele Arabe Unite, ultimul trofeu câștigat (mai 2023), este al 18-lea din zona Golfului, unde a obținut cel puțin un trofeu cu toate cele 5 echipe pe care le-a antrenat.

Al Hilal (Arabia Saudită): un titlu (2008) și două Cupe ale Prințului (2008, 2009);
Al Sadd (Qatar): o Cupă a Qatarului (2010); 
Al Sadd (Qatar): o Cupă a Qatarului (2010); 
Al Ain (Emirate): două titluri (2012, 2013) și o Supercupă (2012); 
Al Ahli Shabab (Emirate): două titluri (2014, 2016), două Cupe ale Ligii (2014, 2017), trei Supercupe (2013, 2014, 2016) și o finală în Liga Campionilor Asiei (2015);
Jiangsu Suning (China): titlul (2020);
Al Sharjah (Emirate): Cupa Președintelui (2022), Supercupa (2023), Cupa Președintelui (2023), Cupa Ligii (2023).

Cu excepția echipelor din Asia, Cosmin Olăroiu a mai antrenat doar în România, la FC Național, Poli Timișoara și FCSB, cu care a câștigat Liga 1 și Supercupa României în 2006 și alături de care are în palmares o semifinală din Cupa UEFA, actuala Europa League.

VIDEO Rezumat Supercupa Emiratelor Arabe Unite: Al-Ahli Dubai - Al Sharjah 6-2

Citește și:

Record all-time de străini în Superliga, nici Hagi nu mai are „marfă
RECORD
Record all-time de străini în Superliga, nici Hagi nu mai are „marfă"! + Echipele care vor avea cele mai mari probleme cu „Regula 5+6”
Un fotbalist de la FCSB, acuzat în timpul meciului cu Farul: „Ești «blat» cu Hagi!” » Becali îi mai acordă o șansă
FCSB - Farul 1-1
Un fotbalist de la FCSB, acuzat în timpul meciului cu Farul: „Ești «blat» cu Hagi!” » Becali îi mai acordă o șansă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
corbea
corbea  •  07 Februarie 2024, 13:25

Nici nu credeam ca o sa accepte.....Este constient ca nu poate face fata la nivelul fotbalului european si este prea versat ca sa dea gasca cu oua de aur....

mihai_popovici
mihai_popovici  •  07 Februarie 2024, 11:37

Fara suparare Olaroiu nu ar face fata la nici o echipa din Europa ,doar asa prin Malta Bg sau Ro sa fie clar,

rocky3
rocky3  •  07 Februarie 2024, 11:18

Olaroiu nu e antrenor, e un mercenar ce se crede Laurence al Arabiei! În Turcia se joacă fotbal, nu bambilici, nu se duce pentru că știe că n-ar face față! Ce echipă serioasa a antrenat vreodată Olaroiu???

Vezi toate comentariile (5)
Comentează