INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Președintele UEFA a călcat în picioare o legendă a fotbalului » „Acest cenzor patetic al moralei știa că nu voi mai candida”

Aleksander Ceferin, din septembrie 2016 președintele UEFA Foto: Imago
Aleksander Ceferin, din septembrie 2016 președintele UEFA Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2024 17:01 / Actualizat joi, 08 februarie 2024 22:27

Aleksander Ceferin, 56 de ani, care a anunțat joi că nu va mai fi președintele UEFA din 2027, l-a atacat pe Zvonimir Boban, care își dăduse demisia în ianuarie de la Nyon ca protest împotriva liderului forului continental.

Aleksander Ceferin mai avea de plătit o poliță. Lui Zvonimir Boban, fostul mare internațional croat, care și-a dat demisia în ianuarie din funcția de director tehnic al UEFA ca protest împotriva președintelui forului european.

Aleksander Ceferin, despre Zvonimir Boban: „Și-a pierdut cumpătul cu scrisoarea sa narcisistă"

„Două mici fraze legate de autoproclamații cenzori ai moralei. Persoana de care vorbesc, știți cine e, nu merită nici măcar cel mai mic comentariu din partea mea. Oamenii care îl cunosc și care mă cunosc își fac propria opinie. Doar un cuvânt despre strigătul patetic asupra moralei", a pornit avocatul sloven tacklingul.

Cutremur la UEFA! Ceferin a schimbat statutul, dar a șocat la conferință: „Nu mai candidez în 2027!” » Va candida Burleanu la președinția UEFA?
UEFA
Cutremur la UEFA! Ceferin a schimbat statutul, dar a șocat la conferință: „Nu mai candidez în 2027!” » Va candida Burleanu la președinția UEFA?

„El era unul dintre puținii care știau că eu nu voi mai candida în 2027. Când a aflat că voi revela totul după congresul UEFA, și-a pierdut cumpătul cu scrisoarea sa narcisistă. Nu mai putea aștepta, pentru că după dezvăluirea mea plângerea lui n-ar mai fi avut niciun sens", a mai spus Ceferin.

Aleksander Ceferin: „Oameni care fac orice pentru a-și împlini ambițiile personale"

Acesta a făcut un reproș și presei. „În viitor, dacă veți avea nevoie de un sfat legal, despre mine sau UEFA, aș aprecia dacă m-ați contacta după ce ați asculta oameni care nu sunt juriști și care fac orice pentru a-și împlini ambițiile personale.

Poate că eu sunt un pic naiv să spun acest lucru, dar am simțit nevoia să-l spun. Data următoare când veți vorbi de legi sau de mine, puneți-mi cel puțin o întrebare!".

Zvonimir Boban: „Îndepărtarea sa de aceste valori e dincolo de înțelegere"

În ianuarie, Boban a lansat un lung și furibund atac la adresa lui Ceferin, legat de amendamentul care îi permitea să candideze pentru al 4-lea mandat.

„În ciuda faptului că mi-am exprimat cea mai mare îngrijorare, dezacordul, președintele UEFA nu consideră o problemă legală această schimbare de regulament, să nu mai spun morală sau etică", a atras atenția croatul.

Președintele UEFA a călcat în picioare o legendă a fotbalului » „Acest cenzor patetic al moralei știa că nu voi mai candida”
Zvonimir Boban (dreapta) și Aleksander Ceferin, la un Meci al Legendelor, în primăvara lui 2021 Foto: Imago

„Vrea să meargă mai departe și să își atingă țelul personal. Ironic, președintele UEFA a fost cel care a propus și a lansat un set de reforme în 2017, tocmai pentru a preveni asemenea posibilitate. Aceste reguli au fost făcute să protejeze UEFA și fotbalul european de proasta guvernare, care a fost asociată cu vechiul regim și care a devenit o obișnuință.

Îndepărtarea sa de aceste valori e dincolo de înțelegere. Realizez că nimic nu e ideal, cu atât mai puțin eu însumi, iar uneori pot fi compromisuri necesare. Cu toate acestea, participarea la acest lucru ar fi împotriva tuturor principiilor și valorilor în care cred din toată inima și pe care le apăr.

Nu încerc să fiu un fel de erou, mai ales că nu sunt singur cu aceste gânduri aici. În ultimii trei ani, relația și colaborarea mea cu președintele UEFA și cu toți colegii mei de la UEFA au fost excelente.

Sunt recunoscător pentru acest lucru și le doresc toate cele bune. Cu durere și cu inima grea, nu am altă opțiune decât să părăsesc UEFA", a transmis Boban, citat de BBC.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Anunț tare al președintelui lui PSG » Schimbare radicală a clubului parizian!
FRANȚA
Anunț tare al președintelui lui PSG » Schimbare radicală a clubului parizian!
Franța lui Emmanuel Macron a convins statele din UE să semneze o declarație comună contra Super Ligii! O singură țară a refuzat, ce alege România?
UEFA
Franța lui Emmanuel Macron a convins statele din UE să semneze o declarație comună contra Super Ligii! O singură țară a refuzat, ce alege România?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
nick7
nick7  •  09 Februarie 2024, 10:23

nu ceferin a fost cel care a..."impus" sistemul in alegeri si detinerea de mandate de catre presedinte?? ce vrea sa demonstreze acum?? am inteles doar ca e avocat si stie sa se joace in vorbe!! boban a fost o "entitate" in fotbal, ceferin se pare doar o nulitate.....adica daca infantino este un ...non-caracter trebuie sa fie si ceferin!!! pai daca nu mai candidezi ce vrei si pentru ce sa schimbi?? e clar ca daca nu era boban si gill candida cfr-in si in 2027!!! iar restul europei alaturi de burluceanu al nostru e ***, nimeni nu-si asuma nimic!!! adica toata europa linge dupa ce a scuipat inainte, adica al 4lea mandat!!!!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Fazy
Fazy  •  09 Februarie 2024, 04:57
Postat de conicor2008 pe 08 Februarie 2024, 19:41

Si CFR-in asta se crede Dumnezeul fotbalului! Sa-l intrebe presa pe el, ca e detinatorul absolut al adevarului!

Postezi un comentariu,sau te lași desculț...

patratel2019
patratel2019  •  08 Februarie 2024, 22:35

Daca Boban nu demisiona si tulbura minunatele ape ale UEFA, Ceferin era sigur ales in 2027 pentru inca un mandat! Un purice pe langa un leu!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close