FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

VIDEO / EXCLUSIV Radaslavescu, înapoi la Farul? » Prima reacție dinspre campioană: „S-o spunem pe-aia dreaptă!”

Ciprian Marica, alături de acționarul majoritar de la Farul, Gică Hagi / foto: facebook.com/ciprianmaricaofficial
Ciprian Marica, alături de acționarul majoritar de la Farul, Gică Hagi / foto: facebook.com/ciprianmaricaofficial

Articol de , - Publicat marti, 02 aprilie 2024 17:00 / Actualizat marti, 02 aprilie 2024 19:41

Ciprian Marica (38 de ani), acționar la Farul, a vorbit despre problemele prin care trece fostul jucător al dobrogenilor, Eduard Radaslavescu (19), la FCSB.

Marica îl susține pe tânărul mijlocaș al liderului, schimbat în minutul 28 al meciului Farul - FCSB 0-1, după o prestație modestă. Fostul internațional crede că Radaslavescu nu a fost înlocuit din cauza evoluției sale și nu consideră că FCSB reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea unui jucător.

Marica solicită schimbarea regulamentului: „Ca să nu mai existe decizii tâmpite. E o prostie!”
GSP LIVE
Marica solicită schimbarea regulamentului: „Ca să nu mai existe decizii tâmpite. E o prostie!”

VIDEO. Ciprian Marica, contrariat de situația lui Radaslavescu la FCSB: „Schimbarea lui nu a venit din cauza prestației sale”

„Ținând cont că FCSB se bate la campionat și nu poți avea răbdare, e de înțeles să faci o schimbare în minutul 30. Ce nu mi se pare corect este că Radaslavescu nu a jucat atât de slab încât să îl schimbi în favoarea altui fotbalist care a jucat la fel de slab sau poate chiar mai slab decât el.

Nu mi s-a părut că schimbarea a venit pe fondul jocului slab al lui Radaslavescu. A spus domnul Becali că a pierdut toate mingile, ceea ce nu este adevărat. Mi se pare că puștiul are nevoie de susținere în momentul ăsta, mai mult decât oricând”, a declarat Ciprian Marica, la GSP Live.

„E foarte periculos să mergi la FCSB când ești tânăr”

În continuarea discuției, Marica a afirmat că FCSB nu este sub nicio formă locul ideal pentru dezvoltarea unui tânăr jucător:

Când ajungi la FCSB, trebuie să știi că patronul nu are răbdare cu tine. Să o spunem pe-aia dreaptă! E foarte periculos să mergi la FCSB când ești tânăr. Dacă ai o perioadă proastă, dacă nu ești în formă, nu înseamnă că ești un fotbalist slab. E doar o perioadă nefastă. Noi avem tendința să catalogăm imediat un jucător...

La FCSB nu există răbdare și cumva este de înțeles. Au așteptat 8 ani pentru un titlu, acum au șanse reale să îl câștige și nu mai au răbdare. Pentru tânărul fotbalist însă este o problemă.

Radaslavescu, înlocuit în Farul - FCSB / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)
Radaslavescu, înlocuit în Farul - FCSB / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)
+11 FOTO

Jucătorii tineri au nevoie de timp, mai ales când joacă o dată la 5-6 meciuri, sau intră doar câteva minute pe parcursul unui joc. Este extrem de greu să intri pe parcursul unui meci și este și mai greu să intri titular după nu știu cât timp. Este presiune, tensiune. Iar jucătorul român nu joacă bine sub presiune.

Foarte puțini sunt cei care joacă bine sub presiune. Mai ales când intră titular după ce a stat mult timp pe bancă. Se gândește: «Mamă, e șansa vieții mele. Acum ori niciodată. E groasă! Trebuie să dau totul»”.

Radaslavescu, înapoi la Farul? » Prima reacție dinspre campioană: „S-o spunem pe-aia dreaptă!”
450.000 de euro e cota de piață a lui Radaslavescu, potrivit Transfermarkt

Hagi, salvarea lui Radaslavescu?

Marica nu ar spune nu unei posibile reveniri ale lui Radaslavescu la Farul:

„Nu cred că Radaslavescu nu mai are viitor la FCSB. Dar, din punct de vedere psihic, copilul are nevoie de ajutor și susținere. Și nu cred că cei de la FCSB îi vor acorda acest ajutor.

Nu cred că se pune problema să plece de la FCSB. Noi am crezut și credem în Radaslavescu, în potențialul lui. Dacă se va ivi șansa, posibilitatea să vină la Farul...? Rămâne de văzut”.

2 goluriîn 40 de meciuri are Radaslavescu la FCSB. A venit de la Farul, în vara anului 2022, în schimbul a aproximativ un milion de euro

VIDEO. Emisiunea integrală GSP Live cu Ciprian Marica

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Vezi mai multe articole de actualitate:

Șucu l-a sunat pe Becali și planifică o schimbare majoră în Superligă: „Noi doi putem să atacăm frontal!”
RAPID
Șucu l-a sunat pe Becali și planifică o schimbare majoră în Superligă: „Noi doi putem să atacăm frontal!”
Marica solicită schimbarea regulamentului: „Ca să nu mai existe decizii tâmpite. E o prostie!”
GSP LIVE
Marica solicită schimbarea regulamentului: „Ca să nu mai existe decizii tâmpite. E o prostie!”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (5)
Gogule
Gogule  •  03 Aprilie 2024, 11:22

Eu cred ca a avut parte de rabdare, la un club de nivelul și pretențiile FCSBului. Din păcate, de câte ori a intrat, a arătat foarte puțin. Tavi Popescu în primul lui an, având aceeași vârstă ca Radaslavescu acum, a făcut diferența în multe meciuri. E adevărat, s-a stins în ultimii 2 ani, insa deja și-a demostrat valoarea de tânăr jucător. La fel Ianis Stoica, de multe ori decisiv când a intrat de pe banca. La Radaslavescu nu știu daca e doar o problema mentala sau de valoare, nu a arătat mai nimic pana acum

atthur
atthur  •  03 Aprilie 2024, 09:39

Tânăr și puști o fi,dar.....fotbalist???? Nici o dată...!!!...E una din cele mai mari țepe date de finu sau nașu sau care ce-o fi!!! Musi e ȘAPTE clase peste umflatul(la propriu și la figurat) cu pompa ăsta!!! Ducă-se...!!!...

danutcornel
danutcornel  •  02 Aprilie 2024, 19:30

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează