FOTBAL  »  Superliga  »  ATAC

Ciprian Marica, izbucnire în direct la TV! FRF, vizată: „Jale totală! Domnilor, puteți accepta că nu vrem asta?”

Ciprian Marica
Ciprian Marica

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 aprilie 2021 11:20 / Actualizat miercuri, 28 aprilie 2021 11:37

Ciprian Marica (35 de ani), investitor la Farul, în Liga 2, a criticat dur planurile FRF de a modifica regula U21 în fotbalul românesc.

Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele FRF, plănuiește să modifice modul de aplicare al regulii U21 în Liga 1. Ideea pe care șeful Federației o va propune în Comitetul Executiv de joi, cu un fotbalist U21 tot meciul și un al doilea obligatoriu cel puțin o repriză, nu este însă pe placul conducătorilor de club. 

Ultimul care critică intențiile Federației este Ciprian Marica, care caracterizează această regulă drept o „discriminare fantastică”. Totodată, Marica arată cu degetul condițiile precare de la Centrele de Copii și Juniori din țară.

Ciprian Marica, despre regula U21: „Discriminare fantastică, forțezi unii care nu au valoare”

„Avem o mare problemă când vorbim de Centrele de Copii și Juniori. Nu avem infrastructură acolo, lipsește cu desăvârșire! Vedem că se fac niște stadioane, vedem prima scenă cum ar veni, dar în spate este o jale totală, bazele sportive sunt în paragină, condițiile în care acești copii se dezvoltă sunt sub nivelul mării. 

Despre ce vorbim? Să investim în tineri? Infrastructura nu ne ajută, dacă am avea unde să îi instruim, să le oferim cele mai bune condiții de dezvoltare și apoi să îi forțăm la un nivel superior să joace, da. Dar când ei pleacă cu un handicap și se antrenează în condiții care nu sunt propice pentru fotbal, nu ai cum să aștepți rezultate și ca ei să aibă o dezvoltare sănătoasă. 

Problemele sunt mult mai serioase și ar trebui luate în amănunt încă de la baza lor. Nu avem cum să ajungem sus și să promovăm tineri cu forța, care de fapt nu au valoare. Este o discriminare fantastică pentru cel care are 30 de ani și ar trebui să joace, care mai are 2, 3 sau 5 ani și trebuie să se lase! Și e nevoit să stea pe banca de rezerve, cu toate că ar merita să joace în pofida unuia pe care trebuie să îl forțezi, cu toate că nu are valoare!”, a spus Marica la Pro X.

Cluburile din Liga 1 refuză noul plan al lui Burleanu! » Propunerea de compromis a lui Gică Popescu pentru regula U21
REGULA U21
Cluburile din Liga 1 refuză noul plan al lui Burleanu! » Propunerea de compromis a lui Gică Popescu pentru regula U21

Ciprian Marica: „FRF nu se gândește la cluburi”

„Este o discriminare fantastică în opinia mea, nu este admisibil așa ceva. FRF își apără, își urmărește interesul vizavi de echipele naționale. Nu se gândesc nicio clipă la cluburi, ceea ce LPF încearcă să facă. Trebuie să existe cineva care să se gândească la cluburi, nu putem să ne gândim doar la echipele naționale de juniori, la turnee de Copii și Juniori. Ce mă interesează pe mine, clubul?

OK, există o corelare între cele două, se pun lucrurile de așa natură încât să fie echitable, nu să vină FRF și să dea niște reguli care nu au nicio relevanță, care nu sunt bune decât pentru ei. Este o problemă serioasă aici. Ce să mai vorbim la Liga 2 sau a treia, unde deciziile se iau direct la FRF, nu avem niciun reprezentant și nimeni nu spune nimic. Regulile astea se fac doar pentru Federație, asta e o problemă.

Federația vrea să facă din toate cluburile Academii de fotbal. Domnilor, cluburile mai vor să facă și performanță. Vor să facă bani din performanță, să ajungă să joace în Europa League, Champions League, să câștige bani de acolo. Vor să fie competitivi, nu vor toți să fie Academii de fotbal. Puteți accepta lucrul ăsta?”, a adăugat fostul atacant. 

Ce presupune regula U21 acum

  • Un fotbalist U21 pe teren timp de 90 de minute; 
  • Al doilea fotbalist U21 să fie titular.

Ce va propune Răzvan Burleanu în Comitetul Executiv

  • Un fotbalist U21 pe teren timp de 90 de minute;
  • Al doilea fotbalist U21 pe teren cel puțin o repriză.

VIDEO. Bogdan Apostu depre posturile deficitare la tineret: „Din păcate, vom avea de suferit pe termen lung!”

Mai multe știri din Liga 1:

Reacție deplasată după delegarea lui Kovacs la Craiova - FCSB: „Sunt nebuni! Ori îi ajută, ori îi f**e!”

CFR Cluj, lovită iar de COVID-19 » Ce jucător va absenta la următoarele meciuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
mircea.b
mircea.b  •  28 Aprilie 2021, 17:08
Postat de lagardere_72 pe 28 Aprilie 2021, 14:01

Altul care nu pricepe că regula e spre binele lor. Dacă ar fi după Marica și Ioanitoaia s-ar desființa grupele de juniori deoarece produc doar cheltuieli (fără nici o obligație nici un junior nu ar mai fi promovat la echipa mare, deci ce atâta "juniori", la cules căpșuni cu ei).

Da, dar te întreb altceva: ce rezultate am avut cu jumiorii ăștia promovați la echipa națională? Zero! Pentru ca, da, are dreptate Marica si altii: copiii ăștia sunt forțați să vină la nivelul asta fără să aibă valoare de el. Ei nu ajung in mod natural aici, ajung impusi de o regula, iar asta aduce deservicii fotbalului românesc, în niciun caz vreun avantaj.

polistul68
polistul68  •  28 Aprilie 2021, 15:08

..sau altul csre vede doar interesul.personal...e clar ca, la ce.pagroni avem, toti vor profitul imediat....dupa ei potopul, cr i intereseaza.pe ei de fotbalul.romanesc...

lagardere_72
lagardere_72  •  28 Aprilie 2021, 14:01

Altul care nu pricepe că regula e spre binele lor. Dacă ar fi după Marica și Ioanitoaia s-ar desființa grupele de juniori deoarece produc doar cheltuieli (fără nici o obligație nici un junior nu ar mai fi promovat la echipa mare, deci ce atâta "juniori", la cules căpșuni cu ei).

Vezi toate comentariile (3)
Comentează