FOTBAL  »  Superliga  »  REGULA U21

EXCLUSIV Cluburile din Liga 1 refuză noul plan al lui Burleanu! » Propunerea de compromis a lui Gică Popescu pentru regula U21

Ciprian Paraschiv, azi, la iesirea din sediul LPF, după a fost poftit afară din Adunarea Generală
Ciprian Paraschiv, azi, la iesirea din sediul LPF, după a fost poftit afară din Adunarea Generală

Articol de , - Publicat marti, 27 aprilie 2021 12:17 / Actualizat marti, 27 aprilie 2021 14:56

Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele FRF, plănuiește să modifice modul de aplicare al regulii U21 în Liga 1. Ideea pe care șeful Federației o va propune în Comitetul Executiv de joi, cu un fotbalist U21 tot meciul și un al doilea obligatoriu cel puțin o repriză, nu este însă pe placul conducătorilor din Liga 1, care vin cu o altă sugestie. Șefii din L1 au avut o primă discuție pe această temă, azi, la LPF, în cadrul Adunării Generale. 

UPDATE 14:50 » LPF va alege un nou reprezentant în Comitetul Executiv al FRF

Ciprian Paraschiv, fostul președinte executiv al Politehnicii Iași, continuă să fie unul dintre cei doi reprezentanți ai LPF în Comitetul Executiv al FRF, alături de Valeriu Argăseală, președintele de la FCSB. 

De curând, postul lui Paraschiv a fost desființat de Consiliul Director de la Poli Iași, astfel că Paraschiv este în perioada de preaviz, care se va încheia în 7 zile. De atunci, Paraschiv nu va mai reprezenta Politehnica Iași și, implicit, Liga 1, astfel că un alt reprezentant din partea Ligii 1 va fi ales pentru Comitetul Executiv al FRF.

„La Comitetul Executiv cred că mai are o perioadă de 7 zile în care va mai putea să fie acolo, dar apoi nu cred că va mai putea. După ce FRF constată că domnul Paraschiv nu mai are dreptul, vor fi alegeri și LPF va numi reprezentantul în CEx”, a declarat Gino Iorgulescu, numărul 1 de la LPF.

Din informațiile GSP.ro, locul lui Paraschiv ar putea fi luat de directorul sportiv de la Universitatea Craiova, Ovidiu Costeșin.

UPDATE, ora 14:40 » Concluziile lui Gino Iorgulescu, după Adunarea Generală de la LPF

La finalul ședinței Adunării Generale, Gino Iorgulescu, președintele LPF, a susținut o conferință de presă.

„Noi avem poziția președinților de cluburi, care au votat și au semnat ca pentru sezonul următor să fie doar un jucător U21 pe teren, timp de 90 de minute. Acum vom vedea. Noi avem doi reprezentanți în CEx, cu mine 3, noi vom susține punctul de vedere al cluburilor. Ei (FRF) sunt majoritari, vom vedea cum o scoatem la capăt. 

Cluburile vor un singur jucător U21 timp de 90 de minute pe teren. Dacă CEx aprobă ca doi jucători să joace de anul viitor, este foarte greu. În momentul în care ai doi jucători impuși de FRF în teren, ar trebui să ai vreo 5 în lot”, a declarat Iorgulescu.

UPDATE, ora 12:50. Primul ieșit din ședința Adunării Generale, declarație misterioasă pe scările LPF

Ciprian Paraschiv este prima persoană care a părăsit ședința Adunării Generale a LPF. Fostul șef de la Poli Iași, apropiat al lui Răzvan Burleanu și reprezentant al Ligii 1 în Comitetul Executiv al FRF, a dorit să ofere o singură declarație: „Foarte mulți oameni mici în Săptămâna Mare”, a spus acesta, misterios. 

Din informațiile GSP.ro, Paraschiv a părăsit ședința pentru că nu a avut mandat de reprezentare din partea clubului Poli Iași, care l-a dat afară de curând. Deși acesta a insistat că face parte din Comitetul Executiv al FRF și că este (încă) președinte de club, Justin Ștefan, vicepreședintele LPF, nu a vrut ca ședința să aibă loc cu el prezent, întrucât acest lucru ar fi încălcat prevederile statutare.

„Dacă nu părăsiți ședința, ne mutăm în altă sală”, i-a transmis Ștefan lui Paraschiv, care  a acceptat poziția celor din ședință în cele din urmă și a părăsit Adunarea Generală. „Bine, plec! Nu are rost să facem circ”, a replicat Paraschiv. Poli Iași este reprezentată de Marius Onofraș la sediul LPF.

Știrea inițială

În Adunarea de Generală de azi de la Ligă cluburile urmează să aibă o primă discuție despre noul format al regulii U21. Aceasta va suferi o modificare importantă înainte de sezonul următor. Dacă în prezent formațiile din Liga 1 sunt obligate să folosească din start doi fotbaliști U21, iar cel puțin unul dintre ei să rămână pe gazon până la final, Răzvan Burleanu plănuiește să ducă regula și mai departe, dorind să le impună cluburilor din sezonul viitor ca al doilea fotbalist U21 să joace cel puțin o repriză!

Modificarea e menită să-i împiedice pe antrenori să mai fenteze regula, în acest sezon fiind foarte multe cazuri când al doilea jucător U21 a fost schimbat după câteva minute. 

Propunerea președintelui FRF urmează să fie discutată în Comitetul Executiv de joi, 29 aprilie, dar planul lui Burleanu nu are susținere din Liga 1.

Ce vor cluburile din Liga 1

Conducătorii formațiilor de prim eșalon nu sunt de acord cu propunerea lui Burleanu, care ar complica și mai tare calculele antrenorilor.

Din informațiile GSP.ro, conducătorii din Liga 1 speră ca regula U21 să se rezume la un singur fotbalist din sezonul viitor. La inițiativa lui Gică Popescu, aceștia au și o variantă de compromis: al doilea jucător impus să fie din categoria de vârstă U23, nu U21.

Conducătorii cluburilor din Liga 1 vor discuta pe larg despre acest aspect în Adunarea Generală a LPF, programată astăzi.

Ce va propune Răzvan Burleanu în Comitetul Executiv

  • Un fotbalist U21 pe teren timp de 90 de minute;
  • Al doilea fotbalist U21 pe teren cel puțin o repriză.

Ce propun cluburile

  • Un fotbalist U21 pe teren timp de 90 de minute;
  • Al doilea fotbalist U23 pe teren. 

VIDEO. Bogdan Apostu: „FRF își dorește ca al doilea U21 să joace măcar 45 de minute!”

Mai multe știri din Liga 1:

Panduru, impresionat după FCSB - Sepsi: „Când joacă așa, oricine are probleme”

Craiova cere controale antidoping și la antrenamente: „Corectitudinea lasă de dorit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (68)
1206754226007193
Glumetu Dan  •  28 Aprilie 2021, 14:04

...Pazea, dupa ce a ingropat Viitorul, puscariasul mai are o idee!...

univ_craiova1
univ_craiova1  •  28 Aprilie 2021, 10:07

Eu as baga alta regula. Liga 2 3 și 4 sa nu aducă niciun străin! Și cel mult 4 tineri u21 în teren 90 de minute! Iar în liga 1 maxim 4 străini în lot plus 1 jucător u21 90 de minute. Doar asa putem da șanse celor mici sa crească. Pe vremuri nu aveam străini în fotbal și reușeam sa batem echipele mari. Acum străinii ne fac viata un chin și nimeni nu înțelege asta.

icostin66
icostin66  •  28 Aprilie 2021, 09:00

Situatia este una mai complexa decat pare la prima vedere. Am avut timp si v-am citit comentariile, unele mai aplicate, altele simple povestioare patetice. Daca vrem fotbal mare, trebuie sa aplicam regulile si experienta fotbalului mare. Si o sa va dau un simplu exemplu: Mason Mount. Produs 100% al Academiei lui Chelsea, unde a activat de la 6 (sase) ani, atunci cand a ajuns la varsta senioratului a fost imprumutat in Olanda. Dupa stagiul petrecut acolo, a fost promovat la echipa mare a lui Chelsea! Asta este problema la noi: incercam sa inventam roata, desi in mod normal ar trebui sa invatam sa o folosim, ea fiind inventata de milenii. Este imposibil sa faci performanta daca clubul este privat de dreptul de a-si prezenta cea mai buna formula de echipa. Nu invatam nimic de la sarbi sau croati, iar mai nou chiar si ungurii de dau clasa. Cancerul de la federatie si de la liga trebuie extirpat urgent, inca mai putem salva fotbalul romanesc! Daca nu vom face asta si vom continua sa ne complacem in parvenitismul impus de Mr.Nobody de la federatie, ne vom bucura cand vom scoate cate un egal cu Luxemburg sau Armenia... Toate cele bune!

Vezi toate comentariile (68)
Comentează