FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Cît de greu îşi revin fotbaliştii după accidentări grave? Costea n-a mai dat gol de un an

Florin Costea în duel cu Bănel Nicoliţă +4   FOTO
Florin Costea în duel cu Bănel Nicoliţă

Articol de GSP - Publicat luni, 28 februarie 2011 00:00 / Actualizat luni, 28 februarie 2011 20:51

Craiova aşteaptă salvarea de la retrogradare de la Florin Costea, atacantul care nu a mai înscris în campionat de pe 21 februarie 2010. Atunci a punctat într-un derby cu Dinamo, cîştigat de adversari cu 2-1. Au urmat o operaţie la ligamentele genunchiului, în martie, recuperarea şi a revenit pe teren spre finalul anului, dar fără să marcheze vreun gol. Împotriva Stelei a bifat al patrulea joc în Liga 1 de cînd s-a însănătoşit. Putea să fie eroul Băniei, numai că a irosit două ocazii, cele mai importante pe care le-au avut alb-albaştrii în derby. Scăderea randamentului său e explicabilă, prin prisma accidentării grave şi a operaţiei pe care le-a suferit.


Ţicleanu: "E bun ca înainte, dar să fie mai şmecher!"
Preşedintele Universităţii anunţă că Florin va fi titular în continuare, deşi a simţit dureri la genunchi duminică seară, şi explică ce crede că face greşit vîrful Universităţii

- Mai e afectat Costea din cauza problemelor medicale pe care le-a avut?
- Nu cred, mie mi s-a părut că a jucat foarte bine cu Steaua. E adevărat că putea să ne cîştige meciul, fiindcă a avut două ocazii la 0-0, dar a avut ghinion, atît. Altfel, el a început bine anul, încurajator.

- L-a mai durut genunchiul stîng?
- Dom'le, l-a durut, normal, dar nu doar pe el. A fost ger, au existat contacte foarte dure, aşa că mai mulţi jucători s-au resimţit. Dar Florin e sănătos acum, nu mai are probleme.

- Cît va mai dura pînă cînd o să redevină fotbalistul din trecut?
- E important să marcheze, ca să-şi recapete încrederea. Chiar i-am zis după meci: "Nu fi disperat! Ai jucat bine, va veni şi golul!". Păcat că n-a înscris, fiindcă veniseră oameni importanţi din Europa să-l vadă.

- Adică mai există cluburi interesate să-l transfere, chiar şi după ce şi-a rupt genunchiul?
- Păi, bineînţeles! El are o cotă foarte, foarte bună. Cred că era cel mai scump din România pe transfermarkt, înainte să se accidenteze. Acum i-a mai scăzut cota cu vreo 500.000 de euro, că n-a mai jucat de multă vreme. Dar golurile îi vor reface preţul, staţi liniştiţi!

[CITEŞTE AICI CE SPUNE MEDICUL CARE L-A OPERAT PE FLORIN COSTEA]

Şi Szekely se chinuie
Florin Costea a avut duminică şi un adversar care a fost operat la genunchi. Janos Szekely a avut probleme la menisc şi la ligamente, a stat mai mult de o jumătate de an, motiv pentru care a devenit rezervă la Steaua. Janos a fost utilizat în amicalele din iarna asta mai mult ca mijlocaş stînga, atunci cînd a lipsit Tănase, dar a jucat prost şi la primul "oficial" a rămas pe bancă.

Alţii care au suferit din cauza operaţiilor la genunchi:
Florin Bratu - Şi-a rupt genunchiul într-un meci cu CFR Cluj. S-a vindecat, dar nu a mai prins niciodată statutul de titular la Dinamo. A fost împrumutat la Litex, iar acum joacă la Gaz Metan.
Yfeanyi Emeghara - Era titular la Steaua şi la "naţionala" Nigeriei, dar s-a operat la fiecare genunchi şi tot se mai chinuie să-şi revină. Joacă rar şi cînd forţează i se umflă genunchiul.
Lucian Burdujan - Ca şi nigerianul, a suferit intervenţii chirurgicale la ambii genunchi. Rapid l-a dat la Vaslui, de unde Steaua l-a adus în iarna asta.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
alex_777
alex_777  •  28 Februarie 2011, 18:23

Si care este pb voastra daca jucam la matineu???, am mai jucat insa tot cei mai sufletisti si mai numerosi suporteri suntem noi cei care iubim Univ Craiova!!!!Fortza Stiinta!!!!!!!!!!

alexcv9
alexcv9  •  28 Februarie 2011, 17:25

mai bine la matineu decat sa castigam cu arbitri si valize ca voi

iul
iul  •  28 Februarie 2011, 16:59

cat de prosti puteti sa fiti poi daca a stat 10 luni cum sa dea gol aaaaaaa apropo a dat gol intr-un amical parca

Vezi toate comentariile (5)
Comentează