FOTBAL  »  Superliga  »  STIREA 135 / BATE - STEAUA, 20:00, PROTV

Citeste un super-repotaj din Minsk, semnat Dan Udrea: Poftiti in Europa!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 august 2007 00:00

Steaua a gasit la Minsk un oras incintator, care ar merita inaintea Bucurestiului statutul de membru UE. Ca sa ajungi in Belarus trebuie sa treci adevarate probe de foc. Faxuri la Ministerul de Externe de la Minsk, viza la consulatul de la Bucuresti, care costa 100 de dolari, plus un drum cu avionul pe care trebuie sa-l faci obligatoriu cu escala. Steaua a rezolvat aceasta ultima problema si a ajuns ieri la Minks la bordul unui charter.

Ce a gasit acolo? O bijuterie de oras. Mai intii ramii fara grai cind vezi ca de la aeroport in centrul Capitalei ajungi pe o autostrada asfaltata de doua ori mai bine ca in Romania. Exista indicatoare cite nu sint la un loc pe cele doua autostrazi de la noi. In plus, seara, drumul e luminat in asa fel incit nici nu mai ai nevoie de farurile masinii.

Cind ajungi in centru te si gindesti la ambuteiaje in trafic. Minskul are cam 1,5 milioane locuitori, insa nu stai mai mult de 20 de secunde pe loc la un semafor. Corelarea acestora chiar functioneaza si poti prinde culoarea verde si 3-4 kilometri la rind. Ceea ce frapeaza poate cel mai mult este insa modul in care se construieste in capitala Belarusului. Blocuri nou-noute se intind pe suprafete mari si cele care sint deja finisate par desprinse din Occident si nicidecum dintr-o tara ex-comunista. Se refac drumurile, insa putine dintre ele sint de proasta calitate, se refac statiile de metrou.

Orasul Borisov (150.000 de locuitori), situat la 70 de kilometri de Minsk, nu va fi vazut de stelisti decit asta-seara, din viteza autocarului. Elevii lui Hagi vor sta doar in Capitala, urmind a merge la stadionul Municipal numai pentru meci. Imediat dupa, ros-albastrii vor reveni la Minsk.

Frumos, dar scump

Un alt mare soc pe care il ai in Minsk sint preturile. Acestea nu sint deloc foarte mici, ba dimpotriva. De exempu, daca bei o bere intr-un restaurant poti plati pe ea chiar si 6 dolari, iar o masa buna la o terasa normala depaseste lejer 10 dolari. Taxiurile nu ies din limitele normalului din Bucuresti si, daca faci o plimbare cu o masina galbena prin oras, nu te duce mai mult de 6-7 dolari.

Ca pe vremea lui Ceausescu
Frumusetea orasului contrasteaza puternic cu strictetea in ceea ce priveste libertatea si drepturile omului in Minsk. Ca sa poti sa faci poze pe strada iti trebuie o acreditare speciala din partea Ministerului de Externe al Belarusului. Daca nu o ai si te aventurezi sa tragi cadre cu locurile superbe din oras, risti sa fii chiar incatusat!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează