FOTBAL  »  Superliga  »  RETRAGERE

Claudiu Keșeru, dezvăluiri despre momentul în care a decis să se retragă: „Atunci s-a ridicat primul semn de întrebare”

Claudiu Keșeru. 
Foto: Instagram @claudiukeseru
Claudiu Keșeru. Foto: Instagram @claudiukeseru

Articol de - Publicat sambata, 14 octombrie 2023 10:11 / Actualizat sambata, 14 octombrie 2023 10:14

Claudiu Keșeru (36 de ani), fostul atacant al echipei naționale a României, retras recent din activitate, a relatat momentul în care s-a gândit să agațe ghetele în cui. 

După o carieră de 20 de ani în fotbalul profesionist, Claudiu Keșeru a hotărât să se retragă. Fostul atacant de la Angers, Nantes, FCSB sau Ludogoreț Razgrad a spus că și-a pus anumite semne de întrebare în legătură cu viitorul lui atunci când juca la UTA Arad, de altfel ultima echipă din cariera lui. 

Răducioiu îi contrazice pe Prunea și Gică Popescu: „Sunt împotriva acestor critici nejustificate. Nici noi nu puteam în anumite meciuri”
Belarus - România 0-0
Răducioiu îi contrazice pe Prunea și Gică Popescu: „Sunt împotriva acestor critici nejustificate. Nici noi nu puteam în anumite meciuri”

Fostul vârf a dezvăluit că ar fi mai bine să se retragă în momentul în care cei de la UTA îi spuneau să nu se mai antreneze la fel de intens pe cât o făcea de obicei. 

Claudiu Keșeru, dezvăluiri despre momentul în care a decis să se retragă: „Atunci s-a ridicat primul semn de întrebare”

„Sunt acasă, totul e ok, mă obișnuiesc cu noua viață, care e total nouă, dar descopăr și apreciez. Sună ciudat, toată cariera am fost extrem de motivat, am încercat să mă antrenez suplimentar pentru a încetini acest proces fiziologic, care nu iartă pe nimeni, dar am avut impresia că mentalitatea mea nu mai coincide.

Șocul a fost în momentul în care mi s-a zis că nu ar trebui să mai lucrez suplimentar, atunci s-a ridicat primul semn de întrebare. Am zis că e mai bine așa, nu sunt un tip conflictual, nu îmi place să ies public.

Nu lucram prea mult, mai ales în ultimul an, lucram cu cineva foarte competent căruia îi transmiteam toate datele de la antrenament, pentru a-mi face un program care să mă ajute să mă optimizez, nicidecum să fiu mai obosit.

Nu vreau să pun pe nimeni într-o postură delicată, a fost decizia pe care a luat-o, dar ideea e că, undeva pe la 33 de ani, am avut o perioadă în care cinci luni am refuzat să am vreo zi liberă, pentru că simțeam că sunt mai obosit. 

Am decis voit să mă antrenez zi de zi și chiar m-am simțit bine. Au fost mai mulți factori, dar atunci mi-am pus întrebarea dacă mentalitatea nu mai coincide”, a declarat Claudiu Keșeru, potrivit digisport.ro.

Claudiu Keșeru: „Vorbisem cu mai mulți fotbaliști care mi-au spus să nu forțez prea mult”

Fostul internațional a mai afirmat că un alt factor care l-a determinat să se retragă a fost discuția pe care a avut la finalul sezonului trecut cu mai mulți oficiali de la UTA Arad, care i-au sugerat să se gândească mai mult la el decât la fotbal. 

„Sunt construit să fiu constructiv, să încerc să pun problema cât se poate de obiectiv, fără niciun interes, să analizez cât mai clar, destul de agresiv. 

Din acel moment, nu prea mai aveam cum să fiu atins. La un moment dat, când vedeam anumite chestii neadevărate și ajungeau la urechea mea, nu a mai fost ok.

Au fost niște discuții după finalul sezonului trecut, nu vreau să intru în polemică, și mi-am dat seama că nu are sens, deja aveam acel semn de întrebare. 

Vorbisem cu mai mulți fotbaliști care mi-au spus să nu forțez prea mult. Când am văzut că mi se cereau alte lucruri, să mă gândesc mai mult la mine, am zis: «Nu, știu ce sunt, știu datorită căror valori am ajuns să joc la cel mai înalt nivel»”, a mai spus Claudiu Keșeru, potrivit sursei citate. 

Claudiu Keșeru, carieră în Franța, România, Qatar și Bulgaria 

Crescut de FC Bihor Oradea, Keșeru părăsea formația bihoreană în 2003, când se transfera în Franța, la Nantes

A petrecut 11 ani în Hexagon, unde a mai jucat pentru FC Libourne, Tours, Angers și Bastia. Revenea în țară în ianuarie 2014, la FCSB, acolo unde a mai bifat un mandat, între august 2021 și iulie 2022. 

Între februarie și august 2015, Claudiu Keșeru a evoluat în Qatar, la Al Gharafa. Era cumpărat de Ludogoreț Razgrad în vara lui 2015 și avea să stea în Bulgaria până în 2021. A câștigat 6 campionate și două Supercupe cu Ludogoreț. 

VIDEO. Cum a fost luat Keșeru peste picior la UTA: ”Vii cu Iphone 10 cu ecranul spart? Nu arunc banii pe telefoane, nu-s obsedat de branduri”

Citește și: 

„Pariul” lui Daniel Pancu, după prima victorie pe banca României U21: „Jucător rar! Reprezintă viitorul fotbalului românesc”

FCSB face un nou transfer! Becali i-a găsit înlocuitor lui Compagno: „E precum Garita”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează