FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - U CLUJ 3-4

Claudiu Niculescu a înscris de două ori împotriva lui Dinamo! » Killer cu ochii în lacrimi

Articol de - Publicat sambata, 28 august 2010 00:00

La revenirea în Ştefan cel Mare, Niculescu a reuşit o "dublă" de senzaţie prin care şi-a îngropat fosta echipă.

"Cine se gîndeşte că va fi blat nu e sănătos la cap!". Declaraţia îi aparţine lui Florian Walter, finanţatorul lui U Cluj şi fostul investitor din Ştefan cel Mare. Cei care au urmărit partida de aseară a avut totuşi destule motive ca să privească meciul cu suspiciune, dar asta în special din cauza defensivei dinamoviste, mai naivă ca niciodată. După un început modest, fără faze clare de poartă şi cu multe pase greşite, a început circul. Pardon, show-ul.

5 goluri în 18 minute
Mai întîi, Delgado a preferat să recentreze, deşi se afla în 6 metri şi avea toată poarta în faţă. Apoi, Claudiu Niculescu a făcut ce ştie el mai bine (18). A marcat din lovitură liberă, ca în vremurile sale bune. Imediat, s-au trezit şi "cîinii". "Prinţul" a luat o acţiune pe cont propriu, a driblat doi adversari şi a şutat plasat la colţul lung, iar Matache a plonjat aiurea şi mingea a sărit în plasă (23). Două minute mai tîrziu, Torje a reuşit performanţa de a înscrie cu capul dintre visătorii stoperi ai Clujului. 2-1! "Şepcile roşii" au început din nou să atace, Delgado l-a depăşit uşor pe Bazzi şi i-a centrat lui Lemnaru. Fostul dinamovist l-a ridiculizat pe Goian şi a trimis în plasă (31). Peste 5 minute, acelaşi Delgado şi-a readus echipa în avantaj, după o pasă a lui Clau-gol. Era 2-3 şi trupa din Ştefan cel Mare era din nou nevoită să revină.

Haos defensiv
De la vestiare, tot clujenii au ieşit mai hotărîţi să înscrie. Acelaşi mijlocaş spaniol a centrat în careu, dar Lemnaru s-a speriat cînd s-a trezit singur-singurel şi a ratat execuţia. Andone l-a scos pe Bazzi şi l-a trimis pe teren pe Alexe. Inutil! Niculescu a reuşit "dubla", marcînd cu capul sub privirile admirative ale cuplului Garat - Goian (59)! Trei minute mai tîrziu, Claudiu putea realiza hattrick-ul, însă Naumovski a scos din vinclu lovitura sa liberă. Disperat, Ando l-a aruncat în luptă şi pe Dănciulescu, dar golul tardiv a venit de la N'Doye, care l-a bătut pe Matache cu o torpilă de la 25 de metri!

Fiorentina pentru Torje!
Stadionul Dinamo a fost populat aseară cu mulţi scouteri şi impresari veniţi să-i urmărească pe cîţiva dintre jucătorii "cîinilor", ţinta numărul 1 fiind Gabriel Torje. Un agent italian trimis de Fiorentina s-a aflat la tribuna oficială special ca să-l vadă pe micuţul mijlocaş dreapta dinamovist, aflat şi în atenţia cîtorva grupări din Germania. (Cătălin Gheorghiu)

Patru fotbalişti la masa presei
Numărul mare de jucători din lotul lui Andone produce victime. Bălgrădean, Maksumici, Vranjkovici şi Georgian Păun au văzut meciul cu U Cluj de la masa presei, fiindcă nici unul dintre ei n-a prins lotul de 18 care au intrat pe foaia de joc. Pentru Păun, Dinamo tocmai a refuzat o propunere de transfer de la Rapid. (Cătălin Gheorghiu)

Danciu, încurajat şi lăsat pe bancă
Andone l-a liniştit înaintea meciului pe Dănciulescu. "E un jucător important pentru mine, am încredere în el", a spus "Fălcosul" despre atacantul de 33 de ani. Dar "Corbul" a rămas iar pe banca de rezerve, din cauza concurenţei mari din ofensivă. Dănciulescu a prins în total 39 de minute în două meciuri de cînd s-a întors la Dinamo de la Hercules Alicante.

Cel mai bun antrenor, de pe locul 3! :)
Marian Pană a fost premiat înaintea meciului de către observatorul Hacic Garabet. I s-a înmînat trofeul pentru cel mai bun antrenor al sezonului trecut din Liga a II-a, deşi echipa lui, Dacia Mioveni, a terminat doar pe locul al 3-lea în Seria a II-a! U Cluj a obţinut promovarea cu Cristi Dulca pe bancă, Marian Pană luîndu-i locul în pauza competiţională. (Cătălin Gheorghiu)

Suporteri-fraţi
Galeria lui Dinamo şi cea a lui U Cluj au cîntat împreună în Ştefan cel Mare, au avut chiar şi o coregrafie comună, formată din drapeluri naţionale. S-a şi scandat de mai multe ori pe parcursul meciului "România!" şi "Afară cu ungurii din ţară!". (Cătălin Gheorghiu)

N-au ştiut vîrsta lui Dinu
Suporterii lui Dinamo au încercat să-l încurajeze pe Cornel Dinu, afectat de problemele de sănătate cu care se confruntă soţia sa. Fanii i-au scris pe un banner: "63 de ani de glorie şi onoare". Doar că Dinu nu are 63 de ani, ci abia a împlinit 62.

Claudiu şi Lemnaru nu s-au bucurat
Spectatorii de pe stadionul Dinamo au aplaudat deschiderea scorului, deşi cei care marcaseră erau oaspeţii. Gestul "cîinilor" s-a dorit a fi unul de afecţiune faţă de Claudiu Niculescu, autorul primului gol. Atacantul le-a întors gestul şi nu s-a bucurat pentru reuşită, aşa cum promisese înaintea partidei. Ultraşii dinamovişti l-au aplaudat şi pe portarul lui U, Matache, şi el fost în Ştefan cel Mare. Lemnaru a înscris după Niculescu şi a reacţionat identic, adică fără să sărbătorească golul. (Cătălin Gheorghiu)

Alexe, după 3 luni!
În minutul 54, Andone l-a trimis pe teren pe Marius Alexe, care a revenit astfel într-un meci oficial după trei luni! Atacantul lui Dinamo s-a accidentat spre finalul sezonului trecut, entorsă la genunchi, şi s-a întors recent din Italia, unde a făcut recuperarea. Alexe l-a schimbat aseară pe Bazzi, moment în care Torje a trecut fundaş dreapta şi Scarlatache fundaş stînga. (Cătălin Gheorghiu)

Doar un "cîine" la lot
Răzvan Lucescu a anunţat aseară lotul pentru meciurile cu Albania (3 septembrie) şi Belarus (7 septembrie). Printre cei 23 de jucători convocaţi se numără un singur dinamovist, Torje, şi surpriza Herea, golgeterul Rapidului din debutul sezonului.
Portari: Lobonţ, Pantilimon, Tătăruşanu
Fundaşi: Chivu, Tamaş, Săpunaru, Raţ, Dănănae, Maftei, Neşu
Mijlocaşi: Florescu, G. Mureşan, Tănase, Cociş, M. Rădoi, Torje, Deac, Herea, Răduţ
Atacanţi: Bilaşco, Marica, B. Stancu, D. Niculae

N-a ţinut banderola :)
Marius Niculae a fost înlocuit cu Dănciulescu şi a părăsit terenul huiduit de spectatorii de la tribuna a II-a. "Săgeată" a vrut să-i paseze şi banderola de căpitan colegului său, dar aceasta s-a rupt şi a rămas în faţa băncii de rezervă. Danciu a primit după aceea altă banderolă.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (55)
ionjutz
ionjutz  •  01 Septembrie 2010, 11:56

asta e fratilor:) dar nu s-a terminat campionatu :) am incredera ca dinamo va castiga campoinatul anul acesta...fortza dinamooo

libertate.financiara
libertate.financiara  •  31 August 2010, 08:24

In doar cativa pasi foarte simpli o sa intelegi exact metoda prin care poti incasa luna de luna mai multi bani lucrand pe Internet acasa la tine. Investesti doar 9$ si poti castiga peste 504$ lunar. Detalii la email [email protected]

ionutzdnk
ionutzdnk  •  28 August 2010, 17:22

marius_red_dog, lasate de dinamo echipa de ratoni :( nu e instare sai bata pe u cluj? fi serios si vrea titlu? doamne.. ce spartani

Vezi toate comentariile (55)
Comentează