FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV // VIDEO „Rana” provocată de Dinamo a lăsat urme adânci » Claudiu Niculescu, interviu-eveniment: „Am iertat, dar nu am uitat și n-o să uit niciodată! Să aflu din presă la 12 jumătate noaptea?!”

Claudiu Niculescu
Claudiu Niculescu

Articol de - Publicat joi, 07 martie 2024 15:28 / Actualizat joi, 07 martie 2024 19:25

Claudiu Niculescu, 47 de ani, a mărturisit că nu va putea uita ceea ce i s-a întâmplat la Dinamo în toamna 2018, când a fost antrenorul roș-albilor vreme de trei săptămâni, 13 antrenamente și 3 meciuri, fiind mazilit în miezul nopții ca să vină Mircea Rednic. ♦ „A rămas o rană deschisă”, s-a confesat Clau-gol, precizând că a refuzat orice negocieri cu Dinamo înaintea sosirii lui Zeljko Kopic, după plecarea lui Ovidiu Burcă. ♦ Antrenorul speră să ducă Șelimbărul în Liga 1 la finele ediției 2024-2025

Claudiu Niculescu, 47 de ani, este antrenorul ce conduce Liga 2 cu "cavalerii roșii" de la Șelimbăr. Liderul-surpriză, principalul favorit la locul 1 în eșalonul secund, una dintre cele opt echipe fără drept de promovare însă!

Edi Iordănescu nu e de acord cu propunerea FRF de prelungire a contractului » Selecționerul vrea să preia o echipă de club!
FRF
Edi Iordănescu nu e de acord cu propunerea FRF de prelungire a contractului » Selecționerul vrea să preia o echipă de club!

Claudiu Niculescu a fost, este și va fi idolul suflării dinamoviste, un fotbalist de legendă pentru clubul alb-roșu. Datorită trofeelor câștigate în tricoul "câinilor", a golurilor, unele fabuloase, marcate în partidele cu miză mare, pe plan intern și internațional, pentru că le-a intrat în suflet suporterilor ce pătimesc pentru clubul din Ștefan cel Mare.

2titluri de golgheter a adunat fostul atacant în Liga 1, în 2005 și 2007

213meciuri a adunat Niculescu pentru Dinamo, 99 de goluri și 2 assist-uri

Claudiu Niculescu. Atât!

Clau-gol - sau "Lunetistul", pentru măiestria cu care executa loviturile libere - este de un an și patru luni antrenorul sibienilor. Și nu are de gând să plece prea curând de la CSC Șelimbăr, sperând ca din viitorul sezon să se modifice statutul grupării și să aibă drept de promovare.

Gazeta Sporturilor l-a regăsit pe "Mister" Niculescu la Sibiu, după o ședință de antrenament, înaintea ultimelor două runde din sezonul regulat. Un pic răcit, la o ceașcă cu ceai de fructe de pădure, vorbind dezinvolt de planurile pe care le are la Șelimbăr, de Dinamo, pe care a refuzat-o înainte de Zeljko Kopic!, de Craiove, de derby-ul Rapid - FCSB, de amintiri, de loviturile libere ale lui Coman și de cel mai bun număr nouă din campionat - opțiune-surpriză pentru fostul "câine" -, de problema medicală ce nu-i mai permite să execute nici măcar în glumă faimoasele sale lovituri libere!

A ieșit un interviu-eveniment, în care microbiștii mai vechi îl vor regăsi pe Clau-gol, grizonant, dar impresionant, iar cei mai tineri vor descoperi un personaj extraordinar. GSP.ro publică aici prima parte, cu siguranță veți savura ceea ce spune unul dintre actorii principali ai fotbalului românesc din ultimele decenii.

7trofee a cucerit Claudiu Niculescu în carieră, toate cu Dinamo, trei campionate, trei Cupe și o Supercupă a României

2trofee a cucerit fostul fotbalist din postura de antrenor, ambele cu FC Voluntari, Cupa și Supercupa României

Claudiu Niculescu își dă cuvântul: „Să fiți convinși că nu vom face cărțile nimănui! Jucăm pentru noi”

- Claudiu, ce faci tu de un an și patru luni la Sibiu, la Șelimbăr, de fapt?
- (râde) Antrenez. Uite, fac ceea ce-mi place, ce mă pasionează. Până acum, este cu folos. Suntem pe primul loc în clasament, sunt mulțumit, am muncit mult pentru asta. Cred că s-a văzut pe teren. Dacă se poate, să rămânem pe locul 1 până la capăt. Play-off-ul e alt campionat, da, dar nu e imposibil. Cu muncă și cu disciplină. Obiectivul clubului a fost îndeplinit, cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat, adică accederea în play-off. Eu și băieții ne-am propus locul 1 la final. Încercăm sau facem tot posibilul, poftim. S-a realizat play-off-ul la al 3-lea sezon în liga a doua.

- Nu e ciudat? Practic, nu vă veți putea bucura de performanță dacă încheiați campionatul pe locul 1.
- Da, este. Dar băieții s-au obișnuit cu asta. Este puțin frustrant. Însă băieții joacă pentru ei și carierele lor. Vizibilitatea va fi alta, expunerea alta. Mulți se vor face remarcați pentru Liga 1.

+8 FOTO

- Există pericolul să fiți acuzați că nu vă veți da interesul în play-off...
- În niciun caz! În niciun caz! Nu poate fi vorba de așa ceva. Noi suntem la Șelimbăr să facem performanță, eu pentru asta. Să fiți convinși că vom juca doar pe teren, nu vom face cărțile nimănui. Jucăm pentru noi și clubul nostru.

8cluburi nu au drept de promovare din L2 pe prima scenă în actuala ediție, CSM Reșița, Alexandria, Șelimbăr, Corvinul, CSA Steaua, Tunari, Slatina și Dumbrăvița, fiind cluburi de drept public, nu de drept privat, ceea ce nu le dă dreptul să promoveze într-o ligă profesionistă

Claudiu Niculescu despre ceea ce va urma la Șelimbăr: „Domnul primar a anunțat că de la vară se va schimba statutul, vom putea promova după"

- Cât mai ai contract cu Șelimbăr?
- Eu mai am contract cu echipa încă un an de la vară. Îmi doresc să continuu. Vom avea un prim obiectiv accederea în play-off, apoi, în funcție de schimbarea statutului... Domnul primar a anunțat că de la vară se va schimba statutul și vom avea drept de promovare. Presiunea va fi mai mare. Știu ce înseamnă să te lupți pentru câștigarea unui campionat, și ăsta la Liga 2 e tot un campionat. Acest play-off, de acum, va fi un examen pentru toți jucătorii mei. În perspectiva a ceea ce vrem să facem. Play-off-ul e altceva, altă încărcătură, se cere să fii la nivel înalt. Trebuie să ne obișnuim cu țintele mari.

- Nu e prea puțin să rămâi ancorat la nivelul ligii secunde?
- Atât timp cât faci ceea ce-ți place, nu e prea puțin. Mă simt foarte bine. Am găsit niște oameni care m-au susținut în permanență. Am format o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Asta s-a văzut pe teren, în rezultate. Îmi doresc să fim la fel de uniți, eu, conducerea și echipa. OK, în toamnă, am avut ceva discuții, nu mai are rost să-ți spun... Câteva echipe de Liga 1, nu foarte mult, dar importante.

- Și Dinamo...
- (continuă) M-am hotărât să rămân aici, mi-e bine unde sunt. Nu văd de ce-aș lăsa acest proiect la jumătate. Ca să-ți răspund, da, am fost sunat și de Dinamo (n.r. - după plecarea lui Ovidiu Burcă), dar n-am ajuns la o negociere. Am refuzat din start și totul s-a încheiat acolo. Știți bine cum a fost în iarnă, au fost sunați mai mulți antrenori, printre care și eu.

Mă simt foarte bine la Sibiu, de aceea am decis să continuu la Șelimbăr. Sibiul e cochet, cu oameni calmi, sper să rămân cât mai mult aici. (râde) Ajungi la o vârstă la care ai nevoie și de liniște. S-au dus vremurile agitate, s-a așezat viața
Claudiu Niculescu, antrenor CSC Șelimbăr

VIDEO Claudiu Niculescu are o rană deschisă vizavi de Dinamo: „Am iertat, dar n-am uitat! Antrenorii trebuie să-și pună o clauză”

Claudiu Niculescu mizează că Dinamo se va salva: „Chiar direct, poate”

- Ce te mai leagă de Dinamo?
- Acum? Doar faptul că am jucat acolo. Am făcut atâtea performanțe, atâtea lucruri frumoase. Nu se pot șterge din istoria clubului și a fotbalului românesc. În rest, cam nimic altceva. Nu mai am pe nimeni în interiorul clubului alături de care să fi muncit la un moment dat. Asta nu înseamnă că nu sunt alături de Dinamo când mă uit la meciuri. Mai sunt legat de suporteri. Anii ăia frumoși nu se pot uita. Cei mai frumoși ani din cariera mea. Trofee și bucurii multe.

- Vezi Dinamo salvându-se la finalul sezonului?
- Echipa e pe un trend ascendent, după ultimele săptămâni, cred că se va salva. Șansele sunt destul de mari, să se salveze chiar direct. Nu cred că se va mai întâmpla ce-a fost la barajul de acum doi ani, cu U Cluj. Știu bine liga a doua, știu ce este în realitate. De aceea zic că Dinamo se poate salva, clar. Indiferent de numele adversarei. Niciuna dintre cele din "B" care vin la baraj nu au cum face față.

- A fost bună angajarea lui Zeljko Kopic?
- Până la urmă, da. Un antrenor străin care a venit să facă performanță. Lucrurile s-au reglat încet-încet. S-au făcut transferurile târziu, dar a reușit să pună echipa pe picioare. Important e să acumuleze cât mai multe puncte.

Mie îmi place foarte mult Ahmed Bani. Și Politic! Foarte bun. Mai e Abdallah, îmi place travaliul lui, e puternic. Mijlocașii Pavicic și Milanov. Jucători buni. Politic îmi place cel mai mult, poate fi jucător de bază și în viitor pentru Dinamo
Claudiu Niculescu, antrenor CSC Șelimbăr

VIDEO Claudiu Niculescu despre salvarea lui Dinamo de la retrogradare: „Cu siguranță, va reuși! Politic e preferatul meu”

Claudiu Niculescu despre rana deschisă de șase ani: „Dezamăgirea a fost mare"

- Proiectul lui Dinamo ți se pare bun?
- În primul rând, să iasă din insolvență, ca să poată avea șanse la cupele europene. La început, proiectele sunt frumoase, să vedem dacă se vor realiza. Nu sunt bani foarte mult, sper să fie. Am auzit multe voci de dinamoviști... Marele impediment e lipsa stadionului! Mare, foarte mare. Ce-ar fi însemnat "Ștefan cel Mare", 20-25 de mii de oameni, un stadion ca la Rapid. Ar veni oameni cu bani. Dacă Dinamo își va face stadion, situația se va îmbunătăți clar. Deși, la cât de greu se mișcă, nu văd în viitorul apropiat ca Dinamo să aibă propriul stadion.

- Ai trecut peste ceea ce s-a întâmplat în 2018? Pentru cine a uitat, ai adunat 13 antrenamente, trei meciuri, apoi ai fost dat afară ca să fie (re)adus Mircea Rednic.
- Trei săptămâni. A fost dureros. Am iertat, dar n-am uitat! Și n-o să uit niciodată. Dezamăgirea a fost mare, a urmat o perioadă în care nu înțelegeam de ce s-a întâmplat asta. A trecut. Atât de ușor nu se poate trece! N-am făcut altceva decât să antrenez la echipa ce mi-a adus cele mai mari satisfacții. Venisem de o săptămână, două...

- Până să semnezi au fost lupte de lămurire, să vii...
- Da, da, asta e. A trebuit să trec peste, n-a fost ușor. I-am iertat pe cei ce au luat acea decizie. Apoi, lucrurile au luat-o în jos, cu Dinamo, de atunci. Dezamăgitor.

17goluri a marcat Clau-gol pentru roș-albi în cupele europene, fiind golgeterul all time al clubului în competițiile continentale

Claudiu Niculescu despre dinamovistul din el, din prezent: „Nu mai sunt dornic, disperat”

- Cui i-ai reproșa?
- Sincer, nimănui. Nici nu m-a mai interesat. Mai contează? Cu domnul Negoiță n-am mai vorbit din acel moment. Cine mai era? Nici nu mai știu.. Ce să mai?!

- De aceea te vei gândi mult mai atent dacă Dinamo îți va mai face vreo ofertă?
- Depinde în ce conjunctură. Deși nu mai sunt dornic, disperat să... Dacă va mai fi vreo ofertă, mă voi gândi cu siguranță. Depinde și cu cine voi discuta. Rămâne rana deschisă! Și nu a fost supărător neapărat că s-a întâmplat după trei săptămâni, ci modul în care s-a întâmplat. Să aflu din presă la 12 și jumătate noaptea!

În meseria de antrenor trebuie să mergi mai departe și atunci când te doare sufletul. Antrenorii trebuie să-și pună o clauză, neapărat, ca să nu se întâmple ca la mine la Dinamo!
- Claudiu Niculescu, antrenor CSC Șelimbăr

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO Claudiu Niculescu despre oferta din toamnă de la Dinamo: „Am fost sunat, am refuzat din start”

Citește și alte știri:

VIDEO Golgheterul lui Dinamo, gata de revenirea pe teren: „Ne gândim la salvarea directă de la retrogradare”

VIDEO / EXCLUSIV Andrei Nicolescu, totul despre relația cu Ovidiu Burcă: „Am vrut să-l salvez și am greșit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
ionelvancea
ionelvancea  •  10 Martie 2024, 00:06

A primit ce a meritat.

bozo76
bozo76  •  09 Martie 2024, 04:09

Succes dar nimeni nu stie viitorul

creeperno534
creeperno534  •  08 Martie 2024, 22:50

Alte stiri?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează