FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Clauza care încurcă » Grahovac vrea la Steaua, dar acuză că CSMS Iași îl împiedică printr-un abuz

Grahovac are la Iași un salariu lunar de 7.000 de euro, iar în Ghencea ar cîștiga cu 3.000 mai mult
Grahovac are la Iași un salariu lunar de 7.000 de euro, iar în Ghencea ar cîștiga cu 3.000 mai mult

Articol de - Publicat vineri, 05 iunie 2015 00:00

Grahovac consideră că CSMS Iași i-a prelungit contractul ilegal și e decis să conteste la comisii acest lucru. Bosniacul vrea să vină în Ghencea liber de contract.

Branko Grahovac vrea la Steaua, dar nu e lăsat gratis de clubul din Copou. Președintele executiv al moldovenilor, Florin Prunea, a anunțat că portarul care va împlini 32 de ani luna viitoare nu e liber de contract și că va pleca în Ghencea doar în cazul în care steliștii vor face o ofertă de nerefuzat.

De partea cealaltă, fotbalistul susține că înțelegerea sa expiră la 30 iunie și că poate deja negocia cu alt club. Cum s-a ajuns aici? Bosniacul a semnat în vara trecută pe un an de zile cu CSMS Iași, însă ieșenii i-au trecut în contract o clauză conform căreia îi pot prelungi unilateral angajamentul pe încă un sezon.

Totuși, FIFA a decis că nu e normal ca un fotbalist să fie legat de un club fără acordul său, iar clauzele unilaterale au fost scoase în afara legii.

În aceste condiții, Grahovac e decis să depună memoriu. Apropiații portarului susțin că acesta vrea să profite de sezonul bun pe care l-a avut și să plece din Copou, fiind atras de Liga Campionilor, în cazul Stelei, și de banii turcilor, avînd în vedere că are o ofertă și din zona aceea.

Surse autorizate susțin că dreptatea e de partea lui Branko, dar doar FIFA ar putea să-i dea decizia, iar ieșenii vor să profite de acest lucru. Avînd în vedere că un verdict în acest caz ar putea fi hotărît abia în cîteva luni, moldovenii speră ca Gigi Becali să ofere o sumă de bani pentru ca portarul să se prezinte cît mai repede sub comanda lui Mirel Rădoi.

Are experiență europeană

Steaua caută neapărat un goalkeeper, după ce lituanianul Giedrius Arlauskis a plecat de la echipă liber. Roș-albaștrii vor un portar cu experiență în Champions League, iar Grahovac a evoluat în cea mai titrată competiție europeană în sezonul 2010-2011, după ce a luat titlul cu Oțelul.

Bosniacul a fost atunci integralist în toate cele 6 partide din grupă, cînd adversari au fost Manchester United, Benfica și Basel. Pentru postul de portar, steliștii mai au două variante: Pecanha de la Petrolul, care însă e mai în vîrstă cu 3 ani și nici nu are experiență internațională, și Felgueiras, fostul goalkeeper al CFR-ului, ajuns rezervă la Konyaspor.

Acesta din urmă are un salariu prea mare, 500.000 de euro pe sezon, iar turcii nu sînt dispuși să-l împrumute și să-i plătească o parte din leafă.

Sezon mai bun decît Arlauskis

Deși Steaua a luat titlul, iar Iașiul s-a salvat de la retrogradare în retur, Grahovac are cifre mai bune decît Arlauskis.

Arlauskis vs. Grahovac
40 Meciuri în toate competițiile 24
13 Meciuri fără gol primit 16
31 Goluri încasate 12
3576 Minute jucate 1990

"Potrivit înţelegerii iniţiale, noi aveam posibilitatea de a activa clauza de prelungire pentru încă un an și am făcut acest lucru. Contractul lui Grahovac este deja înregistrat la LPF. Dacă nu se prezintă la reunire, va fi amendat"
Florin Prunea, președinte executiv CSMS Iași

116 meciuriîn Liga 1 a strîns Grahovac în cariera lui, în cele 5 sezoane pe care le-a petrecut în România, patru la Galați și unul la Iași

1 golprimit la 165 de minute jucate e media lui Grahovac în sezonul trecut, în toate competițiile, spre deosebire de Arlauskis, care are o medie de un gol la 115 minute jucate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
forza_csms
forza_csms  •  17 Iunie 2015, 09:07

pentru boul care a scris articolul.... cel mai mare salariu la csms iasi e 4000. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  05 Iunie 2015, 16:15

ASTA CHIAR ERA UN PORTAR BUN DAR NU VINE

xftw
xftw  •  05 Iunie 2015, 11:06
Postat de alexbibirica1 pe 05 Iunie 2015, 10:44

***

Nu e vina lui Prunea ca Grahovac a fost de acord cu acest contract,stia ce urmeaza... Lasa "jesepe-ul",pune-te pe invatat,poate iei bacul anul acesta.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează