FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMICA CLINCENI - FCSB

Clinceni - FCSB = Becali vs. Becali! Cine vrea să fie Bunică? + cum a primit Clinceniul o injecție de 400.000 de euro și sezonul acesta

Articol de , - Publicat duminica, 29 septembrie 2019 09:00

Gigi Becali organizează din nou un meci între două echipe ale lui, la 12 ani de la episodul șocant din Gloria Buzău-Steaua, meci în care Bunică, pe care-l plătea tot Gigi, egala în prelungiri și-i făcea pe roș-albaștri să rateze titlul.

Clinceni a promovat cu un buget pe care i l-a asigurat Becali și cu jucători ai lui, acum ar trebui să lupte împotriva lui Gigi! Meciul straniu între două formații cu același patron e programat pentru astăzi, de la ora 17:00, pe terenul ilfovenilor, și constituie o amenințare pentru fotbaliștii pe care-i pregătește Ilie Poenaru, întrucât există un precedent periculos. 

Romeo Bunică, un atacant obișnuit mai degrabă cu liga a doua, a devenit un personaj în 2007.

L-au trimis la agricultură

„Buzăul era tot clubul meu, eu plăteam salariile acolo”, avea să recunoască Becali după un timp. Bunică nu a ținut cont de înrudirea echipelor, a egalat dintr-o lovitură liberă în prelungirile acelui meci încheiat cu scorul 1-1. 
Și din cauza pierderii acelor două puncte, roș-albaștrii au ratat titlul în acel sezon, în care Gigi a forțat spre final cu valiza cu 1,7 milioane de euro trimisă la Cluj drept bonus pentru U în derby-ul cu CFR. 

Bunică l-a făcut pe patronul stelist să devină disperat că pierde locul 1, valiza i-a adus o condamnare la închisoare. Gloria Buzău nu l-a premiat pe Bunică pentru gol, l-a dat afară la scurt timp după acel meci și atacantul ajunsese, la opt ani de la momentul de glorie, să practice o meserie din afara fotbalului: conducea utilaje agricole.

Încă o „injecție” cu 400.000 de euro

Clinceni, adversarul de azi al FCSB, e în situația în care se afla Buzăul în 2007, e tot o formație cu finanțare de la Becali. Gigi l-a delegat șef în Ilfov pe Vasile Geambazi, un nepot de-ai lui, și ruda a recunoscut înainte de startul sezonului, într-o discuție cu Costin Ștucan: „Eu sunt arhitectul Clinceniului, eu am hotărât bugetul, salariile, absolut tot!”. Becali a căutat să ascundă realitatea dezvăluită de nepot: „S-a lăudat Vasi la Ștucan, dar nu e adevărat ce a spus el”.

Oficial, Gigi n-ar mai avea nicio legătură cu clubul din Ilfov, după ce a și fost anchetat și amendat de comisiile FRF din cauza implicării lui într-o altă formație decât FCSB. În realitate, nou-promovata a primit o finanțare și pentru sezonul acesta. 

Cum? Becali l-a cumpărat cu 400.000 de euro pe Adrian Șut, a transferat banii la Clinceni și a lăsat și jucătorul acolo, împrumutat pentru un sezon.

Doi nu au voie să joace

În afara lui Șut, un mijlocaș defensiv pe care l-a cumpărat și l-a lăsat tot la Clinceni, Becali a mai împrumutat doi jucători în Ilfov, pe Robert Ion și pe Cristian Dumitru, un mijlocaș ofensiv și un atacant.

 Ilie Poenaru, antrenorul Clinceniului, e supărat că i s-a interzis să-i folosească pe Ion și pe Dumitru în partida de azi: „Înseamnă că le e frică de noi celor de la FCSB, din moment ce mi-au blocat doi fotbaliști tineri. Noi venim după patru meciuri fără înfrângere, echipa joacă aproape de nivelul pe care mi-l doresc eu. Presiune e pe FCSB, nu pe Clinceni!”.

Gigi a avut tot interesul să-i blocheze pe Dumitru și pe Ion, din moment ce el a mai avut parte de o încurcătură uimitoare: în 2009 a alcătuit echipa Urziceniului din jucători ai lui împrumutați în Ialomița cu câteva zile înaintea meciului direct, pe care Unirea l-a câștigat cu 1-0! 

VEZI ȘI:

Reapar suspiciunile la Clinceni - FCSB? Nemulțumiri înainte de meciul direct: „FCSB mi-a BLOCAT 3 jucători, nu mi se pare ok”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
mioriticul
mioriticul  •  29 Septembrie 2019, 12:14
Postat de romeverest pe 29 Septembrie 2019, 11:15

Mai are cineva dubii cu privire la rezultatul acestui meci ?? Trebuie sa fi nebun sa crezi ca ajunge Clinceni sa o incurce pe Fcsb !! Va fi o parodie de meci si asta se poate intampla doar in Romania, o tara a tuturor posibilitatilor !!

Nu-l subestima niciodată pe cioban dacă e vorba de mârlanii și înșelăciuni. Ar trebui urmărite pariurile prin Albania.

romeverest
romeverest  •  29 Septembrie 2019, 11:15

Mai are cineva dubii cu privire la rezultatul acestui meci ?? Trebuie sa fi nebun sa crezi ca ajunge Clinceni sa o incurce pe Fcsb !! Va fi o parodie de meci si asta se poate intampla doar in Romania, o tara a tuturor posibilitatilor !!

cornelconasu
cornelconasu  •  29 Septembrie 2019, 10:35

Comițiile FRF și Ligă ?! Niște glume aservite !

Vezi toate comentariile (20)
Comentează