FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB își înfruntă trecutul » Dream Team-ul lui Reghecampf iese în calea formației lui Becali

Academica Clinceni, adversara din etapa viitoare a celor de la FCSB, vine cu 5 foști jucători importanți ai roș-albaștrilor: Gardoș, Pârvulescu, Tănase și Rusescu încă evoluează, în vreme ce Paraschiv e managerul formației de la marginea Bucureștiului.
Academica Clinceni, adversara din etapa viitoare a celor de la FCSB, vine cu 5 foști jucători importanți ai roș-albaștrilor: Gardoș, Pârvulescu, Tănase și Rusescu încă evoluează, în vreme ce Paraschiv e managerul formației de la marginea Bucureștiului.

Articol de , , - Publicat miercuri, 14 octombrie 2020 07:26 / Actualizat miercuri, 14 octombrie 2020 07:34

Academica Clinceni, adversara din etapa viitoare a celor de la FCSB, vine cu 5 foști jucători importanți ai roș-albaștrilor: Gardoș, Pârvulescu, Tănase și Rusescu încă evoluează, în vreme ce Paraschiv e managerul formației de la marginea Bucureștiului.

Pe afiș scrie Academica Clinceni - FCSB. Mai aproape de adevăr, meciul din etapa viitoare a Ligii 1, programat luni seară, ar trebui prezentat ca FCSB actual versus FCSB din trecut. În momentul de față, la Academica se află în lot nu mai puțin de 4 foști fotbaliști importanți din istoria FCSB-ului ultimului deceniu.

E vorba despre Gardoș, Pârvulescu, Tănase și Rusescu. Toți, jucători de bază măcar două sezoane în roș-albastru și cu trofee multe câștigate, plus prezențe în grupele cupelor europene, inclusiv în primăvară. Practic, toți cei 4 au prins a doua cea mai bună perioadă din istoria clubului lui Gigi Becali. Cea de la jumătatea anilor 2010, în care, cu Reghecampf pe bancă, echipa a dominat copios campionatul și a făcut rezultate bune în Europa: grupele Champions League, dar și primăvară în Europa League, cu eliminarea lui Ajax, în februarie 2013 și atingerea optimilor de finală.

Pe lângă cei 4, Clinceni mai are în club un alt fost fotbalist important al FCSB-ului. Sorin Paraschiv a fost unul dintre oamenii de bază ai echipei care la jumătatea anilor 2000 a reușit performanțe deosebite: două titluri consecutive, grupe de Champions League și o semifinală și o altă optime de finală în Cupa UEFA. Paraschiv e managerul grupării din Clinceni și cel care a insistat și i-a și convins pe foștii fotbaliști ai FCSB-ului să semneze cu Academica. 

FLORIN GARDOȘ

  • 31 de ani
  • a evoluat 4 ani la FCSB, între 2010 și 2014
  • a costat doar 150.000 de euro, când a fost adus de la Chiajna
  • a câștigat 4 trofee cu FCSB: două titluri, o Cupă și o Supercupă 
  • a fost vândut la Southampton pentru 6,8 milioane de euro

CRISTIAN TĂNASE

  • 33 de ani
  • a evoluat 6 ani la FCSB: între 2009 și 2015, apoi o scurtă perioadă în 2018
  • a costat o sumă imensă când a fost cumpărat de Gigi Becali de la FC Argeș: 1,8 milioane de euro
  • a câștigat 7 trofee în roș-albastru: 3 titluri, două Cupe, o Supercupă, o Cupă a Ligii
  • a fost vândut în China, în 2015, pentru 1 milion de euro

PAUL PÂRVULESCU

  • 32 de ani
  • a jucat 3 ani la FCSB, între 2012 și 2015
  • a fost cumpărat cu 1.000.000 de euro de la Mediaș
  • are 6 trofee câștigate cu FCSB: 3 titluri, o Cupă, o Supercupă și o Cupă a Ligii
  • a fost îndepărtat din lot în 2015, împrumutat la Viitorul

RAUL RUSESCU

  • 32 de ani
  • a jucat 4 ani la FCSB, în 3 perioade diferite: 2011-2013, 2014-2015 și 2018-2019
  • a câștigat 4 trofee cu FCSB: două titluri, o Cupă și o Cupă a Ligii
  • a fost vândut la Sevilla pentru 2,2 milioane de euro

SORIN PARASCHIV

  • 39 de ani
  • a jucat la la Steaua/FCSB între 1999 și 2007
  • are 5 trofee câștigate în roș-albastru: 3 titluri și două Supercupe ale României
  • a fost vândut la Rimini, în Serie B, pentru doar 500.000 de euro

68 de selecțiiau cei 5 în echipa națională de seniori. Singurul care nu a jucat deloc a fost Pârvulescu, iar veteran la acest capitol e Tănase, cu 41 de jocuri în tricolor

10,5 milioane de euroa încasat FCSB de pe urma vânzării celor 5. Singurul care a plecat fără bani a fost Pârvulescu. Profitul e mare fiindcă pentru achiziția lor s-au cheltuit doar 3 milioane de euro

Unde se află ceilalți titulari din Dream Team-ul lui Reghe

În sezonul 2012-2013, FCSB a avut o evoluție fabuloasă. A cucerit titlul cu o diferență de puncte colosală, a accesat grupele Europa League, de unde a reușit să ajungă în primăvară, iar acolo a eliminat-o pe Ajax și a disputat o optime de finală cu Chelsea, în fața căreia a pierdut greu calificarea, 1-0 acasă și 1-3 pe Stamford Bridge. În acel sezon, FCSB a avut un prim "11" de mare valoare: 3 dintre ei sunt Gardoș, Tănase și Rusescu, în vreme ce Pârvulescu a bifat și el în acel an nu mai puțin de 19 partide. 

Echipa de bază în 2012-2013: Tătărușanu - Georgievski, Gardoș, Chiricheș, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Chipciu, Cr. Tănase - Rusescu

FCSB își înfruntă trecutul » Dream Team-ul lui Reghecampf iese în calea formației lui Becali

Echipa de bază în 2005-2006: Hamutovski (Carlos) - Ogăraru, D. Goian, Ghionea, Neșu (P. Marin) - Nicoliță, M. Rădoi, S. Paraschiv, Boștină - N. Dică, V. Iacob (A. Cristea)

Rusescu va debuta luni

Dintre "foști", unicul care va avea prima apariție în tricoul ilfovenilor tocmai în duelul de luni cu FCSB este Raul Rusescu. Atacantul în vârstă de 32 de ani a semnat deja contractul cu Clinceni, doar că nu a primit deocamdată toate actele din Turcia, pentru a fi legitimat și utilizat în partide oficiale. Problema aceasta va fi rezolvată până mâine, deci atacantul va fi și el pe teren contra fostului club. 

Rusescu s-a aflat cel mai recent la Giresunspor, din liga a doua turcă. El nu a mai apărut în vreun meci oficial din iulie! Antrenamentele pe care le-a parcurs până acum sub comanda lui Ilie Poenaru l-au adus într-o formă fizică rezonabilă, așa că Raul o să fie folosit pe parcursul jocului cu FCSB, chiar dacă nu va ajunge până luni îndeajuns de bine pregătit încât să reziste 90 de minute. La Giresun a avut un randament bun de-a lungul stagiunii trecute, 12 goluri în 30 de partide. 

VIDEO. Academica - FCSB nu se joacă la Clinceni

Citește și alte știri despre FCSB: 

FCSB. Gigi Becali nu a vrut să renunțe la el! Patronul FCSB a refuzat oferte pe bandă rulantă: „Patru-cinci echipe au întrebat de el”

Straton revine în poartă la FCSB » Ce se întâmplă cu Andrei Vlad

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
2947853518578577
Alexandru Tudoran  •  14 Octombrie 2020, 18:30

Minamo ce-a castigat din 2007 incoace?

mitralieraluidorel
mitralieraluidorel  •  14 Octombrie 2020, 11:40

Bravo lor ca s-au intors in Romania si ca joaca la Clinceni . Viata merge inainte !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează