FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Clubul Aristocratic Rapid îl face praf pe Copos: "Insolvenţa e doar o ticăloasă inginerie financiară. Luaţi-vă arginţii trădării şi plecaţi din Giuleşti!"

Rapid
Rapid

Articol de GSP - Publicat luni, 17 decembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 17 decembrie 2012 15:24

Clubul Aristocratic Rapid a scris un manifest în care îl acuză pe patron de neglijenţă în manevrarea destinelor clubului din Giuleşti. Membrii Clubului Aristocratic spun despre Rapidul lui George Copos că nu reprezintă tradiţia alb-vişinie şi că e momentul ca patronul să se dea la o parte.

Iată comunicatul:
"Acceptaţi adevărul, dle George Copos: aţi fost exclus din povestea Rapidului!
”Ţine minte, sfârşitul nu-i aici!”
(text dintr-un cântec al lui Florian Pittiş)

Intrarea în insolvenţă a Rapidului nu este capătul unui drum lung de 90 de ani. Este doar sfârşitul unei epoci şi începutul alteia, în care Rapid va recupera ceea ce a pierdut şi va reveni în elita fotbalului românesc .

Acum 20 de ani, dl George Copos prelua Rapidul. În ”era” Copos au fost câştigate titluri şi cupe, ne-am bucurat de participări europene, culminând cu aventura fantastică din 2005-2006.

Dar ce am pierdut?
1.    Acum 20 de ani, Rapid era un club onorabil, cu blazonul aureolat de rezistenţa din timpul regimului comunist ( ”Galeria lui Rapid/N-a fost membră de partid”). Acum, are obrazul pătat de manevrele puse la cale de conducătorii săi, care i-au şi adus în faţa justiţiei.
2.    Acum 20 de ani, Rapid era un club sărac. Acum se află în pragul falimentului.
3.    Acum 20 de ani, Rapid nu câştiga trofee, dar avea stadionul plin la orice meci. Acum, din cauza arivismului proverbial al dlui Copos,  a trasformării de către acesta a Rapidului într-una din multele sale afaceri, a scandalurilor judiciare în care a târât imaginea echipei,  Rapidul şi-a pierdut în bună parte sprijinul suporterilor. Recitiţi punctul 1.
4.    Acum 20 de ani, Rapid nu era dator nimănui. Acum, i-ar fi dator doar patronului cu peste 20 de milioane de euro! Frumoasă dobândă aţi câştigat, dle Copos, de la Rapid: 1 milion de euro pe an!
5.    Acum 20 de ani, Rapid însemna bucuria jocului. Acum înseamnă delăsare, paragină, neputinţă, amărăciune.
6.    Acum 20 de ani, Rapidul era o trufanda a fotbalului românesc, acum a ajuns, doar din cauza dlui Copos, o sarailie expirată.

Rapidul dlui Copos nu mai este şi al nostru, al celor care îşi construiau, discret, o carieră onorabilă, în timp ce viitorul patron al Rapidului servea comunismul ca şef prin UASCR in ultimul şi cel mai dur deceniu de ceauşism.

Rapidul nu vă mai aparţine sufleteşte şi moral, dle Copos, pentru că i-aţi boicotat trecutul, îi răniţi prezentul şi vreţi să-l vindeţi ca pe o poamă stricată. Rapidul profund, Rapidul marilor maeştri, Rapidul galeriei eterne vă demite, dle Copos, şi vă clasează în penibila galerie a celor care au încercat să-i răpească demnitatea. Şi n-au reuşit.

Socotiţi-vă un privilegiat: dacă Dan Coe ar coborî din ceruri, fiţi sigur că v-ar trata după legea Rapidului, obligându-vă la alergări în marş forţat pe ruta Potcoavă-Basarab-Triaj.

Planeta dvs., dle Copos, se scufundă, nu a noastră, a celor care putem vorbi în numele Rapidului pentru că ştim că avem alături cei mai minunaţi suporteri din România. Unde eraţi, dle Copos, când, urmându-şi echipa în ”B”, pe la Mija, Moreni, Slatina sau Caracal, galeria striga, la victorii ori înfrângeri: ”Murim, murim, şi nu vă părăsim!”?

Sfârşitul nu-i aici, aşa cum sună un refren al lui Florian Pittiş. Rapid va supravieţui. Rapid poate să o ia de la capăt, iar paşii sunt clari ca lumina zilei.

1.    Rapid nu-i datorează nimic domnului Copos, ci invers. Fără dl Copos, Rapid ar fi rămas Rapid. Fără Rapid, dl Copos ar fi rămas un ilustru anonim.
2.    ”Salvarea” clubului prin insolvenţă este demagogie pură şi ticăloasă inginerie financiară prin care doriţi măcar să vă recuperaţi banii dintr-un club împins în ruină. De fapt, dumneavoastră vreţi să vă salvaţi pe seama Rapidului, nu invers.
3.    Dacă retrogradarea este preţul pentru ca Rapid să iasă din ”era” Copos, atunci preţul va trebui plătit. Cu fruntea sus, cu umor şi cu spiritul de aventură, care ne-au făcut să depăşim momente mult mai grele. Nu am fi primii şi nici ultimii în această situaţie – Fiorentina, Napoli, Glasgow Rangers, Leeds...
4.    Rapid va fi reclădit pe un nou model: un club al suporterilor săi, cu finanţare transparentă, dedicat creşterii şi educării tinerilor fotbalişti şi jocului-spectacol. A porni de jos, pe baza unui proiect solid, este chiar o şansă!
5.    Avem un rezervor imens de idei, de competenţă şi de entuziasm printre cei care iubesc Rapidul. Trebuie doar să punem cap la cap aceste energii, într-un proiect care să presupună câte puţin de la foarte mulţi. Poate fi un ”patron” din fotbal mai bun decât noi toţi?
6.    Ceea ce avem de făcut este doar să ne unim pentru a pune bazele proiectului noului Rapid. Rapidul nostru, de care suntem mândri.

7.    Lăsaţi Rapidul să revină la matcă! Nu mai minţiţi opinia publică  declarând că nimeni nu vrea să cumpere Rapidul! Ştiţi că şi noi ştim că, de fapt, i-aţi pus pe fugă pe toţi cei interesaţi de club, şi au fost nume cu reputaţie şi cu mulţi bani curaţi, în conturi transparente şi fără probleme cu justiţia. Fie nici măcar n-aţi ieşit la tratative, fie aţi încercat să le vindeţi un produs falsificat. Aţi întins prea tare coarda. Vă ajunge! Luaţi-vă arginţii trădării şi lăsaţi Rapidul Rapidului!

Vă faceţi cruci, ca toţi comuniştii de omenie, şi cereţi îndurare Domnului. Aţi aflat cumva care este unul din ”păcatele strigătoare la cer”?  ”Oprirea plăţii lucrătorilor!”

Aţi adus monotonia şi plictiseala în Giuleşti. Sunteţi Harpagonul care se scobeşte toată ziulica prin buzunare. Da, banii trebuie cheltuiţi cu chibzuinţă, în limitele unor bugete echilibrate. Însă zgârcenia dumneavoastră proverbială nu a făcut decât să mascheze lipsa de proiect.

Soluţiile la criză ar fi fost întărirea pepinierei Rapidului, o conducere tehnică şi administrativă precum şi un lot de jucători în care să se regăsească oameni legaţi sufleteşte de Rapid dar mai ales o şi mai puternică deschidere către suporteri, adevărata avere a Rapidului.

Dumneavoastră aţi procedat exact pe dos: v-aţi înconjurat de mercenari şi aţi întors spatele suporterilor. Desigur, nu vă este comod atunci când suporterii vă contestă zgomotos, dar dacă aţi avea un dram de luciditate aţi admite că s-a ajuns aici  numai din vina dumneavoastră.

Suporterii Rapidului nu v-au cerut neapărat cupe şi campionate. Ei au exerciţiul suferinţei. V-aţi fi asigurat de întregul lor sprijin dacă le-aţi fi oferit un proiect în care să creadă şi mai ales acel Rapid care să-i reprezinte, pe care să-l simtă ca fiind al lor. Nu aţi înţeles acest lucru.


Dar flacăra Giuleştiului nu moare pentru că aşa vrea dl Copos.

Rapidul termină turul în mediocritate, dar suntem pe primul loc la capitolul ”driblinguri reuşite” (67%)! Ăsta e Rapidu’ ! Dar ne batem gura de pomană. Trebuie să fii rapidist ca să înţelegi asemenea clasamente inefabile. Şi mai trebuie să curgă prin tine sânge de Giussy Baratki, Ionică Bogdan, Titus Ozon şi Nicky Dumitriu!

Acum aproape 90 de ani, într-un iunie al anului 1923, un grup de muncitori de la Atelierele ”Griviţa” înfiinţa, în localul şcolii din cartier, Asociaţia Cultural-Sportivă CFR. A fost nevoie de nouă ani până la accederea în prima ligă. Dacă ei au putut atunci, acum, nouă ne va lua cu mult mai puţin.

Mai important este însă că ne vom lua Rapidul înapoi. Iar aceia care ne cântă azi prohodul vor avea de-a face cu frumoşii nebuni ai Giuleştiului! Haideţi să le arătăm cine suntem!

Domnule George Copos, nu aşteptăm un răspuns din partea dumneavoastră. Ar fi inutil. Vremea dialogului cu dumneavoastră – un dialog pe care noi l-am propus  în mai multe rânduri - a trecut demult.

Clubul Aristocratic RAPID (pentru conformitate Mihai Pîrvu, preşedinte; Dan Grigore, preşedinte de Onoare; Constantin Dudu Ionescu, Ovidiu Nahoi, vicepreşedinţi, Radu Călin Cristea, senator al Clubului )"

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (114)
liviuandrei1986
liviuandrei1986  •  21 Decembrie 2012, 01:31

trebuia sa se numeasca Clubul Rapid Aristocratic pentru ca abrevierea sa fie C.R.A. :))

crisliv
crisliv  •  18 Decembrie 2012, 01:42

Scuze, de ce trebuie sa se tot vorbeasca de un ca cat bolnav ca acest "imperator", cand aici este vorba de clubul Rapid, dus in faliment de catre l i cheaua comunistoida george capos. Nu inteleg de ce pe aceste forumuri apar tot felul de p i sati, care ne explica despre tovarasul capos ca a rupt bani de la gura familiei, ca sa tina Rapidul si ca este un om de afaceri, ca este ardelean. Ce are una cu alta. Capos a nenorocit Rapidul si ii doresc sa i se ofere un loc in aceeasi camera cu mita stoica sa nu se plictiseasca. RESPECT RAPID! Va doresc sa treceti cu bine peste acest moment delicat din istoria voastra zbuciumata. Fotbalul romanesc are nevoie de aceasta echipa.

buratinos
buratinos  •  18 Decembrie 2012, 01:21

Pai, Imperator asta doar defineste ce inseamna Steaua........sau Steaua lui, ori Steaua celor ca el, si ca el sunt si Mimi si nepotii lui Becali si Tea Sponte, asta este familia slavita a stelei, nu-i mai dati satisfactie, mai mult de atat nu poate....... si asta doare tare rau.

Vezi toate comentariile (114)
Comentează