FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

„Arena Națională e mult sub!” » Se laudă cu venituri-record în 2023 la Cluj Arena

Cluj Arena
Cluj Arena

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 15:11 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 15:29

Consiliul Județean Cluj a anunțat că stadionul Cluj Arena, casa celor de la U Cluj, a produs venituri de 5.947.929,40 lei în 2023, aproximativ 1,2 milioane de euro.

În finalul lui 2023, Nicușor Dan, primarul general al municipiului București, a anunțat că Arena Națională, cel mai mare stadion al țării, a produs aproximativ un milion de euro prin evenimentele pe care le-a găzduit anul trecut.

Acum a venit rândul bilanțului pentru Cluj Arena, stadion închiriat cel mai des de clubul de primă ligă U Cluj.

IUREȘ în direct » MM Stoica a țipat minute în șir la Samuilă: „Știu că te roade! Deja e prea mult, «too much»!”
SCANDAL ÎN DIRECT
IUREȘ în direct » MM Stoica a țipat minute în șir la Samuilă: „Știu că te roade! Deja e prea mult, «too much»!”

CJ Cluj a anunțat venituri record pentru Cluj Arena în 2023

Consiliul Județean Cluj a anunțat astăzi că stadionul de 30.201 locuri a produs aproximativ 1,2 milioane de euro în 2023, sumă încasată de municipalitate de pe urma celor 98 de evenimente pe care le-a găzduit stadionul anul trecut.

CJ Cluj a enumerat principalele surse de venit:

  • Concerte/festivaluri/competiții: 1.257.819 lei
  • Chirii permanente/chirii săli de conferință, multifuncțională, VIP: 1.174.570 lei
  • Meciuri de fotbal (U Cluj, Olimpia Cluj și C.E. de Fotbal U21): 440.522 lei
  • Taxe de parcare: 436.817 lei
  • Taxe pentru afișarea de publicitate: 143.570 lei

„Stadionul emblemă al Clujului și al întregii Transilvanii, Cluj Arena, a atras în 2023 cei mai mulți bani din exploatare dintre toate stadioanele publice din România. Astfel, în ultimii cinci ani, veniturile realizate din exploatarea stadionului Cluj Arena au crescut constant, respectiv cu cca. 23% față de anul 2019, excepție făcând doar anii pandemici 2020 și 2021”, se arată în comunicatul Consiliului Județean.

Dintre cele 98 de evenimente găzduite în 2023 de Cluj Arena, „26 au fost de natură strict sportivă”, conform administrației publice.

Comparație cu Arena Națională

Autoritățile din Cluj au realizat o comparație cu situația Arenei Naționale, cel mai mare stadion al țării, construit la București:

Rezultatele din anul precedent ale Arenei Naționale din București, cel mai mare stadion din România, se situează mult sub cele ale Cluj Arena, respectiv doar 39 de evenimente organizate și încasări de sub 5 milioane de lei. 

Cifrele sunt cu atât mai relevante dacă se are în vedere faptul că pentru edificarea Cluj Arena costurile au fost de 44 milioane de euro în timp ce construcția Stadionului Național a avut un cost total estimat de 207 milioane de euro.

- Comunicat Consiliul Judetean Cluj

VIDEO. Ante Roguljic, primul mesaj după transferul la U Cluj

Citește și: 

Stadionul din Pitești e istorie! Totul a fost pus la pământ și va începe ridicarea unei arene de 100 de milioane de euro

Fotbalistul transferat în 2022 de Gigi Becali s-a făcut conducător, îl are ca model pe MM Stoica și anunță: „Vrem să ajungem în Superliga”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează