FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Coman on fire! Transformarea lui „Mbappé de România” i-a șocat pe steliști: „A depășit anumite bariere”

Articol de , - Publicat vineri, 21 aprilie 2023 18:01 / Actualizat vineri, 21 aprilie 2023 18:13

Florinel Coman „rupe” sala de forță! Atacantul de 25 de ani de la FCSB a decis că e nevoie de mult mai multă pregătire pentru a ajunge în top

Forma bună a lui Florinel Coman din ultima vreme are și o explicație pur fizică. Pe lângă antrenamentele pe care le face cu Elias Charalambous și Thomas Neubert, Florinel a decis să se "arunce" pe mâinile unui specialist în fitness.

Numele lui? Dan Curtifan, absolvent al facultății de Educație Fizică din Târgu Mureș. Coman a primit module de pregătire bine puse la punct, optimizate pentru greutatea și înălțimea sa.

La fiecare ședință, primește diferite tipuri de exerciții care-l ajută la creșterea masei musculare. De exemplu, sunt zile în care ridică greutăți de până la 250 de kilograme, în diferite moduri.

Apoi are de urcat în săritură pe cutii de lemn de diferite dimensiuni, plus gantere, abdomene, celebrele benzi TRX sau aruncări și prinderi cu mingea medicinală de 30 de kilograme. Marea majoritate a antrenamentelor se bazează pe forță fizică, iar eforturile încep să dea rezultate. "Sunt pe un drum bun, dar mai am de muncit ca să ajung la nivelul la care doresc", spune Florinel.

2,5 milioanede euro este cota lui Florinel Coman conform transfermarkt.com. Cea mai mare cotație a fost de 6 milioane de euro, în martie 2020

Coman e foarte puternic mental, are încredere în forțele lui. Nu avea cum să revină la un nivel foarte bun imediat după accidentare, mai ales după tratamentul la care a fost supus în interiorul clubului. La meciul cu Farul a fost jucătorul care a făcut diferența
Ilie Dumitrescu, analist Digi Sport

Lupta la titlu e foarte frumoasă. Acest play-off face cinste fotbalului românesc. Important e să știm să gestionăm momentele esențiale. Aici se face diferența
Florinel Coman, atacant FCSB

„Diferență uriașă între el și restul jucătorilor”

Mihai Stoica are doar cuvinte de laudă la adresa lui Coman. "Este alt om. Lucrează poate cel mai bine din toată echipa acum, merge seara şi face antrenamente suplimentare. Și face antrenamente grele. Există un aparat care măsoară forţa explozivă, forţa în picioare pe care o are un jucător. 

Unitatea de măsură este în newtoni, se cheamă izokinetic. Jucătorii noştri sunt undeva între 200 şi 250 de newtoni, cei puternici se duc spre 250. Florinel Coman, cu ambele picioare, 330! Este uriaşă diferenţa între el şi restul jucătorilor. 

Are nişte calităţi fizice remarcabile. Din punct de vedere mental, el a depășit anumite bariere. Nu îi plăcea să se antreneze. Acum îşi doreşte să se antreneze mai mult decât i se oferă posibilitatea la noi şi asta se vede în joc", a spus MM la Orange Sport.

Citește și:

Poftiți în Liga Anomaliilor: competiția e Primărie&Stat versus Gigi, Hagi, Varga, Șucu, Rotaru, Mititelu & Petrolul!
FINANCIAR
Poftiți în Liga Anomaliilor: competiția e Primărie&Stat versus Gigi, Hagi, Varga, Șucu, Rotaru, Mititelu & Petrolul!
GSP lansează sondajul primăverii. Ce echipă are cei mai mulți suporteri? În decembrie 2019, sondajul GfK arăta o supremație zdrobitoare pentru FCSB. Votează ce echipă favorită ai!
DEZBATERE
GSP lansează sondajul primăverii. Ce echipă are cei mai mulți suporteri? În decembrie 2019, sondajul GfK arăta o supremație zdrobitoare pentru FCSB. Votează ce echipă favorită ai!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (32)
godot
godot  •  22 Aprilie 2023, 23:38
Postat de forumer.47 pe 22 Aprilie 2023, 17:02

Care stelisti, prostilor?

Posibil, aerul și proștii sunt elemente infinite. Dar țeapa e tot țeapă, nu trebuie să ne mândrim cu înșelătorii.

forumer.47
forumer.47  •  22 Aprilie 2023, 17:19

Care stelisti? Daca pe stelisti i-a socat (asta daca a auzit cineva de el), zecesebistilor ce le-a facut?

forumer.47
forumer.47  •  22 Aprilie 2023, 17:05
Postat de Vvvvvv pe 21 Aprilie 2023, 18:23

Stelistii nu au auzit de acest cetatean, nu a jucat in Ghencea vre-odata :)

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează