FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Comentariu de Dan Udrea » De ce Mirel Rădoi e acum varianta perfectă pentru Universitatea Craiova

De ce Mirel Rădoi e acum varianta perfectă pentru Universitatea Craiova
De ce Mirel Rădoi e acum varianta perfectă pentru Universitatea Craiova

Articol de - Publicat sambata, 07 noiembrie 2020 17:59 / Actualizat sambata, 07 noiembrie 2020 18:19

Bergodi a venit în Bănie, i-a dat iluzii Craiovei, după care a împrăștiat mai degrabă doar deziluzii: finala pentru titlu pierdută cu CFR, eliminarea rușinoasă din Europa League și acum înfrângeri, pe teren propriu, cu Clinceni și Chindia.

 Italianul a demisionat, iar gestul său întărește ceea ce spunea cu multă mirare Walter Zenga în urmă cu vreo 15 ani: doar în România e posibil ca un tehnician care e pe primul loc să simtă nevoia de a pleca de bună voie sau chiar să fie dat afară!

Craiova însă trebuie să meargă mai departe. Vorba lui Sorin Cârțu, nu se termină antrenorii la Bergodi, iar Mihai Rotaru va trebui să decidă repede un înlocuitor, chiar dacă nu e foarte presat de timp din moment ce campionatul se întrerupe pentru două săptămâni. În acest moment, clubul e unul extrem de atractiv pentru oricine. Are stabilitate financiară, deține un lot valoros, joacă un stadion fantastic, e bine plasat în lupta pentru titlu și, în ciuda a ceea ce susținea Mititelu zilele trecute, are și un patron care nu se implică peste antrenor. Suficiente argumente!

E un moment în care Craiova trebuie să analizeze bine și să decidă atent fiindcă e pentru prima dată în ultimii ani când are un culoare bun în lupta pentru titlu.

Nu sunt și n-aș vrea să fiu Mihai Rotaru. În ciuda zecilor de milioane de euro pe care le are, probabil că pe undeva, printr-un dulap învechit există și niște schelete ale unor despăgubiri dubioase, care odată scoase la lumină pot produce pagube și discomfort pentru care nu există preț pe această lume. Așadar, fără să îmi doresc / să fiu patron al Universității, încerc un exercițiu de imaginație. Pe cine aș alege ca antrenor în acest moment? Sau mai exact, cine mi se pare cea mai bună variantă de ofertat? Și am un singur nume: Mirel Rădoi! Și de aici, argumentele curg unul după celălalt.

1. FILOSOFIA! În primul rând fiindcă filosofia de antrenor a acestui tehnician nu se potrivește pentru echipa națională a României. Am mai scris acest lucru, i-am transmis-o și lui Mirel, față în față, în cadrul unei emisiuni la Telekom Sport. Cum am înțeles din răspunsurile lui că nu se va abate de la aceste principii, e clar că el practic pășește pe drum închis la prima reprezentativă.

2. FILOSOFIA! În schimb, lotul de jucători pe care Craiova îl propune e unul care i-ar putea oferi lui Mirel posibilitatea de a-și implementa ideile: presing făcut foarte sus, joc ofensiv, un modul 4-3-3 în care ar putea jongla cu mulți jucători de calitate, pe care chiar el i-a tot selecționat și la echipa națională. De la Bancu la Cicâldău, de la Nistor până la străinii Ofosu și Koljici.

3. PERSPECTIVA! Cu naționala se află în fața unor preliminarii de Mondial pe care scrie "misiune imposibilă". În schimb, la Craiova ar avea în față lupta pentru câștigarea campionatului!

4. ANTRENOR vs SELECȚIONER! Chiar el a spus că "indiferent dacă mă voi califica sau nu la Mondial, FRF să caute alt selecționer fiindcă eu nu mai rămân. Vreau să antrenez zi de zi". E o mărturie care lasă să se înțeleagă o frustrare pe care probabil că Mirel o tot are de doi ani: aceea de a antrena câte 2-3 zile, atunci când au loc acțiunile oficiale, iar în rest de a se comporta ca un privitor de fotbal. Să meargă la meciuri și să noteze ceea ce vede, fără a putea interveni. La Craiova ar putea regăsi plăcerea de a antrena zi de zi! Și de a demonstra mult mai clar dacă poate produce fotbalul pe care îl gândește.

5. APARTENENȚA! E de-al casei. Rădoi e oltean! N-a jucat la Universitatea, dar a făcut-o la Extensiv. Are sânge fierbinte de Oltenia, ar putea fi extrem de repede asimilat ca un om de-al Craiovei, lucru care l-ar ajuta enorm în calitate de principal în Bănie. Bergodi, un străin care n-avea nimic în comun cu Oltenia, a resimțit de la primul insucces freamătul și nemulțumirior gloriilor clubului, dar și a altor personaje din jurul clubului. Craiova e un fel de Rapid, unde nu e suficient să fi doar antrenor bun, ci trebuie să fi și asimilat, adoptat și iubit de cei din Bănie!

6. SORIN CÂRȚU! Ar lucra, după 20 de ani, cu omul care l-a inventat în fotbalul mare. Rădoi l-ar avea alături pe Sorin Cârțu, cel care, atunci când nimeni nu știa cine e Mirel, l-a adus la Extensiv. Mutare care avea să se dovedească senzațională, la doar 6 luni, Steaua l-a transferat, iar peste încă un an, Boloni îl și debuta în națională. Cârțu e acum președinte în Bănie și cei doi ar face un cuplu extrem de ofertant!

În concluzie, în acest raționament virtual, l-aș oferta pe Rădoi pentru banca Universității Craiova. Da, e un antrenor sub contract, dar singur spunea că la jumătatea lui noiembrie va trage linie și va vedea pe ce drum va merge. Să aibă mare grijă! Drumul cu naționala e unul îngust, întunecat, în care ieși să mergi o dată la o lună și jumătate, iar atunci pericolele sunt la tot pasul. Cel cu Universitatea Craiova ar arăta mult mai bine asfaltat, e și mai bine luminat și ar și ieși zilnic pentru a îndruma un oraș, dar și o regiune întreagă spre ceea ce ar însemna titlu de campioană după fix 30 de ani!

VIDEO Bergodi: „Eu sunt vinovat! Am jucat haotic!”

UPDATE Pancu îl refuză pe Rotaru: „Nu sunt pregătit să mă bat la titlu”. Ce variante mai are Craiova

E clar! Bergodi nu mai poate rămâne la CS U Craiova nici dacă se răzgândește în privința demisiei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
jony_10
jony_10  •  12 Noiembrie 2020, 13:01
Postat de Gabriel Zoro pe 08 Noiembrie 2020, 11:32

Csu Mogoșoaia .

fc booveni SA

jony_10
jony_10  •  12 Noiembrie 2020, 13:01
Postat de andy_dm pe 10 Noiembrie 2020, 14:53

Tot arbitrii vor fi ingerii CSU PSD Craiova si anul asta

Nea Ady ce zice cum e zdup?

288904558167692
Cristian Toma  •  11 Noiembrie 2020, 22:20

*** de părerile unor indivizi care au mâzgălit mai înainte... Craiova nu are nevoie de Rădoi ca antrenor, mai ales că e un om fără școală, dar și fără calificare de antrenor...la Craiova sunt buni oameni ca Săndoi, Craioveanu, chiar și Papură sau Mulțescu, care și-au dovedit valoarea profesională! Hai, pa!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează