FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Comentariu DRASTIC al lui Dan Udrea: „Ce face Dan Petrescu e huliganism! E plictisit de bani, lipsit de civilizație și bun-simț”

Articol de - Publicat duminica, 01 septembrie 2019 17:35

Dacă antrenorul CFR-ului nu va fi sancționat dur de către Comisia de Disciplină, înseamnă că FRF va fi complice la un mod de comportament demn de Evul Mediu. 

Se poate discuta pro și contra prestației lui Sebastian Colțescu. Putem avea opinii contradictorii pentru faza primului penalty. Putem să admitem că CFR ar avea dreptul să se plângă după arbitrajul de sâmbătă, de la Giurgiu, dar niciodată nu putem și nu trebuie să acceptăm ceea ce a fost în stare să facă Dan Petrescu.

„Băga-mi-aș... Du-te-n... F***-ți!”

Oricât de mare antrenor ești, oricâte meciuri ai jucat la națională și oricât de mulți bani ai câștigat, așa cum avea grijă domnul Petrescu să ne reamintească, nu te poți comporta atât de josnic. 

N-ai cum să înjuri ca la ușa cortului, în fața camerelor TV, a spectatorilor și telespectatorilor, un arbitru și o brigadă întreagă doar pentru că stadionul e singurul loc în care astfel de gesturi sunt penalizate cel mult cu un cartonaș roșu. 

Și pentru cei care n-au văzut spectacolul grotesc al lui Petrescu, încercăm aici o reproducere a invectivelor tehnicianului: "Băga-mi-aș p***-n mă-ta! Du-te-n p***a mea! "F***-ți morții mă-tii!". Expresii rostite inclusiv direct către Colțescu, față în față!

Scriam și în cronica meciului că în oricare altă parte, în trafic, aeroport, sala de cinema, supermarket, pe stradă sau la terasă, o astfel de comportare a lui Petrescu l-ar fi trimis pe antrenorul campioanei fie la Poliție, fie la spital.

Înjurăturile lui Petrescu, în viața de zi cu zi

Imaginați-vă că înjurăturile scabroase la care a apelat Petrescu s-ar produce, să zicem, când sunteți oprit de un echipaj de Poliție Rutieră, care vă anunță că vă ia carnetul fiindcă ați trecut pe roșu. Vouă vi se pare însă că ați forțat doar galbenul, vă simțiți nedreptățiți și apelați la înjurături. Oare ce s-ar întâmpla?

Imaginați-vă că sunteți în sala de tribunal. Și primiți un verdict al judecătorilor cu care nu sunteți de acord. Și apelați la vocabularul lui Dan Petrescu din meciul cu Astra. Cam ce credeți că ar urma?

Mai imaginați-vă că sunteți la coadă într-un hipermarket și vă simțiți deranjat de faptul că nu sunt deschise mai multe case de marcat. Și începeți să le luați la rând neamul celor din managementul magazinului. Credeți că v-ați alege doar cu un cartonaș roșu?

Și încă un exemplu. Compania aeriană cu care urmează să plecați vă anunță că zborul întârzie 6-7-10 ore. Ați plătit biletul, ați ajuns la timp în aeroport, vi se face o mare nedreptate și sunteți nervoși. Și apelați la metodele de mahala. Cam care ar fi urmarea?

Cum definește DEX-ul huliganismul

Ceea ce a făcut Dan Petrescu sâmbătă seara se numește huliganism. DEX-ul oferă și o definiție pentru așa ceva: „purtare, atitudine brutală, care denotă lipsă de cuviință, de respect față de regulile de conviețuire socială” sau „purtare sau atitudine brutală care trădează lipsă de respect față de societate și față de demnitatea omului, prin călcarea tuturor regulilor de conduită”. Iar actele de huliganism trebuie eradicate prin măsuri dure.

Agresiunea verbală tot agresiune e

Cartonașul roșu trebuie să fie doar începutul unei sancțiuni dure! Andrei Vochin spunea, în studioul Telekom Sport, că ar fi nevoie de cel puțin 10 etape de suspendare. Total de acord, ar fi începutul unei normalități, în care să înțelegem că între gestul lui Ionel Ganea, de a strânge de gât un arbitru, și înjurăturile lui Dan Petrescu nu e nicio diferență, fiindcă ambele sunt agresiuni. Una e fizică, cealaltă e verbală, dar tot agresiuni sunt! Și Ganea a încasat 22 de etape, după care i-au fost reduse la 16!

Concluzia e simplă: dacă antrenorul va primi clemență la Comisia de Disciplină, înseamnă că FRF își dorește să legifereze actele de huliganism din fotbal.

Plictisit de bani și trofee, lipsit de civilizație și bun-simț

Și mai e o concluzie, una care îl privește strict pe Dan Petrescu. Ceea ce a făcut sâmbătă nu doar că nu are scuze, dar e și o ștampilă urâtă pe care și-o pune pe cariera lui de antrenor. 

Probabil că e una dintre explicațiile, pe care încerca să le găsească și el, pentru care n-a fost ofertat și n-a făcut niciodată pasul, ca antrenor, în fotbalul mare din Anglia, Germania, Spania. 

Acolo, meltenismul nu e acceptat. Probabil că pentru Petrescu nici nu e vreo mare pierdere. Ne explica de curând că s-a plictisit de câte trofee și de câți bani a câștigat. Păcat că a pierdut la capitolul civilizație și bun-simț! 

Citește și:

EXCLUSIV Reacție ZDROBITOARE a lui Colțescu: "M-au înjurat de mamă, care abia a murit după o suferință grea!" + Incredibil: CFR a încălcat regulamentul! + Verdictul GSP față de deciziile arbitrului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (159)
dtdr
dtdr  •  02 Septembrie 2019, 22:15

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

corinalipat
corinalipat  •  02 Septembrie 2019, 22:07

Ultima sansa pentru Dan Petrescu: sa fie angajat antrenor la FCSB. In acel mediu plin de evlavie cu siguranta si-ar schimba comportamentul. Si din spaima arbitrilor, care se tem ca vor fi omoriti pe teren daca mai arbitreaza un meci al CFR-ului cu Dan Petrescu pe banca, va deveni un prieten al lor. Si cel mai bun prieten ii va deveni un fost mare arbitru: Alexandru Tudor...

1204128189733953
Mora Vasile  •  02 Septembrie 2019, 20:49
Postat de broscovici pe 02 Septembrie 2019, 19:46

Prietenas,știu că lumea moare de ciuda că prostul de oier face ce vrea și nu a lăsat o echipa după 90 sa moara, dar văd că prostia ta dovedește că ești încă unul care manca semințe si scuipă pe jos că așa i se pare lui că e stecher, și e dreptul lui să facă treaba asta că așa vrea el , nu contează că am trecut d ani 90. Iar dan Petrescu că și Hagi ei cred că dacă au fost cineva in lumea fotbalului gata li se cuvine că toți să stea capre in fața lor și trebuie să câștige meci d meci. Când primea CFR aproape meci d meci penaltiuri ușoare nu mai sarea d cur așa și când sa dovedit că CFR a fost ce.a mai avantajata echipa, nu a mai sărit împăratul CFR .ului sa dacă scandal de ce primește atât d ușor penalti ...dar lumea vede ce vrea și gândește cum vrea și să închei ii dai la m....la.cioban că nu mă interesează de acest oier prietenas

hahahaha

Vezi toate comentariile (159)
Comentează