FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

COMITETUL EXECUTIV FRF // Nu ai Academie bună, nu joci în Liga 1 din sezonul 2021-2022 » Ce decizii au fost luate astăzi

Articol de - Publicat miercuri, 03 iulie 2019 19:55

Azi, Comitetul Executiv FRF a aprobat cu unanimitate de voturi măsurile de dezvoltare a Academiilor de copii și juniori pentru cluburile cu echipe participante în Campionatul National Liga 1, respectiv cluburile cu echipe participante în Liga 1.

Astfel, din sezonul 2021-2022 respectivele grupări nu pot participa în cadrul Ligii 1 (nu primesc Licența) dacă nu obțin cel puțin 60 de puncte (din maximum 100) la clasificarea propriei Academii de copii și juniori.

Alte decizii ale Comitetului Executiv FRF

- a aprobat cu unanimitate de voturi: cluburile de drept public din Liga 2 să poată cesiona activitatea către un club de drept privat cu cel puţin un sezon competițional anterior obţinerii dreptului de promovare (pentru evitarea oricărui dubiu cesiunea se poate face în pauza competiţională anterioară sezonului 2019/2020, clubul de drept privat având drept de promovare la finalul sezonului 2019/2020).

- în situația în care un club de drept public din Liga 2 se regăsește, la finalul sezonului competițional, pe un loc promovabil sau pe un loc care îi dă dreptul să participe la un baraj pentru promovare, acest drept revine echipei cel mai bine clasate în același eșalon competitional, dar situată cel mult pe locul 6 și care îndeplinește toate celelalte condiții prevăzute de ROAF (de ex. deține licență de participare în Liga 1).

- a luat act de alegerea domnului Auraș Brașoveanu în funcția de membru al Comitetului Executiv al FRF, reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a, conform Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a cluburilor din Liga a 2-a, desfășurată la data de 3 iulie 2019

-a aprobat cu unanimitate de voturi sistemul competițional al Campionatului Național U16.

- a aprobat cu unanimitate de voturi modelul de declarație de interese ce urmează a fi completat anual de arbitri, observatorii de arbitri și delegații de joc.

Rapid și oficial

Tot azi, Comitetul Executiv FRF a aprobat cu unanimitate de voturi și schimbarea denumirii mai multor cluburi. FC Viitorul Constanța SA se va numi Fotbal Club Viitorul Constanța SA, Fotbal Club R București SA devine Fotbal Club Rapid 1923 SA, iar Clubul Sportiv Municipal Școlar Reșița se transformă în Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița.

Vezi și: 

Răzvan Burleanu REVOLUȚIONEAZĂ Liga 1: „Nu primiți licența dacă nu faceți asta!” » Se retrage Becali din fotbal după această decizie?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (60)
marius.bxl
marius.bxl  •  04 Iulie 2019, 11:22

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alexbibirica1
alexbibirica1  •  04 Iulie 2019, 10:57

Un embargo de tip comunistoid impus de FRF . de ce nu se implementeaza VAR-ul ? DE CE NU OBLIGA FRF prin BURLEANU cei din LPF sa introduca imediat V.A.R (video arbitraj aka Video assistant referee)

cj1960i
cj1960i  •  04 Iulie 2019, 10:53

Eu astept cu mare nerabdare o noua lege data de federatie. Sa-i oblige pe toti sa aiba o medie de 20000 de spectatori de meci(chiar si in deplasare) caci dupa ce ii obliga sa faca crese, gradinite, scoli, acum ii obliga sa plateasca din buzunarul lor mofturile unora. Asa ca, ce mare smecherie sa-ti platesti si spectatorii? p.s. federatia contribuie financiar la aplicarea noilor hotarari? Ce urmeaza, fotbal in sala, in 7, pe plaja, in noroi?

Vezi toate comentariile (60)
Comentează