FOTBAL  »  Superliga  »  REGULĂ

Răzvan Burleanu REVOLUȚIONEAZĂ Liga 1: „Nu primiți licența dacă nu faceți asta!” » Se retrage Becali din fotbal după această decizie?

Răzvan Burleanu // foto: Gazeta Sporturilor
Răzvan Burleanu // foto: Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 iulie 2019 19:24

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat astăzi implementarea unei reguli care va revoluționa fotbalul românesc: cluburile din Liga 1 vor fi obligate să aibă echipe feminine începând cu sezonul 2021-2022. 

  • În cadrul Comitetului Executiv de azi, hotărârea a fost luată cu majoritate de voturi. FCSB a fost singurul club care s-a opus, Valeriu Argăseală votând împotriva implementării acestei reguli.

„Dacă nu îţi vei crea echipă de fotbal feminin în anul 1 (2021-2022), nu vei primi licenţa. În anul 2 trebuie să ai 2 echipe şi în anul 3 - 3 echipe. Altfel nu vei primi licenţa de Liga 1. Italia, acum 3 ani, a implementat decizii asemănătoare cu cele luate de noi azi.

În Italia, Juventus, care are 7 titluri consecutive la masculin, juca cu un singur spectator în tribună la fotbalul feminin. În momentul de faţă, au ajuns la peste 40.000 când joacă fetele”, a punctat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă. 

Decizia lui Burleanu vine într-un moment în care vizibilitatea fotbalului feminin a crescut considerabil! Campionatul Mondial de Fotbal Feminin beneficiază de un succes remarcabil, în timp ce meciurile fetelor au început să atragă asistențe impresionante, așa cum s-a întâmplat în primăvară la un meci dintre Atletico Madrid și Barcelona. 

Licențiere mai dură

De asemenea, Comitetul Executiv FRF a aprobat cu unanimitate de voturi măsurile de dezvoltare a Academiilor de copii și juniori pentru cluburile cu echipe participante în Campionatul National Liga 1, respectiv cluburile cu echipe participante în Liga 1.

Astfel, din sezonul 2021-2022 respectivele grupări nu pot participa în cadrul Ligii 1 (nu iprimesc Licența) dacă nu obțin cel puțin 60 de puncte (din maximum 100) la clasificarea propriei Academii de copii și juniori. - Detalii, AICI!

Regulă anti- Gigi Becali? Derapaj sexist al finanțatorului: „Mădularele lor nu sunt făcute pentru așa ceva!”

În decembrie 2018, în cadrul unei intervenții televizate, Gigi Becali, finanțatorul FCSB-ului, a avut un derapaj sexist atunci când a vorbit despre posibilitatea ca fotbalul feminin să-și facă apariția în România.

„Dacă vor să mă pună să am echipă feminină, mă retrag din fotbal. Cum adică să faci lucruri împotriva lui Dumnezeu. Am și eu păcatele mele.

Dar lucruri nefirești nu fac. Nu! Asta e aliniere la idelile lui satan. Fetele să joace handbal, baschet. Cum să joace femeie fotbal? Nu e făcută pentru fotbal. Mădularele ei nu sunt făcute pentru fotbal.

Femeia a fost făcută de Dumnezeu din bărbat, pentru bărbat. Femeia e făcută să fie atrasă bărbatul de ea. Dacă facem asta, batjocorim formele făcute de Dumnezeu ca să îl atragă pe bărbat. O schimonosim pe femeie! Boxul și fotbalul le schimonoesc pe femei”. 

Sunteți de acord cu obligativitatea introducerii echipelor feminine la cluburile din Liga 1?

Da
Nu

Vezi și: Oficialii FRF explică în ce stadiu se află cu organizarea EURO 2020: „Până acum sunt 6,5 milioane de cereri de bilete”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (101)
138672209828437
Gelu Oanca  •  07 Iulie 2019, 11:42

Daca LPF conduce liga 1 , de ce trebuie sa respecte niste reguli date de FRF. FRF nu da nici un leu la liga,regulamente trebuie facute de LPF.

bizantinul
bizantinul  •  07 Iulie 2019, 01:09

In ce priveste regula U21, la care se mai face referire in unele comentarii, eu zic ca nu-i buna. Cred ca in locul sectiilor de fotbal feminin obligatorii ar fi trebuit puse echipe U21. Sa se faca un campionat puternic U21, asa cum au toate echipele calificate la turneul final la care de curand am asistat, exceptie Romania. De aceea, performanta echipei noastre este de laudat. Avand acest campionat nu ma indoiesc ca multi tineri vor evolua la primele echipe (de data asta inclusi pe drept si nu numai sa indeplineasca regula).

bizantinul
bizantinul  •  07 Iulie 2019, 01:03

Deci Comitetul Executiv al FRF a luat aceasta decizie la care unul din cei 2 reprezentanti ai cluburilor din Liga I s-a opus, celalalt fiind, paradoxal, presedintele unui club care a retrogradat in Liga II. Deci, practic, masura care vizeaza echipe de Liga I a fost luata fara acordul reprezentantului acestora in Cex. E drept ca minoritatea se supune majoritatii, dar felul cum e aplicata aceasta regula la noi e cam dictatorial. Cred ca initial ar fi trebuit anuntata aceasta intentie in vederea unei dezbateri, in primul rand cu cei direct vizati, dar si cu opinia publica, si abia apoi decideai daca o supuneai aprobarii Cex sau nu.

Vezi toate comentariile (101)
Comentează