FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Conceicao nu poate fi demis! Detalii de ultimă oră despre situația de la CFR Cluj

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat marti, 06 noiembrie 2018 10:25

Portughezul Antonio Conceicao a devenit mai relaxat abia la trei luni de când a fost angajat. Clubul a testat pistele Șumudică și Dan Petrescu, doar că Toni a adunat șase victorii și două egaluri din ultimele opt etape și acum i se propune prelungirea contractului.

CFR s-a gândit să-l schimbe pe Conceicao. S-a gândit mai mult de două luni la înlocuirea portughezului, timp în care el a pus pe picioare o echipă care rămăsese în derivă și a ajuns să câștige încontinuu, uneori mai clar decât izbutea CFR pe vremea lui Dan Petrescu. Dan n-a obținut un succes atât de evident precum acest 5-1 din deplasarea de la Botoșani.

Bine că n-au atins țintele mari!

Ce se întâmplă cu Conceicao? Cum a ajuns el să-și câștige postul pe care fusese adus mai mult ca un interimar, până când conducerea avea să aleagă un tehnician full-time în locul lui Edward Iordănescu?

Toni a avut și noroc. În ultima lună, înainte ca echipa să pună stăpânire pe primul loc, patronul Nelu Varga și oameni din jurul lui se gândiseră să-l readucă pe Dan Petrescu, al cărui statut devenise incert în China din cauza pericolului retrogradării, sau să-l angajeze pe Șumudică, de la Al Shabab, din Arabia Saudită.

Niciunul n-a devenit disponibil, amândoi au continuat în Asia, ceea ce l-a ajutat pe Conceicao să rămână pe bancă.

"Ai venit să mă dai afară?"

Noua conducere de la CFR, Daniel Stanciu și Marian Copilu, l-a confirmat pe Conceicao înaintea victoriilor recente. Toni se aștepta ca schimbările de la vârful clubului să-l condamne.

"Vreți să mă dați afară?", susțin surse din club că i-a chestionat pe noii șefi. Stanciu l-a asigurat că va continua el și a repetat inclusiv în public mesajul de sprijin. Noul plan: portughezului i se va propune prelungirea contractului dacă echipa va juca la fel de bine până la finalul anului.

Asigurările l-au făcut pe tehnician să se concentreze pe pregătire, să nu se mai gândească la demitere, măcar pentru o vreme.

N-au reușit să-l demită

Incertitudinea i-a afectat munca la începutul mandatului. Nu era clar cine conducea executiv clubul, jucătorii simțeau și ei că portughezul era mai degrabă un șef temporar, nu un lider real în vestiar, și profitau de asta. Antrenorul însuși mai avea și alte preocupări în afara muncii pentru care fusese angajat, se aștepta de la o zi la alta să fie demis.

A existat și un moment în care clubul i-a propus rezilierea, doar că Toni a cerut toți banii, până la finalul contractului, și CFR a hotărât că era mai bine să-l mai lase decât să plătească pentru reziliere.

În acel moment, Juan Maqueda era înlocuitorul pe care-l alesese conducerea. Spaniolul fost jucător la Real Madrid a stat câteva zile la Cluj și a părăsit orașul când s-a prins că portughezul nu putea fi debarcat.

"Conceicao e antrenorul nostru, el e șeful și va rămâne antrenorul principal. Da, ne gândim să-i oferim prelungirea contractului, din moment ce rezultatele sunt bune"
Daniel Stanciu, director sportiv CFR

Petrescu nu știe ce va face

Conducerea CFR ar putea ajunge într-o dilemă în iarna asta, să aibă de ales între repatrierea lui Dan Petrescu și păstrarea lui Conceicao. Deocamdată nu e disponibil Petrescu. Echipa lui, Guizhou, e ultima și a retrogradat matematic în liga a doua. Asta nu înseamnă că Dan a devenit liber de contract, acordul mai e valabil încă un an, pentru eșalonul secund, cu un salariu de 3 milioane de euro pe sezon plus bonus de promovare. Ca să-l dea afară, chinezii ar trebui să negocieze cu el și să-i achite măcar o parte din suma asta. Până acum nici nu l-au anunțat că ar intenționa să se despartă. Petrescu a fost suspendat recent de federația chineză pentru 7 etape, din cauza criticilor la adresa arbitrilor.

L-a uimit și pe Becali

Clujul e lider și tocmai a câștigat cu 5-1 la Botoșani, semne care-l îngrijorează pe Becali, concurentul principal al CFR pentru titlu: "Echipele bune au început să câștige des, nu se mai încurcă atunci când întâlnesc formații mici. Câștigă și CFR, și Craiova, și Viitorul, ceea ce înseamnă că noi, FCSB, nu ne permitem să facem pași greșiți. CFR joacă mai bine decât pe vremea lui Dan Petrescu, am observat că acum pasează mai bine".

3trofee are Conceicao din mandatele precedente de la CFR: două Cupe ale României și o Supercupă. Portughezul de 56 de ani a lucrat pentru club inclusiv în vremea lui Paszkany, și ca antrenor, și ca un fel de scouter neoficial, consultant pe campionatul portughez

Vezi și: VIDEO+FOTO Victima preferată: CFR Cluj a umilit-o din nou pe FC Botoșani și se duce la 4 puncte de locul 2

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
cneius
cneius  •  06 Noiembrie 2018, 19:29

"Conceicao nu poate fi demis!"...a fost nevoie de trei "muschetari" pentru a scrie aiureala asta ?????

rocky2
rocky2  •  06 Noiembrie 2018, 15:35
Postat de lapusneanul pe 06 Noiembrie 2018, 10:42

alt articol scris de trei jurnalisti...hahaha..si facut la *** ***....adica , din cei trei crai nici unul nu isi pune intrebarea, cum sa demiti un antrenor care are 4 victorii consecutive si e pe primul loc..?

In loc sa spuna de ce Dica e marioneta la cioban, gsp se mira ca liderul si viitoarea campioana nu-si da antrenorul afara!:)))

mosvasile
mosvasile  •  06 Noiembrie 2018, 14:17

Cum s-a intors Deac cum a inceput sa castige CFR!Este inexplicabil totusi,avand in vedere cat este de lent!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează