FOTBAL  »  Superliga  »  MITĂ ÎN ELICOPTER

Concluzia lui Avram despre lumea şefilor de club din Liga 1: "Ori înnebuneşti, ori devii părtaş cu ei!"

Au apărut stenograme noi cu discuţiile dintre Borcea şi Avram
Au apărut stenograme noi cu discuţiile dintre Borcea şi Avram

Articol de - Publicat marti, 01 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 01 noiembrie 2011 09:29

Pe 26.07, Vasile Avram povesteşte într-o discuţie telefonică purtată la 17:22 cu o persoană necunoscută: "M-a sunat ăsta, de trei ori m-a sunat în timpul jocului, că e jaf armat". Convorbirea are loc după Sportul - Ceahlăul 1-1 în prima etapă, meci la care interlocutorii fac referire. Cine îl suna pe Avram? Recunoaşte tot el: "Pinalti".

Dar relaţiile fostului şef CCA cu şefii de cluburi din Liga 1 nu se rezumau doar la atît. Comunica prin bileţele cu Cristi Borcea şi visa să ajungă în decembrie în SUA, la finanţatorul dinamovist, primea de la Adrian Porumboiu rugăminţi în privinţa delegărilor arbitrilor şi i se confesa patronului vasluian despre presiunile finanţatorilor.

Bileţele cu răspuns urgent
22.08, ora 14:35, dialog Vasile Avram-Cristi Borcea

A: Da!
B: Ce faci, domn' preşedinte?
A: Ce să fac, uite, m-am întîlnit cu cineva acuma.
B: Ei, te-a sunat băiatul meu, da?
A: Da. Pot să-i dau un bileţel?
B: Poţi, da, fără problemă.
A: Şi mîine să-mi dai răspunsul urgent.

Mititeii de la Miami
21.09, ora 16:43, dialog Vasile Avram-Cristi Borcea, ultimul din SUA

A: Timpul, pe acolo?
B: Cald, frumos, poate în decembrie veniţi şi dumneavoastră.
A: Te doare-n fl..ci!
B: Să vedeţi ce frumos e!
A: Parcă mi se face poftă de nişte mititei, la Miami!

Rugăminţi de la Racova
10.09, ora 17:49, dialog Vasile Avram-Adrian Porumboiu

P: Băi, Vasilică, am şi eu o rugăminte!
A: Zi!
P: O rugăminte la tine, extraordinar de mare. Corectă, obiectivă, nimic. Caută, mă, şi mie o brigadă tare, aşa, să ţină un meci! Că eu mă gîndesc de-acuma, nu la meciul cu Dinamo sau cu Lazio, mă gîndesc la meciul cu CFR Cluj de lunea viitoare (se amuză). Înţelegi? Caută care e cea mai a dracului brigadă, ca să arbitreze ce-i în teren, în p... mea, nu ce vrea Paszkany şi cu că..ţii ăia, înţelegi? Că războiu' acuma-i pe faţă!
A: Vedem, vom lua decizia care să fie...
-----
A: Noi încercăm să îndreptăm şi noi cît putem sau cum putem.
P: Cît se poate.
A: Exact! Exact.
P: N-ai cum... N-ai, că devii şi tu prizonierul la toate treburile astea, la un moment dat.
A: Păi nu? La un moment dat, vorba ta, vrei nu vrei, cum să-ţi spun eu ţie: ori înnebuneşti, ori devii părtaş cu ei!

"Pişatul ăla de Dorinel, se apucă el! Care-mi spunea să-i cumpăr meciuri, să-i pregătesc o sută de mii lu' Lupescu! Sau Paszkany. Păi, dacă eram jigodie, dom' Paszkany era... Era, erau, toţi! Nici nu mai vorbeai de CFR Cluj!"

"Mitică nu ştie ce fac ăia de la CFR Cluj? Mitică, după interes! Lui Mitică i-e frică de ăla, i-a făcut dosar Paszkany! (se amuză) Mitică, dacă dă unul o bă...nă spre el: Mami, mi-e frică!"
Adrian Porumboiu, în dialog cu Vasile Avram

Falsul în acte al lui Avram
Procurorii au reconstituit scenariul în care Vasile Avram a comis infracţiunea în arest, semnînd un document al CCA din ianuarie 2011. E motivul pentru care au devenit acuzaţi şi avocaţii iniţiali ai lui Avram, Şerban Alexandru şi Adrian Penciu. Rechizitoriul spune că Penciu i-a solicitat lui Constantin Ştefan, secretar CCA, să-i procure actul prin care se stabilea cine face delegările în Liga 1. Dar nesemnat şi fără ştampilă! Ştefan a trimis hîrtia pe mail, arbitrului Marius Avram. Penciu a intrat în posesia ei, George Ionescu a ştampilat-o la sediul CCA, după care avocatul, în complicitate cu colegul Şerban Alexandru, l-a îndemnat pe Avram să o semneze.

"Obligaţia lui Avram Vasile de a fi echidistant din poziţia de preşedinte al CCA era o utopie"
Rechizitoriul procurorilor împotriva lui Vasile Avram

"Cred că Ţerbea mă suna pe mine să afle numele arbitrilor care urmau să oficieze la meciurile lui FCM Tîrgu Mureş, deoarece cu ocazia vizitelor pe care le-am făcut în biroul acestuia am observat că nu are calculator":)
Valeriu Ioniţă (martor), declaraţie la dosar

DECLARAŢIILE DIN DOSAR CARE ÎL ACUZĂ PE AVRAM

Mircea Sandu, preşedinte FRF
"Nu m-am consultat niciodată cu Vasile Avram în delegarea arbitrilor la meciurile din Liga 1, derbyuri"

"Abia în urmă cu o săptămînă am intrat pentru prima dată în posesia Hotărîrii nr. 5/2011 a CCA în care am observat că erau nominalizate persoane care deleagă brigăzile de arbitri"

"Un supervizor încasează o indemnizaţie fixă, din care trebuie să-şi suporte toate costurile deplasării. În cazul lui Avram nu am cunoştinţă de modul în care a procedat cu deplasarea pentru meciul Tîrgu Mureş-U Cluj"

Dumitru Dragomir, preşedinte LPF
"Delegările arbitrilor erau făcute de Gheorghe Constatin «Suceavă» şi de Vasile Avram"

Dan Petrescu, ex-vicepreşedinte CCA
"Propunerea lui Avram, cînd ne întîlneam să facem delegările, era să desemnăm arbitrii pentru mai multe etape. Hîrtiile tip pe care erau delegaţi arbitrii rămîneau la el, dar de multe ori, arbitrii delegaţi iniţial nu se regăseau în delegările oficiale"

Concluzia DNA: "Vasile Avram  opera modificări fără să ofere justificare"

Marian Rusen, preşedinte Juventus Bucureşti
"Referitor la afirmaţia pe care am făcut-o în convorbirea cu Avram, şi anume «Anul ăsta nu mă lăsa că am echipă bună şi am suferit mult», arăt că mă refeream la arbitrajele dezavantajoase avute sezonul anterior şi exprim dorinţa către inculpat ca în noul campionat să avem parte de arbitraje corecte"

"Nu ştiu cine făcea delegările arbitrilor la Liga a II-a, dar îl sunam pe Vasile Avram întrucît pe el îl cunoşteam şi îmi permiteam să port astfel de discuţii"

"I-am mai spus telefonic lui Avram să delege un arbitru corect la meciul pe care Juventus urma să-l dispute la Oradea, dar în nici un caz pe Bordeianu. M-a asigurat că nu va fi delegat Bordeianu"

Neagu vorbea cu Ţerbea despre fete
Fostul preşedinte al Comisiei de Disciplină a LPF, Doru Neagu, a făcut o declaraţie spumoasă la dosar despre relaţia cu inculpatul Sorin Ţerbea. "L-am cunoscut în urmă cu un an la meciul FCM Tîrgu Mureş - Craiova. Am fost observator şi am fost cazat o noapte la hotelul President, pe care îl deţine. Pe 10 august 2011, Ţerbea a fost naş de căsătorie fiului meu, Marius Robert. În discuţiile cu Ţerbea, ca doi microbişti, abordam subiecte legate de fotbal şi de fete pe care le vedeam la televizor şi le consideram frumoase. Foloseam un limbaj licenţios la adresa arbitrilor şi a altor oficiali din fotbal".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (52)
marryuss
marryuss  •  01 Noiembrie 2011, 21:31

A mititei?!!! :)) Poate a ..."mititica" ! Sau...arpacas! :))

florin1976
florin1976  •  01 Noiembrie 2011, 20:03
Postat de uta_4_arad pe 01 Noiembrie 2011, 15:53

Hmmmm, curios cum primul oier al tarii nu apare in nicio stenograma!

el nu apare in stenograme ca nu stie sa vorbeasca.la el obiectele sunt sfinte......cum ar fi brichete sau valize..........de aia nu apare.............capisci?

florin1976
florin1976  •  01 Noiembrie 2011, 20:58
Postat de saviola2_8 pe 01 Noiembrie 2011, 03:28

vad ca si porumbacului ii placea sa umble la butoane , borcea se crede mafiot in mm, si cufure blatisti ordinari nu chiar ca dinamuia da sunt usor in spatele lor! si va mai intrebati de ce joaca rapid si steaua in europa! pt ca dinamuia si cufure umbla la arbitri si la adversari! ceea ce in europa nu e posibli! jos securistii! jos cufuristii!

de ce joaca steaua si rapid in europa?ca cei de la dinamo , vaslui si cfr umbla la butoane?hahahahahaha

Vezi toate comentariile (52)
Comentează