FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Concurenţă mare la Steaua » Două stele pe un post!

Costea şi Tănase se vor duela pentru postul de mijlocaş stînga.
Costea şi Tănase se vor duela pentru postul de mijlocaş stînga.

Articol de - Publicat sambata, 07 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 06 ianuarie 2012 21:37

Dintre Cristi Tănase şi Florin Costea, doar unul singur va fi titular în retur, fiindcă Ilie Stan îl vede pe oltean exclusiv o soluţie pentru banda stîngă a liniei mediane.

Steaua a ajuns să aibă atît de mulţi jucători, unii dintre ei pe aceleaşi poziţii, încît vor mai apărea şi victime ale concurenţei teribile. Cele mai grele nume care se întrec pentru un singur loc în echipă sînt Cristi Tănase şi Florin Costea. În tur, olteanul a fost utilizat mai des în atac, dar Ilie Stan are o altă strategie pentru partea a doua a sezonului. "Florin va fi doar mijlocaş stînga!", anunţă antrenorul.
Ilie a discutat şi cu Florin despre repoziţionarea lui în sistemul 4-4-2 în care joacă Steaua şi fotbalistul a fost de acord, pentru că şi el preferă să aibă o poziţie laterală decît să joace vîrf.

Tot în stînga era utilizat şi la Craiova, numai că în sistemul Ştiinţei, cu trei mijlocaşi centrali, Costea I era absolvit aproape total de sarcinile defensive. La Steaua va trebui să şi atace, dar să-l şi ajute pe fundaşul stînga în momentele în care echipa va fi în apărare, indiferent de numele colegului său de bandă, adică Brandan, Pîrvulescu sau Latovlevici.

Va face faţă olteanul care şi-a creat imaginea unui fotbalist mai degrabă comod şi care apare în joc doar atunci cînd are mingea la picior? Stan a pregătit soluţia: "Florin a avut carenţe de pregătire în tur, dar randamentul lui va creşte mult. Sută la sută, el e capabil să facă foarte bine ceea ce face un mijlocaş, n-am nici o îndoială!".

Ambii sînt dreptaci
Deşi concurează împreună pentru un loc de mijlocaş stînga, nici unul dintre rivali nu e stîngaci. În cazul fiecăruia dreptul e piciorul de bază. Hagi a criticat recent lipsa unui stîngaci din sistemul ofensiv al Stelei şi a argumentat că fiecărei formaţii de top îi trebuie neapărat măcar un fotbalist de atac care să joace bine cu piciorul stîng.

Unul scump, altul bogat
Cristi Tănase, 24 de ani, e cel mai scump fotbalist achiziţionat vreodată în istoria Stelei! S-au plătit 1,8 milioane de euro către FC Argeş pentru jumătate din drepturile asupra lui. Florin Costea, 26 de ani, n-a costat nimic. Olteanul a venit liber de contract în urma dezafilierii Craiovei, dar a profitat de asta ca să-şi asigure un venit regesc pentru nivelul fotbalului românesc: 250.000 de euro primiţi la semnătură şi încă 20.000 de euro salariu lunar.

Dodel e mai prezent în joc, Florin şutează mai des
Cr. Tănase - parametru - Fl. Costea
78% - pase precise - 76,3%
43,4% - dueluri cîştigate - 29,4%
2,7 - medie pase în careul advers - 1,5
3 - medie driblinguri - 2,4
1,8 - medie şuturi la poartă - 3
0,7 - medie şuturi pe poartă - 1,9
* medii la 90 de minute jucate

5 atacanţi rămîn la dispoziţia lui Ilie Stan o dată cu transformarea lui Florin în mijlocaş stînga. Cei cinci care se bat pe două locuri: Nikolici, Rusescu, Mihai Costea, Tatu şi Machado

15 meciuri a jucat Tănase în tur şi a marcat două goluri. Florin a înscris o dată în 9 apariţii în Liga 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
mihai7676
mihai7676  •  07 Ianuarie 2012, 13:34
Postat de alekzander pe 07 Ianuarie 2012, 12:34

Astia sunt steluzdele lui becali:)) Ce amarati..

stai cuminte-n cusca, comunitarule.....amaratii astia v-au scos la tabla "vedetele".....liniste in groapa, il asteptam pe Stratila sa se intalneasca pe teren cu Dodel, sa vedeti ce-i sar plamanii noii voastre vedete

xolv
xolv  •  07 Ianuarie 2012, 12:56

costea e jucator cu echipe de duzina care-i lasa spatii, in rest de driblingul spre centru nu stie nimic

alpin
alpin  •  07 Ianuarie 2012, 12:56
Postat de lazarmc pe 07 Ianuarie 2012, 10:03

Citesc : Două stele pe un post! Wau.... Mai amaratilor , de cand acesti doi ciumeti au devenit stele in fotbal ??? Amin !!!

Dupa ce arata in teren, cei doi sunt doar doua biete lumanari!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează