FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - CSU CRAIOVA

UPDATE Conducerea FCU Craiova rămâne fermă pe poziții: „Jucăm fără spectatori, e legislație tâmpită!” » Ultrașii lui CSU ies la atac: „Deschideți porțile, impostorilor!”

FCU Craiova - CSU Craiova, programat duminică, de la ora 21:00, se va disputa fără spectatori, foto: Imago
FCU Craiova - CSU Craiova, programat duminică, de la ora 21:00, se va disputa fără spectatori, foto: Imago

Articol de , - Publicat vineri, 01 octombrie 2021 13:08 / Actualizat vineri, 01 octombrie 2021 14:49

Devine tot mai clar că derby-ul Olteniei, FCU Craiova - CSU Craiova, programat duminică, de la ora 21:00, se va disputa fără spectatori. 

UPDATE 14:35 Fanii lui CSU contraatacă: „Deschideți stadionul!”

Câțiva suporteri de-ai celor de la CS Universitatea Craiova au afișat un mesaj astăzi, lângă stadionul din Bănie. „Deschideți porțile tuturor suporterilor / Să vadă toată țara câți sunteți, impostorilor”.

Conducerea FCU Craiova rămâne fermă pe poziții: „Jucăm fără spectatori, e legislație tâmpită!” » Ultrașii lui CSU ies la atac: „Deschideți porțile, impostorilor!”

FCU Craiova - CSU Craiova, fără spectatori

Conducerea FCU Craiova nu ia în calcul organizarea meciul nici în scenariul aprobat aseară de Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență (CNSU), care prevede că în localitățile în care rata îmbolnăvirilor depășește 6 la mie evenimentele sportive se pot desfășura doar cu public vaccinat anti-COVID și trecut prin boală în limita a 50% din capacitatea stadionului. Fără teste PCR sau antigen rapide. Potrivit DSP Dolj, incidența în municipiul Craiova a ajuns astăzi la 6,53/1.000 de locuitori.

Clubul lui Mititelu nu vrea să trimită spectatori în FCU Craiova - CS Universitatea Craiova

Din informațiile GSP, clubul lui Adrian Mititelu nu vrea să deschidă porțile arenei din Bănie doar pentru vaccinați sau trecuți prin boală, deoarece în aceste condiții echipa ar fi lipsită de susținerea galeriei din Peluza Sud, care are foarte mulți membri nevaccinați și fără documente oficiale care să ateste că au avut coronavirus.

„Nu putem să permitem doar accesul fanilor vaccinați sau trecuți prin boală și să-i lăsăm pe afară tocmai pe suporterii adevărați, care timp de 10 ani au fost alături de echipă în ligile inferioare, pe ploaia și pe vânt", susțin oficialii FCU Craiova.

Conducerea FCU Craiova rămâne fermă pe poziții: „Jucăm fără spectatori, e legislație tâmpită!” » Ultrașii lui CSU ies la atac: „Deschideți porțile, impostorilor!”
Mutu este antrenorul lui FCU Craiova, contra lui CS Universitatea Craiova, foto: Imago

O decizie oficială urmează să fie anunțată în următoarele ore, după ce noile reglementări vor fi publicate în Monitorul Oficial.

De altfel, ultrașii din Peluza Sud, galeria nou-promovatei, au anunțat ieri printr-un comunicat că nu se va prezenta pe niciun stadion pe care se va îngrădi libertatea unei persoane pe baza vaccinului.

Patronul Adrian Mititelu jr. a confirmat aseară că Peluza Sud este problema: „Clubul nostru nu boicotează intrarea suporterilor pe stadion. Așa cum a declarat și președintele CNCD, Csaba Asztalos, certificatul verde și diferențierea vaccinați-nevaccinați sunt în afara legii. Masa noastră de suporteri și ultrașii din Peluza Sud fac parte din cei 70% de români nevaccinați".

În replică, Mihai Rotaru, patronul celor de la CSU Craiova, a declarat: „Am avut competiții sportive în valul doi, trei și vom avea și în valul patru. Putem vorbi despre discriminare, dar e bine să te abții să te poziționezi. Discriminarea reală este pentru oamenii care și-au făcut vaccin".

Mititelu jr. i-a răspuns lui Rotaru: "Dacă acești clonați își închipuie că pe stadion se vor strânge 1.800 de vaccinați de pe la instituțiile publice și vor acapara ei locul destinat oaspeților, se înșală amarnic".

Și președintele FCU Craiova, Marcel Pușcaș, consideră măsura ca fiind discriminatorie.

„Legislația este tâmpită, dar asta e, trebuie să ne conformăm. Ceea ce este o utopie, o discriminare, pentru că pot să intre, în mod normal, cei cu certificat verde. Spun că este discriminare accesul pe stadion doar pentru vaccinați deoarece noi avem suporteri și vaccinați și nevaccinați", a declarat ieri Marcel Pușcaș pentru GSP.ro.

Citește și. 

EXCLUSIV Adrian Mititelu Jr., atac jignitor la adresa lui Rotaru și Reghecampf: „Să își vadă de amantele lui prostituate”

Contre între oficialii celor două Craiove! Marcel Pușcaș: „E posibil să solicităm și amânarea jocului” » Mihai Rotaru: „Există un protocol aprobat de FRF”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (46)
kuba
kuba  •  01 Octombrie 2021, 19:09

Na la bilete qlonatilor :))))))))))

kuba
kuba  •  01 Octombrie 2021, 19:05

Gata se vând biletele!!!! Forța Stiinta! Forța Peluza Sud 97!!!!!! Ale aleeee ale aleeee sa batem clonele !!!!!

kuba
kuba  •  01 Octombrie 2021, 18:55
Postat de george.br pe 01 Octombrie 2021, 18:51

Chiar asa!

Încă nimic din partea autorităților responsabile : ISU , DSP, Primărie, Jandarmerie. Au aruncat totul in cârca clubului Universitatea Craiova! Legile sunt ambigue, interpretabile și nimeni nu își asuma nici o responsabilitate dar toți stau atenți sa greșească cineva ca sa îl acuze! Sincer dacă meciul se va juca cu porțile închise , sau doar cei vaccinați asta înseamnă abuz de putere ale autorităților și hai sa ii zicem discriminare in contextul acesta! Vina nu este a lui Mititelu este al autorităților care habar nu au sa interpreteze o lege corect! Forța FCU! Forța PS97!

Vezi toate comentariile (46)
Comentează