FOTBAL  »  Superliga  »  CONFERENCE LEAGUE

Conference League înseamnă doar mărunțiș! La ce măsuri vor apela FCSB și CFR Cluj, dacă ratează titlul

FCSB sau CFR trebuie să câștige titlul sau să mai vândă un jucător ca să-și asigure venituri semnificative în perioada următoare.
FCSB sau CFR trebuie să câștige titlul sau să mai vândă un jucător ca să-și asigure venituri semnificative în perioada următoare.

Articol de , , - Publicat vineri, 14 mai 2021 08:21 / Actualizat vineri, 14 mai 2021 08:33

FCSB sau CFR trebuie să câștige titlul sau să mai vândă un jucător ca să-și asigure venituri semnificative în perioada următoare. Doar campioana României mai are acces în Champions ori în Europa League, celelalte reprezentante în Europa vor ajunge în C3, o competiție nouă cu premii mult mai mici.

UEFA a înființat o competiție nouă, destinată mai ales ligilor naționale slabe, așa cum este și campionatul românesc, doar că beneficiile economice ale Conference League sunt minore în comparație cu acelea pe care le generează Europa League. Iar față de Champions, distanța e de-a dreptul uriașă!

De patru ori mai puțini bani în Conference League

Un club din Liga 1 participant în grupele Europa League avea ocazia să-și asigure din premii bugetul pentru un an întreg, mai ales dacă mai obținea și rezultate importante în fazele înalte în care avea acces. CFR a câștigat 15 milioane de euro de-a lungul sezonului 2019-2020, unul în care vișiniii au ajuns până în "16-imile" Europa League.

Veniturile au fost obținute, parțial, din tururile preliminare ale Champions. Clujul a căpătat din UCL 6 milioane de euro, restul sumei până la 15 milioane a provenit din EL.

UEFA nu a anunțat deocamdată valoarea premiilor pentru Conference, dar oficiali ai formațiilor de top din Liga 1 au aflat, "pe surse", ca urmare a discuțiilor pe care le-au avut cu oficiali ai federației europene, că beneficiile din noua competiție vor fi de trei sau chiar de patru ori mai mici față de sumele oferite în Europa League.

Un club care repetă în Conference parcursul pe care l-a avut CFR în Europa League încasează între două și trei milioane de euro, în comparație cu cele 9 milioane de euro care le-au revenit clujenilor în 2020!

Numai campioana mai e primită în Europa League

Dacă Sepsi ar participa în "noua Intertoto" și ar ajunge până în grupe, venitul ar fi semnificativ pentru covăsneni. Ei consumă bani puțini, nu au un buget creat pentru Europa League, așa cum au CFR și FCSB. Vișiniii și roș-albaștrii trebuie să câștige campionatul pentru a spera să-și facă bugetele din participarea europeană.

Campioana României pornește în preliminariile Champions. Dacă pică din UCL coboară în EL, deci ea are acces și la a doua competiție continentală. Celelalte trei reprezentante ale Ligii 1 în Europa vor merge din start în Conference. 

Încă n-a anunțat premiile nici pentru Champions

UEFA nu a vândut, până acum, drepturile TV pentru următoarele trei sezoane europene, așa că nu e clar dacă premiile vor rămâne aceleași în primele două competiții continentale. În sezonul acesta, fiecare club calificat în grupe a încasat 15.250.000 de euro, o sumă necondiționată de rezultatele obținute în grupă. În Europa League, participarea în grupă era premiată cu 2.920.000 de euro. Echipele mai primeau bani și pentru puncte, și pentru accesul în fazele următoare.

Condițiile din Conference League:

  • România va avea trei formații la startul competiției: câștigătoarea Cupei și cel mai bine clasate din Liga 1, cu excepția campioanei, care pornește în preliminariile Champions League
  • Toate cele trei cluburi românești vor începe în turul al doilea preliminar și vor avea de depășit trei faze până în grupe 
  • Campioana, dacă va fi eliminată din UCL, va coborî în EL. Eliminată și de acolo, ea va intra în Conference, pe un culoar destinat campioanelor, separat de tabloul echipelor intrate în C3 încă de la început

VIDEO FCSB vrea să se răzbune pe Sepsi

Citește și alte știri din play-off:

EXCLUSIV 4 transferuri la FCSB! Gigi Becali: „Doi sunt sigur, 100%! Pe ceilalți îi iau pentru viitor”

CS U Craiova - CFR Cluj, cu spectatori? Comunicatul oltenilor: „Suntem pregătiți!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
je__
je__  •  15 Mai 2021, 13:38
Postat de 22cea pe 14 Mai 2021, 19:07

Nici o emotie .

Corect! FCSB nu are nicio sansa. Pentru campionatul nostru este benefic cu sume mai mici, va fi mult mai echilibrat, iar la anul ar putea castiga campionatul chiar si Chindia sau Rapidul.

joscenzura
joscenzura  •  15 Mai 2021, 11:53
Postat de gido pe 14 Mai 2021, 16:04

articol ''fara cap si fara coada''...chiar daca premiile ar fi mai mici , sunt sanse sa ajungi in sferturi , chiar in finala sau semifinala ...deci printr-o clasare superioara , banii ar putea fi la fel... cfr ar intalni adversari mult mai slabi decat slavia, sevilla , glasgow rangers, lazio, roma ...

Sunt danse 50-50 si in meciuri cu alde Mlada Boleslav. Asa ca e foarte greu sa ajungi in semifinale. Macar cu alde Sevilla si Lazio aveam scuza ca am jucat cu Sevilla si Lazio.

22cea
22cea  •  14 Mai 2021, 19:07
Postat de toarta pe 14 Mai 2021, 12:01

Este foarte important ca FC FCSB să nu ia titlul nici anul acesta.

Nici o emotie .

Vezi toate comentariile (28)
Comentează
Close