FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - STEAUA 1-1

Conflictul dintre Becali şi Piţurcă a readus războiul în tribune! » 600 pentru Piţi

Articol de - Publicat duminica, 08 august 2010 00:00

Galeria Stelei a venit la Braşov ca să mai facă o încercare de readucere a antrenorului.

Încurajări la fel ca la meciul cu Universitatea Craiova (2-1), plus înjurături pentru Gigi Becali şi pentru Valeriu Argăseală. Acesta a fost mesajul dat de susţinătorii Stelei la Braşov. Roş-albaştrii au avut 600 de fani în Ardeal, una dintre cele mai numeroase galerii de care au beneficiat la un meci în deplasare în ultimii ani. Ultraşii au umplut sectorul din peluză care le era rezervat cu un sfert de oră înaintea partidei şi au explodat imediat ce a intrat şi ultimul suporter: "Victooor Piţurcăăă!".

Numele antrenorului a fost scandat după aceea în repetate rînduri, alternat cu înjurături adresate lui Becali şi preşedintelui Argăseală, plus petarde aruncate pe pistă, în spatele porţii lui Mincă. Scandările anti-Becali erau aprobate cu aplauze de întreg stadionul. Aproape 7.000 de braşoveni i-au întîmpinat pe jucătorii Stelei cu huiduieli, dar au aplaudat cînd finanţatorul din Ghencea era înjurat.

Gigi a privit de la tribuna oficială efectul conflictului cu Piţurcă. Războiul subit cu antrenorul a purtat echipa cu trei luni în urmă, înapoi la atmosfera groaznică de la meciurile din sezonul trecut. Singura diferenţă: atunci era contestat şi antrenorul Stoichiţă, în timp ce "principalul" de acum, Eugen Neagoe, constituia în ochii fanilor speranţa că Piţi s-ar putea întoarce.

"I-am zis lu' Piţi: «Bă, nu te supăra, tu m-ai băgat în situaţia asta! Eu aveam garduri la stadion, linişte, dar ai venit tu şi ai dărîmat gardurile». Acum e obligat să revină la echipă să mă scoată din rahatul ăsta"
Gigi Becali, patron Steaua

"Dacă el nu mă agita, eu stăteam liniştit, nu-mi trebuia nebunia asta. Nu mă dezic de ce am spus, este cel mai bun antrenor român, dar dacă nici eu, care sînt prieten bun cu el, nu mă pot înţelege..."
Gigi Becali, patron Steaua

"Merg la biserică şi jur că nu mai critic jucătorii, dar nu îngenunchez în faţa nimănui! Cum adică să-i dau garanţii scrise că nu mai vorbesc?! Nu mai vorbesc decît dacă fac cancer în gît, Doamne, fereşte!"
Gigi Becali, patron Steaua

"Sînt doi oameni orgolioşi. Gigi nu va accepta niciodată clauza cerută de Piţi. Să-i dea toată averea, Palatul?! Cred totuşi că pînă la urmă se vor împăca fiindcă sînt oameni inteligenţi"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

Tătăruşanu a plătit
Steaua a avut o singură schimbare în echipă faţă de runda trecută, cel sacrificat fiind Ciprian Tătăruşanu. Portarul a fost acuzat că a greşit la golul marcat de Craiova etapa trecută, la 2-1 pentru roş-albaştri în Ghencea. "N-a ieşit, a fost golul lui", a reacţionat atunci Becali. La Braşov, titular a fost Răzvan Stanca, debutant pentru Steaua într-un meci oficial.

Mesaj pentru Coman
Braşovul l-a pierdut pe Dani Coman liber de contract, dar goalkeeperul şi-a păstrat suportul foştilor coechipieri. Jucătorii au apărut pe teren, înaintea partidei, purtînd un banner dedicat lui: "Mulţumim, Dani Coman!". Portarul "naţionalei" a evoluat sub Tîmpa timp de un an şi jumătate şi a plecat acum deoarece conducerea a considerat că nu-i mai poate plăti salariul de 200.000 de euro pe sezon.

Bonfim n-a prins lotul
Noua achiziţie Eder Bonfim a văzut din tribună primul lui meci ca jucător al Stelei. Brazilianul de 29 de ani a fost adus ca un concurent pentru Emeghara, dar legitimarea sa nu e încă rezolvată. Nici Martinovici nu a prins lotul de 18 pentru întîlnirea cu Braşovul, fiindu-i preferat Gardoş ca rezervă de stoper. Cei doi au stat la masa presei, dar numai după intervenţia ofiţerului de presă al Stelei, Octavian Belu, fiindcă iniţial nu li s-a permis asta. Oficialul din Ghencea i-a convins pe ardeleni pînă la urmă: "Nu pot să las doi jucători la tribuna 0, în mijlocul suporterilor Braşovului!".

- Pe foile de meci, Victor Piţurcă era trecut drept antrenorul principal al Stelei. Braşovenii, cei care le-au întocmit, au corectat înaintea meciului: au tăiat cu pixul numele lui Piţi şi l-au scris pe al lui Eugen Neagoe.
- Lopez Caro, antrenorul Vasluiului, a fost în tribună, la cîteva locuri distanţă de Anghel Iordănescu şi de Ilie Năstase.
- Mihai Stoica, proaspăt demisionar de la Urziceni, a urmărit partida de lîngă patronul gazdelor, Ioan Neculaie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
asadar
asadar  •  08 August 2010, 11:19

In viata totul se plateste.steaua primeste ceea ce merita.acest cluburi(steaua,dinamo) de trista amintire trebuie sa dispara .Ambele sa urmeze destinul victoriei bucuresti.

sergono.1995
sergono.1995  •  08 August 2010, 11:19

au facut debandada fanii Stelei pe stadion,scaune rupte peste tot,ce mai... ravagii bine ca nu au castigat!

milan6
milan6  •  08 August 2010, 10:44

bai astia cu brandu!aratati-mi un patron SERIOS in fotbalul romanesc!unu,nu mai multi! liga lu' Mamaliga!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează