FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

Conspirație la CCA: „E o mizerie! Deaconu e capul răutăților”

Patrițiu Abrudan
Patrițiu Abrudan

Articol de - Publicat miercuri, 30 ianuarie 2019 14:05

Patrițiu Abrudan (64 de ani) acuză că a fost scos de Răzvan Burleanu și Alexandru Deaconu de pe lista observatorilor internaționali de arbitri, "pentru că l-aș fi sprijinit pe Lupescu și fiindcă am fost incomod la CCA până am demisionat".

Ieri, Patrițiu Abrudan  a fost la București, în interes de serviciu. Este de 22 de ani director regional al Băncii Transilvania, sucursala Cluj. Fostului arbitru internațional și ex-vicepreședinte CCA nu îi place să apară în presă: "Nu am dat interviuri decât în 1999, când m-am retras din arbitraj, și în 2005, când am intrat în Comitetul Executiv, dar acum nu mai pot să tac!".

Luni, Comitetul Executiv FRF a decis înlăturarea sa de pe lista observatorilor internaționali de arbitri, unde se afla din 2010, timp în care a fost delegat la zeci de partide. A fost înlocuit cu Augustus Constantin, actual membru în CCA.

"Mă pândeau de mult"

Abrudan a fost săptămâna trecută la cursul de arbitri și observatori din Liga 1. Fusese reconfirmat de Comitetul de Urgență chiar pe 23 ianuarie, ca observator intern. Dar auzise și zvonul că va fi scos de pe lista internațională.

"Nu pot să cred o asemenea meschinărie, e o mizerie ce mi-au făcut! Deaconu și Vassaras au fost acolo, la curs, cu mine, două zile, dar niciunul nu a avut curajul să îmi spună, privindu-mă în ochi, că gata, mă trec la etcetera. A venit și domnul Burleanu în ultima zi. L-am așteptat și l-am întrebat dacă nu mai are încredere în mine așa cum a avut în 2013, când a venit la mine de la Bacău la Cluj ca să mă întrebe ce trebuie să facă să câștige alegerile.

Atunci i-am dat niște sfaturi, eram bun. Acum mi-a reproșat că am fost la întâlnirea cu Lupescu. Că am făcut lobby pentru Ionuț. Ce lobby, că nu mai eram la AJF?! Și ce bun am fost, că Burleanu l-a distrus la vot pe Lupescu. M-am dus, recunosc, din respect, că am fost coleg cu Lupescu în Comitetul Executiv. Și ce legătură avea asta cu scoaterea mea de pe listă? Văd că Burleanu vorbește de coduri de etică, de integritate. Unde e etica, să mă scoți așa, fără motiv, fără să ții cont că nu am avut niciodată vreo problemă profesională, ca observator?! Mi-a zis că încrederea în mine «a mai scăzut» și a plecat. Atunci am înțeles".

"Îmi schimbau mereu delegările"

În 2014, la puțin timp după alegerea lui Burleanu ca președinte FRF, Patrițiu a acceptat funcția de vicepreședinte CCA: "Burleanu a vrut să fiu președinte, dar nu am putut din cauza serviciului. L-a pus pe Vassaras șef, iar eu cu Deaconu eram vicepreședinți. Mie mi-au dat sarcina cea mai ingrată, să deleg arbitri.

Din etapa a 4-a am văzut că una trimiteam eu ca propuneri către Vassaras, alta era lista finală. În etapa a 7-a, din 9 brigăzi, numai două erau ale mele, restul erau complet schimbate. Asta se întâmpla din cauza lui Deaconu. Aflasem că el filtra totul către Vassaras, el ghidona delegările, el asculta ce voiau conducătorii de cluburi. Adică lumea știa că eu fac delegările, dar, de fapt, le făceau ei! Așa că mi-am dat demisia din CCA și am făcut raport la Vassaras și la Burleanu, în care am scris toate astea".

"M-au trecut la naftalină"

Fostul arbitru spune că "imediat am fost pus la naftalină ca observator de Liga 1. Primeam tot mai puține meciuri. Sezonul ăsta am fost delegat doar la 3, dar UEFA m-a trimis la 9 partide! Nu e un paradox?! Adică sunt bun la UEFA, însă nu și în campionatul intern?! Și de aici mi se trag toate, că eram incomod, că am scris în acele rapoarte adevărul. Acum m-au scos direct de pe listă fiindcă știau că UEFA nu va înlătura un observator instruit, fără nicio problemă în activitatea sa".

Abrudan e decis să facă un memoriu la CCA, să i se prezinte motivele care au stat la baza scoaterii sale de pe lista observatorilor internaționali de arbitri: "O să fac o întrebare și la UEFA, o să le spun toate aceste lucruri, să vadă și ei cum se procedează la CCA și la FRF". 

Goga: "Mergi cu Burleanu și rămâi pe listă!"

Un episod petrecut la meciul amical România-Turcia 2-0 de la Cluj, din noiembrie 2017, cu 5 luni înainte de alegerile FRF din 2018. Abrudan rememorează: "De față cu mai mulți oameni, a venit la mine Octavian Goga, vicepreședinte FRF. Mi-a zis că știe că am influență în zonă și să îl conving pe președintele AJF Cluj «să voteze cu noi». Am fost sarcastic, recunosc: «Cine sunteți voi?!». «Cu Burleanu adică», mi-a răspuns. Apoi mi-a zis clar că «dacă faci asta o să rămâi pe lista observatorilor internaționali de arbitri!». Eu pot să probez asta, cu martori. Ce mai e de spus?!". 

"Acum m-am trecut indisponibil pe 6 luni pe portalul CCA. Sper să nu apară pe 100 de ani. Cum adică să mă duc observator la Liga 1 când ei m-au scos de la UEFA?!"

"Nu am nicio considerație pentru astfel de oameni. I-am zis lui Burleanu un citat din Marin Sorescu: «Revoluția nu face caractere. Cine nu l-a avut înainte nu-l are nici după»"

"Jos pălăria pentru Vassaras ca instructor de arbitri. Dar în calitate de conducător al CCA, e o sfidare la adresa valorilor arbitrajului românesc. Trebuia să rămână ca ajutor al lui Deaconu, cum îl pusese Mircea Sandu"

"În campania electorală din 2014, Deaconu era în tabăra lui Gică Popescu. Am martori când spunea oamenilor: «Aveți grijă cu cine votați, că eu fac delegările!». Uite că așa e cameleonul, se schimbă cum îi convine"Patrițiu Abrudan

Vezi și: 

FRF, program de voluntariat pentru EURO 2020 » Ce spune Burleanu despre stadioanele aflate în construcție

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
xclx
xclx  •  30 Ianuarie 2019, 15:45

*** astia, scapi de ei doar cand intra in mormant. Sa nu uitam ca si natioanalea avea un medic care nu a termiant medicina care inca canta pe la tv ca a fost dat afara

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

poli_4_ever
poli_4_ever  •  30 Ianuarie 2019, 15:06

Naiv Abrudan asta daca a avut incredere in omul fecesebului. Ar fi trebuir sa stie ca Deaconu bricheta va schimba delegarile asa cum i se cere de la palatului ciobanului albanez

adriann_
adriann_  •  30 Ianuarie 2019, 14:55

In mod cert Deaconu-bricheta nu are ce cauta in arbitraj sau in conducerea FRF, asta daca vrem sa mai avem si noi vreo sansa sa mai scoatem capul in lumea mare a fotbalului intr-un viitor cat de cat previzibil...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close