FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Acuzat de Dinu, Constantin Anghelache a izbucnit: „Face un mare rău clubului Dinamo! A scris lucruri aberante”

Constantin Anghelache
Constantin Anghelache

Articol de - Publicat sambata, 25 aprilie 2020 15:00

Constantin Anghelache, fostul președinte al lui Dinamo, a vorbit pentru GSP după dezvăluirile explozive făcute de Cornel Dinu în această dimineață pentru Gazeta Sporturilor. 

Cornel Dinu spune despre Anghelache că „era șeful spionajului românesc în Anglia” și că l-a ajutat când s-a dus în Regat ca să „spioneze” adversarii din cupele europene. 

Același Dinu spune că „în sezonul care a urmat, '84-'85, am jucat cu Bordeaux și ne-a arbitrat un scoțian, McGinlay. ConstatinAnghelache îl abordase din timp, dinainte ca el să plece din Scoția, și Securitatea pregătise o geantă cu 25.000 de dolari. O geantă pe care a preluat-o Vasile Anghel și nu i-a mai dus-o arbitrului. Am avut vreo 16 ocazii, dar ne-a "tocat" scoțianul. S-a terminat 1-1 la București și s-a calificat Bordeaux, care ne egalase în prelungiri”.

Ce spune Constantin Anghelache despre episodul Bordeaux:

Nici nu trebuie să stau să mă gândesc, îmi amintesc de acel moment. Lucram la Londra. La partida de la București dintre Dinamo și echipa franțuzească, a fost desemnată de UEFA o brigadă de arbitri din Scoția.

Conform proceduriii, cei trei scoțieni s-au adresat Ambasadei. Mi s-a dat mie telefon pentru că eram în fotbal. Am luat legătura cu cei trei, i-am invitat să vină la Ambasadă după ce am vorbit cu domnul consul Răduică. Li s-a fixat ziua la care să vină, au venit, i-am întâmpinat, i-am condus la domnul Răduică. El le-a acordat viza, am schimbat o carte de vizită, le-am oferit o cafea. Le-am urat drum bun, i-am întrebat dacă au alte probleme de comunicat.

Conform procedurii, am trimis la Dinamo și FRF un telex în care am informat că le-am acordat arbitrilor viza pe loc. Am făcut acest serviciu de a le acorda viza. Cum au arbitrat, cum n-au arbitrat...nu mă interesează, cum nu mă interesează nici cum s-au comportat la București. Au apelat la mine pentru că toată viața am fost cu sportul. «Ocupă-te, tu, dragă, de ăștia care vin». Ambasadorul mi-a repartizat mie acest lucru. N-am schimbat nici măcar un fular cu ei, am schimbat doar cărțile de vizită, pe care le am și acum. Atâta tot! 

Nu mă interesează sub nicio formă ce spune domnul Dinu că s-a întâmplat la București. N-aveam nici măcar cum să mă implic. Nu e bine ce face Cornel Dinu! Dacă face astfel de chestiuni, nu e bine. E treaba lui, dar face un mare rău echipei Dinamo

Dinu Cornel e un băiat inteligent, l-am respectat, îl respect în continuare, dar mă bagă în fel și fel de chestiuni. E o problemă că i-am dat viza? Ce naiba, eram în Anglia, nu puteam să-mi permit glume. El a mai scris și prin alte cărți lucruri aberante, dar nu face bine clubului Dinamo.”, a declarat Constantin Anghelache, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

„Înaintea partidei cu Aston Villa, Cornel Dinu și Anghel au venit la mine, tot eu am fost repartizat să mă ocup de ei. I-am dus să vadă meciuri, le-am procurat niște casete de la BBC Sport. Totul pentru ca Dinamo să se pregătească. 

Așa a fost și cu Liverpool, el și Nicușor au venit la mine, i-am întâmpinat, m-am comportat civilizat și atâta tot” - Constantin Anghelache

VIDEO. Cornel Dinu aruncă în aer cea mai mare performanță europeană a lui Dinamo: „Problema cu Liverpool a fost că n-am mai putut să umblăm la arbitri!”

Citește și alte știri despre cazul Dinamo „șpagă pentru arbitri”:

Reacție ciudată a arbitrului acuzat de Cornel Dinu » A închis telefonul, după un râs în hohote

Val de reacții după afirmațiile explozive ale lui Cornel Dinu în GSP: „Îmi dau lacrimile, plâng ca un copil! Tremur tot”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
ray51
ray51  •  26 Aprilie 2020, 08:37

De multe ori m-am intrebat '*** ale poporului roman simt nevoia sa dea din casa? Spun asta in eventualitatea in care s-ar fi materializat vreo abatere de la fairplay. Este precum in renumita interventie a lui Isus: `Cine dintre voi este fara pacat, sa arunce cel dintai cu piatra...`.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

111855873007282
Un Timisorean  •  26 Aprilie 2020, 06:32

Cornele, nu-i frumos ce faci, asta nu e "spalarea pacatelor". Asta e un gest urit fata de colegii tai. Daca tu ai fost implicat in asa ceva, asta nu inseamna ca toti o stiau si poate multi au crezut ca au facut meciul vietii lor. Si vii tu acum......................... De la un caine pina la moarte si care te-a idolatrizat in tinerete : Rusine CORNEL DINU !

creeperno999
creeperno999  •  25 Aprilie 2020, 22:56

Minciuni

Vezi toate comentariile (29)
Comentează