FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Constantin Eftimescu are probleme de sănătate » Fostul portar și conducător de la Dinamo este internat în spital

Articol de - Publicat miercuri, 08 iunie 2022 12:48 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2022 13:18

Constantin Eftimescu, 69 de ani, fost portar și oficial al lui Dinamo ani la rând, trece prin momente extrem de grele.

Fost jucător și mai apoi conducător al „câinilor” până în vara lui 2021, Constantin Eftimescu a fost internat de urgență la Spitalul Militar din București.

Dusan Uhrin rupe tăcerea după retrogradarea cu Dinamo: „Asta au spus jucătorii despre mine?! Mda, știu multe, pot spune multe...”
Dinamo
Dusan Uhrin rupe tăcerea după retrogradarea cu Dinamo: „Asta au spus jucătorii despre mine?! Mda, știu multe, pot spune multe...”

Constantin Eftimescu, în stare gravă

Constantin Eftimescu, care în primăvară a fost internat la Spitalul Elias din cauza unei insuficiențe respiratorii acute, se află într-o stare gravă, după ce problemele sale s-au înrăutățit.

7trofee a câștigat Eftimescu ca fotbalist al „câinilor", cinci campionate și două Cupe ale României

82de meciuri a adunat Eftimescu în Divizia A ca goalkeeper al dinamoviștilor, în 1972-1973 și 1976-1984

Cum a ajuns Eftimescu la Dinamo

Fostul goalkeeper a petrecut jumătate de secol în curtea grupării din Ștefan cel Mare, cu scurte „excursii" la Victoria, „pe ordin, fiindcă eram militar", la Gloria Buzău, unde l-a avut coleg pe Mircea Sandu, Chindia Târgoviște și Delta Tulcea.

Dinamovist vreme de 51 de ani, Eftimescu a copilărit în Rahova, cartier de steliști, iar după o perioadă petrecută la Dinamo Obor a făcut junioratul la Steaua București, în Ghencea, între 1964 și 1970. „Eu am fost dinamovist de când mă știu, iar când jucam cu vagabonții în cartier, fiind cel mai mic, mă băgau în poartă”. 

Eftimescu a făcut junioratul în Ghencea, însă n-a debutat în prima divizie în roșu și albastru. Ci în roșu și alb, la Dinamo. A fost dorit și de Chimia Râmnicu Vâlcea, oltenii plusând cu 15.000 de lei și trei butelii. A stat trei luni și la Progresul București, până a apărut Paris Mitracu, Paris bișnițaru', șeful de sală de la Athenee Palace, care venea cu frapierele pline la echipă.

„Ce faci, mă, la pârliții ăștia?", „Caut un loc de muncă", „Mă Costică, mâine, la ora 9:00, ne vedem în față la Dinamo". „Paris bișnițaru', dinamovist vechi, a vândut Athenee Palace-ul unor italieni, omul e cunoscut. 

Ulterior, fostul portar a lucrat la club ca organizator de competiții și președinte, post suspendat după intrarea în insolvență. De la Vasile Ianul și generali temuți ai Ministerului de Interne, trecând prin milionarii Nicolae Badea, Cristi Borcea, Gigi Nețoiu și Vladimir Cohn și până la Pablo Cortacero și haita de conducători spanioli. 

Citește și: 

MATCHDAY EXPERIENCE Episodul 1: Stadionul Dinamo » Ruina din centrul orașului: locație de top, igienă la limită și ZERO interacțiune cu fanii

Adrian Năstase suferă din cauza lui Dinamo: „Va veni iar un antrenor prieten cu un impresar, care să aducă jucători second hand?”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
Amiralul2022
Amiralul2022  •  09 Iunie 2022, 07:10

Bun portar, dar cam puține meciuri în prima divizie...

creeperno807
creeperno807  •  08 Iunie 2022, 22:46

Din fericire, n-a murit! B1TV a sters fake news-ul

red_dog_cluj
red_dog_cluj  •  08 Iunie 2022, 15:02

Din pacate,azi s-a stins ! Drum lin spre ingeri, nea Bigi !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează