FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRI

Un nume important din arbitraj vorbește despre o „luptă mare în CCA”: „Până acum am evitat să spun”

Kyros Vassaras, în stânga, alături de Alexandru Deaconu
Kyros Vassaras, în stânga, alături de Alexandru Deaconu

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 21:42 / Actualizat vineri, 20 octombrie 2023 21:53

Fostul arbitru Constantin Zotta spune că voci din interiorul Comisiei Centrale a Arbitrilor vorbesc despre o luptă pentru putere între președintele forului, Kyros Vassaras, și Alexandru Deaconu, managerul de proiect al implementării VAR în fotbalul românesc.

În contextul unei noi mari greșeli de arbitraj, de această dată o eroare a arbitrilor din camera VAR, Constantin Zotta vorbește despre o luptă în interiorul CCA.

Reacția oficială a lui Kyros Vassaras, după faza de arbitraj care a scandalizat Liga 1: „Ne cerem scuze pentru eroarea lor. Arbitrul de centru nu poate fi învinuit” + Decizie cu efect imediat
POLI IAȘI - SEPSI 1-0
Reacția oficială a lui Kyros Vassaras, după faza de arbitraj care a scandalizat Liga 1: „Ne cerem scuze pentru eroarea lor. Arbitrul de centru nu poate fi învinuit” + Decizie cu efect imediat

Constantin Zotta: „Luptă mare între Vassaras și Deaconu”

Protagoniștii acesteia ar fi președintele forului, Kyros Vassaras, și Alexandru Deaconu, managerul proiectului de implementare VAR.

„Am evitat să spun, dar până la urmă o voi face. Se pare că este o luptă internă în CCA, între Vassaras și cel care este coordonatorul VAR, adică Deaconu.

Este o luptă mare între ei. Aici, Vassaras practic dă în VAR, în cel care coordonează VAR, în arbitrii VAR. Nu am informații certe, spun ce spune gura lumii de acolo, din interior”, a afirmat Zotta la Orange Sport.

Kyros Vassaras, astăzi: „Ne cerem scuze pentru eroarea arbitrilor VAR”

Zotta face referire la comunicatul de astăzi al lui Kyros Vassaras, în care grecul din fruntea CCA pune în cârca arbitrilor VAR greșeala de joi seara, de la Poli Iași - Sepsi 1-0, meci în care oaspeților le-a fost anulat eronat un gol.

„Arbitrul meciului, chemat la monitor pentru a verifica intenția jucătorului de a juca mingea, a interpretat corect faza.

Dar, după verificarea ulterioară a procedurii, după finalul partidei, jucătorul aflat în atac s-a dovedit că se afla, la limită, în joc, cu o distanță de 10 centimetri până la penultimul apărător.

Ne cerem scuze pentru eroarea arbitrului VAR și a arbitrului asistent VAR în identificarea fundașului cel mai apropiat de linia porții”, a transmis Vassaras, care a anunțat că cei doi arbitri din camera VAR, Bogdan Dumitrache și Marius Marchidanu, au fost reținuți de la delegări.

Vassras l-a scos pe Deaconu din CCA

În vara lui 2022, Gazeta Sporturilor scria despre faptul că Vassaras l-a revocat pe Deaconu din funcția de vicepreședinte al CCA. Grecul nu se află în relații bune pe Deaconu, pe care l-ar da afară de tot din arbitraj, numai că rolul acestuia în proiectul VAR îl face intangibil.

Citește și:

Simota, reacție pentru GSP după ce Deaconu l-a somat să spună pe cine a corupt! Porumboiu intervine și el: „Nu fabulează. Și pe mine m-a bătut cu arbitrii”

Primele indicii: unde s-ar putea desfășura meciul României cu Israel » De ce depinde alegerea locației

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Supersonick13
Supersonick13  •  21 Octombrie 2023, 03:27

Si arbitrajul e pe calea cea buna :))) dispare si el :)))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează