GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  INVESTIGAȚIE

Exclusiv Simota, reacție pentru GSP după ce Deaconu l-a somat să spună pe cine a corupt! Porumboiu intervine și el: „Nu fabulează. Și pe mine m-a bătut cu arbitrii”

Alin Simota - Ion Crăciunescu - Alexandru Deaconu / Fotomontaj: GSP
Alin Simota - Ion Crăciunescu - Alexandru Deaconu / Fotomontaj: GSP

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 17:41 / Actualizat vineri, 20 octombrie 2023 19:07

Alin Simota (56 de ani), fostul patron al Jiului Petroșani, a povestit, în podcastul "Liber la Vorbe", că „minerii” au promovat în Divizia A, în 2005, după un meci aranjat în ultima etapă, cu Unirea Dej (3-0), în care și-a luat toate măsurile, începând cu arbitrajul.

Vali Crețu, caz SF la FCSB! » Cronologia ultimelor 6 luni
FCSB
Vali Crețu, caz SF la FCSB! » Cronologia ultimelor 6 luni

După aceste dezvăluiri, Alexandru Deaconu, „centralul” acelui joc, a reacționat pentru GSP:

Îl rog pe domnul Simota să detalieze și să comunice public ce măsuri și-a luat, inclusiv în privința arbitrajului, și cu cine a discutat! Eu nu am avut niciun dialog cu domnia sa în toată cariera mea de arbitru.

Contactat astăzi de GSP, Alin Simota a bătut în retragere. Omul de afaceri din Valea Jiului nu a răspuns la telefon, dar a comunicat prin mesaje pe WhatsApp, iar după ce a citit declarația lui Alexandru Deaconu a transmis: „M-am retras din fenomen. Îmi pare rău. Vă doresc o zi binecuvântată”.

La meci a fost prezentă toată conducerea CCA de la acea vreme: președintele Ion Crăciunescu și vicepreședintele Dan Lăzărescu, ultimul fiind delegat ca observator.

Ce a declarat Alin Simota

În sezonul 2003/2004 din Divizia B, Jiul Petroșani a ratat promovarea în ultima rundă. A încheiat cu 68 de puncte, unul sub CFR Cluj. De vină a fost remiza din ultima rundă, 0-0 contra lui Gaz Metan Mediaș. Simota a dezvăluit că a încercat să „rezolve” partida, dar că influența lui Arpad Pászkány era mai mare.

Eu niciodată nu am sunat. Colaboratori de-ai mei, da! Noi nu am dat acel meci, am încercat să iau toate măsurile. Am oferit prime jucătorilor noștri. Recunosc, prin intermediari - lucrurile sunt prescrise oricum - am încercat să luăm legătura cu cei de la Mediaș. Am primit un refuz total. Din partea cealaltă, sumele promise de CFR erau mult mai mari
 - Alin Șimota, la „Liber la Vorbe”

Simota, reacție pentru GSP după ce Deaconu l-a somat să spună pe cine a corupt! Porumboiu intervine și el: „Nu fabulează. Și pe mine m-a bătut cu arbitrii”
Omul de afaceri Alin Simota a apărut complet schimbat, mai „fit”, în podcastul „Liber la Vorbe”.

Blat pentru promovarea în prima ligă

Simota a povestit cum în sezonul 2004/2005 și-a luat toate măsurile pentru a nu rata din nou promovarea. Înaintea ultimei runde, Jiul era la egalitate cu Gaz Metan, ambele cu câte 62 de puncte. Formația din Petroșani avea meci cu Unirea Dej.

„Cu Unirea Dej nu trebuia să mai facem greșelile făcute cu Gaz Metan. Am fost acolo și ne-am luat toate măsurile. Îți spun acum, e prescrisă. S-a făcut pușculița, s-a discutat cu cine trebuie. Aveam echipă, dar nu puteam risca. Ne-am luat toate măsurile, începând cu arbitrajul.

La pauză era 0-0, a trebuit să schimbăm abordarea. Ce discutasem nu se întâmplase. Jucătorii de la Dej habar nu aveau de poveste. La pauză s-a schimbat treaba, în sensul că au aflat de poveste.

Am reglat treburile și s-a terminat bine. Ion Crăciunescu era observator, era lângă mine. După ce a început repriza a doua și am marcat, s-a ridicat și m-a felicitat pentru promovare", a povestit Simota.

Adrian Porumboiu, despre dezvăluirile lui Alin Simota: „Nu cred că exagerează, n-a dat nicio gaură-n cer”

Fostul mare arbitru Adrian Porumboiu (73 de ani) îl cunoaște foarte bine pe Alin Simota, căruia îi este naș de cununie. 

„Nu cred că exagerează. Nu fabulează. N-a dat nicio gaură-n cer. Erau frecvente treburile astea. Se știau. Apar acum pe bolta cerească, dar toată bolta era găurită (râde).

Simota, reacție pentru GSP după ce Deaconu l-a somat să spună pe cine a corupt! Porumboiu intervine și el: „Nu fabulează. Și pe mine m-a bătut cu arbitrii”
Adrian Porumboiu

Adrian Porumboiu îl apără pe Ion Crăciunescu

Adrian Porumboiu este însă convins că blatul de la Dej, povestit de Alin Simota, s-a făcut între cluburi. 

„Garantat, Ion Crăciunescu n-a avut niciun amestec în această poveste. El s-a dus să-l vadă pe Alexandru Deaconu, incognito, dar a nimerit prost, că era un meci aranjat. Ce au făcut au făcut cluburile între ele. Arbitrii n-au avut nicio treabă la meciul ăla. Când o făceau, o făceau echipele. Ce, Cooperativa lucra altfel?".

Adrian Porumboiu, despre Alin Simota: „Finuțul se băga la arbitri, avea predispoziție”

Porumboiu a povestit cu umor cum finul său, Alin Simota, l-a bătut cu ajutorul arbitrului în Divizia A.

Îmi amintesc de primul meci jucat cu Jiul, după ce am promovat cu FC Vaslui în Divizia A, în 2005. Ne-au tocat tare, acasă, cu arbitrul și ne-au bătut cu 2-1. 

Nu mai are importanță cine era arbitru! A ajuns și ăla în Comisia Centrală a Arbitrilor. Am făcut scandal, dar degeaba. Finuțul se băga la arbitri, avea predispoziție. (râde) Am simțit-o pe pielea mea, la Vaslui", a făcut haz de necaz Porumboiu.

Arbitrul partidei FC Vaslui - Jiul (1-2) a fost Marian Salomir.

VIDEO. Ce părere are Adrian Porumboiu despre fotbalul din România în acest moment

Citește și alte articole:

Suporterii Stelei au tăbărât pe Raul Rusescu: „Ai jucat la un FAKE care a purtat ilegal acest nume! Destul de simplu, nu?”

Acuză presa că e pro-Rapid: „S-a creat în jurul Universității Craiova o imagine care nu-i corectă. Mi se pare deplasat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
traian_v
traian_v  •  23 Octombrie 2023, 13:55
Postat de legio.sud pe 21 Octombrie 2023, 07:52

Fotbal mioritic , alterat de 32 de ani …

De mult mai multi ani decat 32...

florianveress
florianveress  •  21 Octombrie 2023, 12:33
Postat de silviu74 pe 21 Octombrie 2023, 07:13

Iar CFR a premiat , numai Steaua a mituit. Nu se autosesizează nimeni ??? Nici când a declarat Mureșan la tv că CFR a premiat alte echipe ca să poată promova nu a interesat pe nimeni! Săracul Becali a fost închis de *** condusă de CFR.

Vai, vai, ce-l mai plângeți voi pe distrugătorul fotbalului românesc, nimeni altul decât jiji fariseul interlop! Săracul de el, cel mai cinstit om de pe planetă! Penibili ipocriți!

legio.sud
legio.sud  •  21 Octombrie 2023, 08:13

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează