FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Vali Crețu, caz SF la FCSB! » Cronologia ultimelor 6 luni

Gazeta reia ultimele 6 luni din cariera lui Vali Crețu (stânga) la FCSB. Pare o poveste SF, în care soarta fundașului dreapta în vârstă de 34 de ani s-a schimbat de la o zi la alta.
Gazeta reia ultimele 6 luni din cariera lui Vali Crețu (stânga) la FCSB. Pare o poveste SF, în care soarta fundașului dreapta în vârstă de 34 de ani s-a schimbat de la o zi la alta.

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 11:54 / Actualizat sambata, 21 octombrie 2023 10:23

Gazeta reia ultimele 6 luni din cariera lui Vali Crețu la FCSB  ♦ Pare o poveste SF, în care soarta fundașului dreapta în vârstă de 34 de ani s-a schimbat de la o zi la alta

Deși fusese contestat vehement de propriul patron, Crețu a semnat în mai 2023 prelungirea contractului cu FCSB, dar avea o înțelegere cu Becali: dacă echipa era eliminată din Europa, ceea ce s-a și întâmplat, atunci contractul putea fi întrerupt. Totuși, vicecampioana a decis să-l păstreze pe fotbalist.

Demitere de antrenor în Superliga? » Ședința decisivă a fost setată: „Suntem în groapă!”
REACȚIE
Demitere de antrenor în Superliga? » Ședința decisivă a fost setată: „Suntem în groapă!”

Ulterior, clubul s-a asigurat că poate să scape de Vali la mijlocul sezonului, fără să-i mai plătească și în 2024 salariul de 10.000 de euro lunar. Becali l-a convins pe Crețu să semneze rezilierea contractului, acțiune valabilă de la 31 decembrie 2023.

Pentru că a apreciat evoluțiile fundașului dreapta din ultimele etape, patronul FCSB s-a răzgândit și e tentat acum să-l păstreze pe Crețu măcar până la finalul stagiunii. 

Continuă așadar roller coaster-ul cu Vali Crețu personaj principal, jucătorul care în ultimele 6 luni a trecut de la „nu mai calcă pe iarbă la FCSB în viața lui” la „pe ăsta îl țin, și-a făcut datoria față de noi”.

Valentin Crețu la FCSB, cronologie uluitoare în ultimele 6 luni

4 aprilie 2023 » După FCSB - Sepsi 2-1 în play-off-ul campionatului precedent, Becali îl informa public pe Crețu că nu va mai juca niciodată la FCSB: „Ne trebuie fundași. Vali Crețu nu mai calcă pe iarbă la FCSB în viața lui, nu mai intră niciodată! Ce prostii a făcut cu Sepsi, ce emoții mi-a dat... Mi-a ajuns!”.

24 mai 2023 » Crețu nu a mai jucat deloc aproape două luni. În ciuda declarațiilor făcute de patronul echipei, Vali a oferit în mai un interviu în care preciza că există o mare posibilitate să continue la roș-albaștri: „Sunt șanse să rămân! Deocamdată nu m-am înțeles cu alt club”.

Vali Crețu, caz SF la FCSB! » Cronologia ultimelor 6 luni

25 mai 2023 » De nicăieri, Crețu își prelungește înțelegerea cu FCSB pentru încă un sezon.

18 august 2023 » Becali anunță curățenia după eliminarea din preliminariile Conference League, 0-0 și 0-2 cu Nordsjaelland în turul III. Crețu, vizat direct: „Cordea a plecat, o să luăm 1,3 milioane de euro pe el. Pleacă și Vali Gheorghe, să vedem unde. O să plece și Crețu. Sunt cam mulți prin vestiar”.

21 august 2023 » În cadrul unui dialog cu jurnaliștii, finanțatorul roș-albaștrilor spune cu subiect și predicat că s-a despărțit de fundașul dreapta: „Crețu a plecat!”.

28 august » Crețu continuă însă să se antreneze cu FCSB și, incredibil!, intră pe finalul meciului pierdut cu UTA (1-2) la Arad.

30 august 2023 » Mihai Stoica, managerul FCSB, declară că Vali va rămâne la vicecampioană: „Probabil Crețu nu va mai pleca. Nici nu are unde”.

3 septembrie 2023 » Crețu profită de suspendarea lui Pantea și e integralist în victoria cu Universitatea Craiova (3-0) din Ghencea, face un meci foarte bun, dar Becali spune că „pleacă în iarnă, în decembrie. Și-a scos banii. Normal, trebuia să joace Ovidiu Popescu fundaș dreapta, dar uite că l-au ales pe Crețu”.

19 octombrie 2023 » Crețu face un alt meci foarte bun, cu Hermannstadt (2-2), și pare că și-a mai câștigat câteva luni în roș-albastru. „Crețu are contract până în iarnă. Dar să vedem dacă ne despărțim. Mi-a plăcut, și-a făcut datoria cu Universitatea Craiova. Sunt unii jucători care, dacă își fac datoria în unul sau două meciuri, le arăt recunoștință. I-am zis lui MM Stoica: «Băi, pe ăsta îl țin. Mi-a plăcut de el, și-a făcut datoria față de noi și vrem să avem caracter»”, a spus aseară Becali, în emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport 1.

9 pase decisivea reușit Crețu la FCSB în 130 de apariții oficiale, toate competițiile. Este legitimat la roș-albaștri din august 2019, când a fost transferat de la Gaz Metan în schimbul a 125.000 de euro, și are în palmares o Cupă a României cu vicecampioana, cucerită în 2020

6 cluburidin Liga 1 a bifat Crețu de-a lungul carierei: Gloria Buzău, Rapid, Chiajna, Gaz Metan, ACS Poli Timișoara și FCSB

250.000 €e cota de piață a lui Crețu, conform portalului de specialitate Transfermarkt. Cea mai înaltă bornă din carieră a fost 900.000 de euro (decembrie 2020)

L-am antrenat pe Creţu câteva luni. El nu are nicio problemă. Dacă-i spui că mâine îl dai afară, iar azi are meci, îţi joacă 90-100 de minute, dă cât poate, la maximum 

- Nicolae Dică, expert Orange Sport

Crețu e un jucător de lot foarte bun, eu nu l-aș lăsa să plece. Eu zic că e util în multe momente. Înțeleg să promovezi un jucător mai tânăr pe poziția aceea, dar eu cred că e foarte util pentru Liga 1 în momentul ăsta 

- Narcis Răducan, expert Digi Sport

VIDEO. Mircea Rednic: „Nu puteam să concurăm cu FCSB pentru Rotariu”

Mai multe articole despre FCSB: 

Becali, dispus la încă un efort financiar! Ce model vrea să urmeze patronul FCSB
FCSB
Becali, dispus la încă un efort financiar! Ce model vrea să urmeze patronul FCSB
Rusescu și Bourceanu îi răspund lui Adi Popa: „La ce echipă ai jucat atunci?”
FCSB
Rusescu și Bourceanu îi răspund lui Adi Popa: „La ce echipă ai jucat atunci?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
chepandy777
chepandy777  •  21 Octombrie 2023, 12:20

Jucatorii cu demnitate nu-si permit sa-si bata cineva joc de ei in asa hal. Dar ce sa-i faci la consoane multi *** din astia.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

chepandy777
chepandy777  •  21 Octombrie 2023, 12:17

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paolo12
paolo12  •  21 Octombrie 2023, 06:15
Postat de elefterie pe 20 Octombrie 2023, 20:22

Cum să spui că îți place "cum joacă" Crețu?? Ce joacă el (cu picioarele, coatele, în general pune totul "la bătaie") este un fel de sport în care nu mingea este "obiectul muncii", ci adversarul - pe care este preocupat să-l obstrucționeze, să-l lovească sau în cazul cel mai nevinovat, să-i taie calea... Și, specific fecesebistului, de câte ori faultează se aruncă și el pe jos simulând cu aceeași "eleganță" desăvârsită... Agitat permanent, gata de dispute cu adversarii și de gesticulări spre arbitru, și uneori mai are treabă și cu mingea (centrează!).

Piei!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează