FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Doar la FCSB e posibil! Fotbalistul a semnat rezilierea, dar joacă în continuare! Poate fi titular în derby

Valentin Crețu (mascat de Darius Olaru) a jucat 101 meciuri pentru FCSB, pentru care evoluează din 2019 / Sursă foto: Imago Images
Valentin Crețu (mascat de Darius Olaru) a jucat 101 meciuri pentru FCSB, pentru care evoluează din 2019 / Sursă foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat vineri, 01 septembrie 2023 14:50 / Actualizat vineri, 01 septembrie 2023 15:01

FCSB l-a folosit pe Valentin Crețu în etapa trecută, în duelul pierdut cu UTA, 1-2, după ce Gigi Becali anunțase că fundașul dreapta plecase. E posibil ca Vali să fie chiar titular în derby-ul cu CSU Craiova, deși fotbalistul a semnat deja plecarea. 

Becali și oamenii lui tot inventează noi cazuri ciudate, noi scenarii pe care niciun regulament nu le-a luat în considerare. Cea mai nouă invenție: Valentin Crețu ar putea fi titular în meciul de sâmbătă, cu Universitatea Craiova, deși el a semnat deja rezilierea contractului pe care-l are cu FCSB!

Ce înseamnă derby-ul FCSB - Universitatea pentru Laurențiu Reghecampf: cifră rotundă pentru antrenor și revenire în locul în care a scris istorie
FCSB - CSU CRAIOVA
Ce înseamnă derby-ul FCSB - Universitatea pentru Laurențiu Reghecampf: cifră rotundă pentru antrenor și revenire în locul în care a scris istorie

Pe FCSB o încurcă absențele

Becali a anunțat deja, de mai mult de o săptămână, despărțirea de fundașul dreapta care a fost în lot la meciul cu UTA și chiar a intrat pe teren pe parcursul jocului. Iar acum ar putea să fie în formula de bază din cauza accidentărilor. 

Șut și Alexandru Băluță sunt incerți pentru jocul cu Craiova, de sâmbătă. În funcție de ritmul în care vor fi recuperați ei, Crețu are șanse să fie titular. Dacă va putea să evolueze Șut, fundașul dreapta o să fie Ovidiu Popescu, caz în care Vali va fi rezervă. Dacă nu-și va reveni Șut la timp, Popescu va fi mijlocașul defensiv, iar Crețu va apărea pe partea dreaptă a apărării.

Titular, un fost jucător al lor! 

Cazul e unul straniu deoarece jucătorul a semnat deja pentru plecarea de la FCSB! Conform unor surse din club, el are semnat un acord pentru rezilierea contractului începând cu 31 decembrie 2023. Clubul s-a asigurat astfel că poate să scape de el la mijlocul sezonului, fără să-i mai plătească și în 2024 salariul de 10.000 de euro lunar. 

Crețu devenise liber după finalul sezonului trecut, dar Gigi a ales, în mod surprinzător, să-i ofere prelungirea contractului. Fundașul dreapta titular e Pantea, însă el e suspendat pentru meciul cu Craiova după ce a fost eliminat în jocul de la Arad, pierdut cu 1-2. 

Soluția de rezervă pentru Pantea, Ovidiu Popescu, ar putea să fie necesară la mijlocul terenului. Așa că Valentin Crețu, care e ca și plecat de la FCSB, poate lupta sâmbătă în partida cu Universitatea Craiova!

E posibil ca Vali Crețu să plece mai devreme

Crețu a semnat rezilierea contractului la 31 decembrie, dar el poate să plece de la FCSB chiar mai curând, poate chiar imediat după meciul cu Craiova, dacă își va găsi un alt contract. 

Jucătorul a anunțat că i-ar plăcea să semneze în afara României, numai că vârsta, aproape 35 de ani, și cota neimpresionantă nu-l ajută să atragă o ofertă din străinătate. 

El a jucat în Germania, la Energie Cottbus, în 2016. Antrenor era Vasile Miriuță și el îl adusese pe Vali, numai că echipa a picat din liga a doua în a treia și au fost dați afară amândoi.

101 meciuria jucat Crețu pentru FCSB. El a ajuns printre roș-albaștri în 2019. Nu a marcat niciun gol în perioada aceasta în care a fost utilizat exclusiv ca fundaș dreapta

Două contracte, rezilieri intermediare 

Nu e prima oară când Becali apelează la niște artificii în acordurile pe care le are cu jucătorii. El mai semna câte două contracte cu un jucător și pe al doilea document îl înregistra doar dacă era mulțumit de prestațiile fotbalistului. AFAN, sindicatul fotbaliștilor, a protestat atunci față de practica aceasta. 

„Dar dacă jucătorii acceptă astfel de contracte ilegale, noi nu putem interveni, doar ei pot să stopeze practica!", au insistat oamenii din sindicat. 

Crețu a acceptat și el să semneze rezilierea la 31 decembrie ca să continue la FCSB. În cel mai rău caz, va pleca mai devreme de decembrie sau la începutul anului următor. În scenariul fericit, el o să plece de la FCSB pe 1 iulie 2024, când va avea deja 35 de ani și jumătate. 

VIDEO Situația la casele de bilete din Ghencea, înainte de FCSB - Universitatea Craiova

Citește și alte știri despre FCSB:

EXCLUSIV Cum vede Daniel Pancu situația lui Octavian Popescu: „Face lucrurile forțat, doar pentru a le face”

Ce înseamnă derby-ul FCSB - Universitatea pentru Laurențiu Reghecampf: cifră rotundă pentru antrenor și revenire în locul în care a scris istorie

Istvan Kovacs îi răspunde lui Gigi Becali: „Admit că dețin două proprietăți în Cluj, dar plătesc rate la ele” + „Sunt curat, cine susține altceva e un mincinos”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close