FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Cum vede Daniel Pancu situația lui Octavian Popescu: „Face lucrurile forțat, doar pentru a le face”

Tavi Popescu nu se regăsește în acest sezon / FOTO: Cristi Preda
Tavi Popescu nu se regăsește în acest sezon / FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 01 septembrie 2023 12:20 / Actualizat vineri, 01 septembrie 2023 13:31

Selecționerul naționalei U21, Daniel Pancu, vorbește despre lucrurile îngrijorătoare pe care le-a remarcat în ultimele săptămâni la Octavian Popescu. „Bijutierul” FCSB-ului e într-un regres considerabil, care s-a adâncit după ce fotbalistului de 20 de ani i s-a schimbat postul.

Pancu intenționează să se bazeze pe Octavian Popescu la următoarea acțiune a naționalei de tineret, chiar dacă evoluțiile acestuia mai mult au lăsat de dorit în acest start de sezon. Vineri dimineață, selecționerul „tricolorilor” mici a atins la GSP Live subiectul crizei existențiale în care se află Tavi. 

Pancu îl sfătuiește pe Tavi Popescu: „La fotbal, dacă nu există plăcere, mai bine stai!”

„Sunt unii jucători care suferă. Când joci 4-5-6 jocuri pe alt post, tu îți pierzi reperele.

(...) Nu e fericit acolo (n.r. - în flancul drept al atacului). Nu e la îndemâna lui. Face lucrurile forțat, doar pentru a le face. La fotbal, dacă nu există plăcere, mai bine stai! Joacă într-o poziție care nu-i oferă plăcere. E deseori o presiune artificială pe jucătorii tineri și de asta clachează. E o presiune artificială, nu e o presiune naturală. 

Ai voie să greșești, poți trece printr-o formă slabă, dar nu poți fi nefericit! La el, nefericirea vine pentru că nu joacă pe postul lui. Iar acum, la cum joacă Florinel Coman, Tavi va avea tot interzis! Am văzut o dezvoltare fizică la Florinel Coman de care ar avea nevoie și Tavi”, a afirmat Daniel Pancu, la GSP Live. 

Concluzie clară: Tavi Popescu e condamnat să joace unde nu-i convine

Pentru că Florinel Coman traversează o formă extraordinară, Tavi Popescu e chinuit la FCSB și pus să joace unde nu-i convine. Statistica e clară: fotbalistul în vârstă de 20 de ani e cu adevărat util numai ca extremă stânga!

Popescu a evoluat bine câtă vreme a fost utilizat ca atacant lateral stânga. În momentul în care Coman și-a revenit, Tavi a fost trecut pe alte posturi: inter, extremă dreapta, „9 fals”. Chiar dacă a marcat deja de două ori în acest sezon, „decarul” vicecampioanei e departe, de exemplu, de nivelul din ediția 2021-2022, când prestațiile lui erau excelente.

De altfel, statutul pe care îl are acum Tavi Popescu la roș-albaștri e indicat de ce s-a întâmplat în ultimele partide: n-a rezistat niciodată în teren mai mult de o repriză! În prima manșă din turul III preliminar Conference League cu Nordsjaelland (0-0), a fost introdus în joc în partea a doua, la returul cu danezii (0-2) și la partida cu Poli Iași (2-1) din campionat a fost schimbat după prima repriză.

Cu UTA, a intrat pe teren la pauză, însă a fost inexistent, ba chiar poartă o vină considerabilă la golul secund al „Bătrânei Doamne”

Cifrele lui Tavi Popescu în Superliga

SEZONMECIURIGOLURI / ASSISTURI
2020/21324 / 5
2021/223610 / 3
2022/23364 / 6
2023/2441 / 0

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV „Nu există așa ceva la un club serios!” » Pancu, uimit de situația de la Rapid: „Au plătit pentru ce au făcut”

„A venit decontul!” » Reacție dură la miezul nopții, după o nouă seară rușinoasă pentru fotbalul românesc

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (32)
Nae_4774
Nae_4774  •  01 Septembrie 2023, 15:13

Ce treabă ar putea să facă unul care are brațele ce se văd din poza postată lângă titlu? Două bețișoare! Acest băiețel nedezvoltat fizic ar trebui să joace doar miuțe pe teren de handbal. Cu prieteni buni care să-l menajeze! FCSB și selecționata U21 vor da faliment, dacă se bazează pe el...

mihai041
mihai041  •  01 Septembrie 2023, 15:03
Postat de anticenzuralasport pe 01 Septembrie 2023, 13:40

In locul lui Popescu eu nu as mai veni la lotul unde Pancu este antrenor..Declarația lui Pancu ii produce numai deservicii lui Popescu...se vede și în comentarii ....Dacă Becali făcea asta declarație sareu deontologii in sus...

Monumentule al prostiei, se putea să lipsești? Iar comentezi pe lângă subiect, prostul familiei?

Moshu
Moshu  •  01 Septembrie 2023, 14:59

Mai,sunteti mai mult decit penibili ! Din nou nimenea asta facut perla fortat ?Lasati-ne frate,chir nu mai aveti alte subiecte ?

Vezi toate comentariile (32)
Comentează