FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB VS. STEAUA

Suporterii Stelei au tăbărât pe Raul Rusescu: „Ai jucat la un FAKE care a purtat ilegal acest nume! Destul de simplu, nu?”

Raul Rusescu a fost idol la FCSB acum un deceniu / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
Raul Rusescu a fost idol la FCSB acum un deceniu / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 16:11 / Actualizat sambata, 21 octombrie 2023 14:59

Afirmațiile contondente făcute recent de Adi Popa, care i-a „înțepat” pe suporterii FCSB, au declanșat o nouă „încăierare” între fanii clubului lui Gigi Becali și cei ai Clubului Sportiv al Armatei ♦ S-au implicat și foști coechipieri de-ai „Motoretei”, inclusiv Raul Rusescu ♦ Replica lui „Pufulete” a provocat un val de comentarii dure din partea susținătorilor Stelei.

Rusescu, fotbalist important la FCSB în urmă cu un deceniu, care și-a pus o amprentă semnificativă în dominația instaurată atunci de roș-albaștri, a fost luat în colimator de suporterii Stelei din Liga 2. 

Aceștia nu l-au menajat pe Raul, la adresa căruia au făcut câteva comentarii mai mult decât răutăcioase.

Rusescu și Bourceanu îi răspund lui Adi Popa: „La ce echipă ai jucat atunci?”
FCSB
Rusescu și Bourceanu îi răspund lui Adi Popa: „La ce echipă ai jucat atunci?”

„Adi Popa a jucat la un club la care tu nu ai jucat niciodată!”

„Există o părere în lumea asta cum că pe fotbaliști nu-i duce capul. E o părere greșită, evident, dar una pe care, din păcate, Raul Rusescu o întărește

El a ajuns, prieteni, să îl întrebe pe Adi Popa la ce echipă a jucat într-o anumită perioadă. A jucat la Fotbal Club Fcsb, Raul Rusescu! La fel ca tine. Apoi a jucat la Steaua București, club la care TU NU AI JUCAT NICIODATĂ!

Această întrebare nu are niciun sens. Un om normal la cap are capacitatea să înțeleagă la ce companie a lucrat sau lucrează. Să te faci că nu pricepi, că nu înțelegi, că e un mister, asta este o prostie. E o dovadă de prostie.

Sau poate e cum a zis Adi Popa, propagandă agresivă al cărui scop este inducerea în eroare a unor suporteri”, au scris cei din „Steaua Liberă”, o voce importantă a fanilor steliști din mediul online. 

Suporterii Stelei au tăbărât pe Raul Rusescu: „Ai jucat la un FAKE care a purtat ilegal acest nume! Destul de simplu, nu?”
Suporterii din „Steaua Liberă” l-au luat în colimator pe Raul Rusescu / Sursă: Facebook

„Raul Rusescu a jucat la un FAKE, la o echipă care a purtat ilegal numele de Steaua”

Pe „subiectul Rusescu” s-au pronunțat și cei din „AS 47”, o altă pagină cunoscută a suflării „militare”. Și ei îi răspund pe un ton dur fostului golgeter de la FCSB: 

„La ce echipă juca Adi Popa atunci, cu Ajax și Chelsea?” întrebarea lui Raul Rusescu și Alexandru Bourceanu.

Destul de simplu, nu? Răspunsul este un FAKE, o echipă care a purtat ilegal numele de Steaua. Da, același răspuns este valabil și pentru oamenii care au susținut echipa din tribună.

Este un fals, dovedit în instanță- societatea înființată de Gigi Becali în februarie 2003 a folosit ilegal identitatea Stelei – numele, marca și palmaresul - din 2003 până la deciziile Justiției din dosarele marca Steaua (ÎCCJ – 2014) și numele Steaua (Curtea de Apel - 2016).

Nu trebuie să demonstreze cineva că echipa a existat sau nu, este destul de evident că a existat o echipă cu numele de Steaua în acea perioadă, dar numele a fost însușit printr-un fals, un abuz ce a fost dovedit în cele din urmă, acesta fiind motivul pentru care echipa nu se mai numește Steaua”, au scris cei din „AS 47”.

Îndârjirea sau prostia cu care unii susțin în continuare un fals se numește Sindromul Stockholm. Acesta este un răspuns psihologic care se dezvoltă atunci când victima unei răpiri sau a unui abuz (în cazul de față o minciună, însușirea ilegală a unui brand) se atașează emoțional de abuzator, ajungând chiar să-i justifice atitudinea. 

Astfel, pusă într-o situație extremă, victima înlocuiește frica, disprețul sau respingerea cu o reacție paradoxală de simpatie față de agresorul ei. Eeee, da, „am jucat la echipa aia”, „am fost împreună cu Chelsea și Ajax”, „eram împreună”. La baza sindromului stă instinctul de supraviețuire (Steaua este în Liga 1, cum să fie în Liga a IV-a, când a retrogradat? Cum să ții cu o echipă într-un eșalon inferior când ești obișnuit cu primul loc).

- AS 47

Raul Rusescu: „La ce echipă juca Adi Popa cu Ajax și Chelsea?”

Raul Rusescu a comentat declarațiile lui Adi Popa, conform cărora FCSB „face un marketing agresiv pentru a arăta că e Steaua”.

„La ce echipă juca Adi Popa atunci, cu Ajax și Chelsea?”, l-a întrebat Raul Rusescu pe Adi Popa, potrivit Prosport.

Rusescu a avut cea mai bună perioadă din carieră la FCSB, pentru care a evoluat în trei perioade diferite, 2011-13, 2014-15 și 2018-19, devenind unul dintre preferații fanilor. În 2013, după ce a cucerit titlul de golgeter (21 de goluri), atacantul a fost transferat de Sevilla pentru 2,2 milioane de euro.

2 titluria cucerit Rusescu în Liga 1, ambele cu FCSB, în sezoanele 2012-2013 și 2014-2015

Adi Popa: „Ideea că FCSB este Steaua e indusă cu forța”

„Nea Gigi e foarte smart, nu degeaba a reușit în viață și a făcut atâția bani. Marketingul lor vizavi de brand și de ceea ce susțin că sunt este foarte agresiv și foarte puternic. Ăsta este adevărul. Nu trece săptămâna fără să se discute că «FCSB este Steaua».

Ideea asta, la cât de agresivă și puternică este, este indusă cu forța. «Îl spălăm pe creier, FCSB este Steaua». Iar cine nu cunoaște cu adevărat va lua de bună: «Da, așa e». Aici ține de percepția fiecărui om. Dacă omul asta crede în sinea lui... și eu am crezut, nu ascund.

Marketingul și campania lor foarte agresive te pot induce în eroare și au efect la foarte mulți suporteri, oameni, copii. Mai ales dacă cealaltă parte nu combate asta”, a afirmat Popa la emisiunea „Națiunea Stelistă”.

VIDEO Luat la întrebări de jurnaliști, Marian Aliuță și-a expus punctul de vedere: „Steaua este în Liga 1!”

Citește și alte știri de actualitate: 

Adi Popa, despre războiul CSA Steaua vs. FCSB: „Nea Gigi e foarte smart, nu degeaba a făcut atâția bani. Ideea e indusă cu forța”

Rusescu și Bourceanu îi răspund lui Adi Popa: „La ce echipă ai jucat atunci?”

Caz SF la FCSB! » Incredibil ce s-a întâmplat în ultimele 6 luni cu un fotbalist

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (85)
robertssandu
robertssandu  •  23 Octombrie 2023, 19:54
Postat de Catalynn_9 pe 21 Octombrie 2023, 14:30

În caz ca nu știai TAS a fost redus acum vreo 5 ani de către Curtea Europeană de Justiție la nivelul unei comisii de disciplină sportivă. Mai pe înțelesul tău, sentințele TAS sunt inferioare ca importanță celor ale tribunalelor civile. De altfel FRF cere “ca prima instanță” să fie TAS. Este și un motiv practic, acolo nu durează cu anii, deci ai o decizie în timp util. Odată ce ai fost la TAS poți merge în civil dacă nu îți convine decizia. Dacă însă ai o sentință civilă, TAS nici nu mai atinge speța. Deci pt ce ar merge Steaua la TAS din moment ce are deja o sentință definitiva a celei mai înalte curți din România!? Va merge însă la FRF care vor fi obligați să ia la cunoștință si dacă aleg să ignore “constatarea” ICCJ se poate rezolva și aia, însă este puțin probabil să se întâmple așa ceva pt ca FRF s-ar compromite și expune inutil.

TAS e sub Curtea Suprema de Justitie din Elvetia. Deci se supune unor instante de drept civil, dar pe jurisdictie elvetiana. Si se intampla rarisim sa fie intors vreun verdict la TAS prin apel la instante civile. Sa fie clar, o instanta din romania nu are nicio putere asupra UEFA sau TAS pe linie sportiva. Nici nu este luata in seama.

vacarm_sifonarie
vacarm_sifonarie  •  22 Octombrie 2023, 14:22
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

nu se schimba nici o lege a incercat dincu si v-a facut sa plangeti ahahahaha multumim consiliul legislativ si avizu negativ care a bagat toti talpanistii in boala ahahahahah. stati in b pana va desfiintati, noi vom mai juca in ghencea cu stadionul plin si voi doar cu 300 de asistati social. asta e realitatea chiar daca nu va convine csa 2017 e o clona

vacarm_sifonarie
vacarm_sifonarie  •  22 Octombrie 2023, 09:38
Postat de Catalynn_9 pe 21 Octombrie 2023, 15:14

Unde SCRIE bă!? UEFA este o simplă societate privată care organizează competiții, nu tribunal. Cu banii lor fac ce vor, deci dacă vor să îi dea clubului lu’ ne-a jjijji e fix treaba lor. Însă oamenii nu vor să se expună, pt ca se pot trezi ca plătesc daune uriașe, așa ca acum foarte mulți ani au eliminat de pe site palmaresurile cluburilor (nu au păstrat decât rezultatele din competițiile organizate de ei și atât) și au lăsat restul în sarcina federațiilor. De altfel, oficial UEFA nici nu “știe” cine e FCSB, ei “știu” doar de FRF, singurul lor membru afiliat din România. Așa ca dacă Talpan de exemplu vine și îi dă în judecată pt ca au mințit pe site în legătură cu FCSB prejudiciind astfel imaginea Stelei, UEFA vor spune fix așa: am folosit strict informațiile oferite de FRF, mergeți întâi la ei si rezolvați, noi nu avem nicio treaba. Definiția profesionismului nu are legătură cu valoarea individului, și Ronaldo și Pacionel sunt profesioniști! Și armata română și cea americană sunt profesioniste. Dacă se desființează secția de fotbal a Stelei, cum s-a întâmplat în 1998, OK, dar chiar și așa FC Fcsb rămâne în continuare FC Fcsb nu mai are cum sa fie Steaua nici măcar dacă Ciolacu da un OUG in acest sens. Nu mai îmi pierd vremea sa îți explic de ce, nu are oricum rost, te vei convinge singur în următoarele luni.

csa 2017 e o echipa de amatori conform legii. daca esti detinut de minister poti sa fii platit cu cat vrei dar nu vei fi profesionist niciodata asa e legea pe care dancu a vrut sa o modifice aia e ghinion. cand depindeti de toanele unui ministru sau ale unui partid nu puteti fi club profesionist ca nu sunteti independeti sunteti dependenti de alegeri de guvern de ministri de stat. adica o relicva comunista. nu conteaza ca alte cluburi din b sunt profi sau aveti sportivi cu contracte de profi voi sunteti amatori ca si club ca daca aj sportivi peofi nu te face profi si pe tine. desgiintare usoara si drum lin spre disparitie in neant e ca si cum n-ati fi existat vreodata

Vezi toate comentariile (85)
Comentează