FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

Continuă scandalul: Ousmane Viera cere falimentul lui Hermannstadt

Ousmane Viera, dreapta, foto: Imago
Ousmane Viera, dreapta, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 01 septembrie 2022 16:40 / Actualizat joi, 01 septembrie 2022 17:23

Stoperul ivorian Ousmane Viera n-a primit a doua tranșă a restanțelor pe care le avea de încasat de la Hermannstadt, club în insolvență. El fusese de acord să reeșaloneze datoria ca să scape clubul de interdicția de a face transferuri, iar acum este amenințat de administratorul judiciar că se va demara o acțiune prin care jucătorul să returneze și prima rată încasată

Vara trecută, după două sezoane petrecute la Hermannstadt, stoperul Ousmane Viera (35 ani) se despărțea nu foarte amiabil de clubul sibian. A plecat având de încasat restanțe de 48.500 euro. A inițiat un memoriu la FIFA, iar forul mondial i-a dat dreptate, obligând clubul, chiar dacă era în insolvență, să plătească, sub interdicția de a mai face transferuri.

FC Hermannstadt viza însă promovarea, pe care a și obținut-o la finele sezonului trecut. Avea nevoie să aducă jucători, astfel că președintele de atunci, Dani Coman, a ajuns la un acord cu Viera, prin care clubul, prin semnătura administratorului special Dan Raica, se obliga să-i achite datoria în două rate de câte 24.125 euro. Prima a fost plătită, a doua avea scadența pe 15 august. Iar Viera n-a primit banii nici acum.

Continuă scandalul: Ousmane Viera cere falimentul lui Hermannstadt
Documentul prin care Vieira înștiințează Hermannstadt

Mai mult, după ce a sesizat clubul de întârziere, jucătorul a fost anunțat de Marcu Maniu, administratorul judiciar de la Hermannstadt, că nu avea dreptul să încaseze nimic, creanța sa fiind cuprinsă în planul de reorganizare pentru ieșirea din insolvență. Viera a fost anunțat că actul încheiat cu administratorul special Dan Raica este ilegal. Și că gruparea din Sibiu va începe o acțiune pentru a recupera și suma care i-a fost deja achitată.

Ousmane Viera a reacționat și va depune în instanță o plângere penală pentru înșelăciune în convenții împotriva persoanelor care au negociat semnarea acordului și demararea procedurii de intrare în faliment a clubului Hermannstadt, pentru neachitarea respectivei datorii.  

Giedrius Arlauskis, aproape să revină în SuperLiga! A ajuns azi la sediul clubului

Scandal uriaș în Turcia cu noul transfer al lui CFR Cluj » Acuzat că a fost „blat” în meciul care a decis campioana! Impostazele cu el sunt ridicole

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
istet10
istet10  •  01 Septembrie 2022, 18:49

Criterii de licentiere proaste, daca nu cumva ticaloase.

brentford
brentford  •  01 Septembrie 2022, 18:31
Postat de LeoSima pe 01 Septembrie 2022, 18:02

Echipele astea mizerabile care nu-si platesc jucatorii si apoi profita de insolventa ca sa le dea teapa definitiv ar trebui retrogradate. Pe jucatori cine ii protejeaza? De ce sunt tratati ca sclavi? Rusine LPF si FRF pentru ca nu iau masuri si permit asemenea nedreptati.

Nu se poate. Daca FRF si LPF retrogradeaza echipe se vor pierde bani din drepturile de televizare. Vezi episoadele Clinceni si Gaz Metan,Dinamo,CFR si multe alte echipe care au datorii salariale la jucatori de la o luna la alta.

LeoSima
LeoSima  •  01 Septembrie 2022, 18:02

Echipele astea mizerabile care nu-si platesc jucatorii si apoi profita de insolventa ca sa le dea teapa definitiv ar trebui retrogradate. Pe jucatori cine ii protejeaza? De ce sunt tratati ca sclavi? Rusine LPF si FRF pentru ca nu iau masuri si permit asemenea nedreptati.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează