FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

VIDEO Scandal uriaș în Turcia cu noul transfer al lui CFR Cluj » Acuzat că a fost „blat” în meciul care a decis campioana! Ipostazele cu el sunt ridicole

Billong, în dreapta // FOTO: Imago
Billong, în dreapta // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 01 septembrie 2022 14:56 / Actualizat joi, 01 septembrie 2022 18:32

CFR Cluj l-a prezentat azi pe fundașul francezo-camerunez Jean-Claude Billong (28 de ani), adus din Ligue 1, de la Clermont. Fotbalistul are un CV impresionant, însă a provocat un scandal imens în Turcia, în finalul sezonului 2020-2021.

Billong a fost împrumutat de Benevento în Turcia, la Hatayspor, între septembrie 2020 - iunie 2021, iar în mai 2021 a fost acuzat de blat în meciul cu Beșiktaș.

Varga răspunde pe măsură mutărilor lui Becali! » Supertransfer anunțat de CFR Cluj, din Ligue 1! Ofertat recent din Premier League
CFR CLUJ
Varga răspunde pe măsură mutărilor lui Becali! » Supertransfer anunțat de CFR Cluj, din Ligue 1! Ofertat recent din Premier League

Scandal în Turcia în jurul lui Jean-Claude Billong, noul transfer de la CFR Cluj

Beșiktaș a devenit campioană în 2021 în fața rivalei Galatasaray, datorită golaverajului. Ambele echipe au avut același număr de puncte, 84, dar Beșiktaș a avut un golaveraj mai bun: 89-44, față de 80-36.

Cele mai multe dintre goluri au venit pe 1 mai, cu 3 runde înainte de final. Atunci, Beșiktaș se impunea cu 7-0 în meciul cu Hatayspor, la care Jean Claude Billong a fost titular. Camerunezul a fost schimbat la pauză, la 5-0, după o evoluție catastrofală.

După meci, BeinSports a scris că Billong ar fi fost implicat în trucarea meciului, pentru ca Beșiktaș să obțină o victorie un scor cât mai mare. Potrivit presei din Turcia, atacantul camerunez  Vincent Aboubakar, pe atunci la Beșiktaș, i-ar fi promis conaționalului de la adversari că va aranja să fie convocat la naționala Camerunului, dacă nu va juca la cel mai înalt nivel în meciul respectiv de campionat.

Billong, prestație catastrofală, imagini penibile!

Pe rezumatul video se vede cum Billong, care a purtat numărul 6, s-a făcut de râs în acel meci. 

Noua achiziție a lui CFR a ieșit greșit la ofsaid la golul de 2-0 și a stat dezastruos în marcaj la golul de 3-0. În plus, la golul de 4-0 este departe de jucătorul care are mingea, se întoarce cu spatele, lăsându-l pe adversar să șuteze și să înscrie.

VIDEO Rezumatul meciului Beșiktaș - Hatayspor

Billong a debutat imediat după acel joc la națională, în luna iunie. Fundașul a jucat 90 de minute pe 4 iunie în amicalul cu Nigeria (1-0) și 60 de minute pe 8 iunie, în al doilea amical cu Nigeria (0-0). 

Ulterior, a mai jucat un meci pentru Camerun, pe 13 noiembrie, 4-0 cu Malawi în calificările pentru CM 2022. Pe banca „leilor” se afla atunci Toni Conceicao, fostul antrenor al lui CFR Cluj. El a plecat de la națională în februarie 2022.

Tehnicianul portughez a reacționat atunci și l-a apărat pe Billong. „Resping încercarea de a-mi implica jucătorii în această poveste. Sunt doi băieți foarte buni. Antrenorul alege jucătorii convocați, iar singurul criteriu este meritul”, a spus Toni Conceicao pe Twitter.

„Nu vreau ca acest jucător să mai joace la echipă. Le-am spus deja antrenorului și directorului sportiv”, a declarat după meci Nihat Tazearslan, președintele lui Hatayspor.

După acel meci, Billong nu a mai jucat în ultimele 3 etape, iar la finalul sezonului s-a întors la Benevento. 

„Billong și-a făcut tatuaj pe picior cu o zi înainte de meci. Un astfel de tatuaj doare o săptămână. S-a întors cu spatele la fiecare gol. Nu vreau ca un astfel de jucător să mai rămână la echipă. Nu știu dacă e vorba și de altceva, nu sunt ofițer de informații”, a spus și Luftu Savaș, președintele de onoare al clubului.

Scandal uriaș în Turcia cu noul transfer al lui CFR Cluj » Acuzat că a fost „blat” în meciul care a decis campioana! Ipostazele cu el sunt ridicole
Billong, numărul 6, la golul de 4-0

Citește și: 

Mistrati, reacție după ratarea sezonului: „Mi-a venit să plâng. A fost stânjenitor” + Dan Petrescu: „Abia la TV mi-am dat seama ce s-a întâmplat”

Desfigurat! FOTO-ȘOC din ambulanță: cum arată Cristi Manea, după faza care i-a îngrozit pe spectatorii din Gruia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
rav410wrc
rav410wrc  •  01 Septembrie 2022, 19:57
Postat de vasileroaita pe 01 Septembrie 2022, 19:05

Se spune că prostia nu doare. Atunci, de ce urli, gigelule?!?

Norocul tau ca nu doare, ca altfel ai tipa toata ziua :))) Mai nasol e cu frustrarea de a fi RadioErevan-ist, este eforie sud !? ;)))

vasileroaita
vasileroaita  •  01 Septembrie 2022, 19:05
Postat de rav410wrc pe 01 Septembrie 2022, 18:14

Bre, eforie sud, NU e cam frustrant sa fii RadioErevan-ist !? ;))))

Se spune că prostia nu doare. Atunci, de ce urli, gigelule?!?

rav410wrc
rav410wrc  •  01 Septembrie 2022, 18:14
Postat de vasileroaita pe 01 Septembrie 2022, 16:14

... spune fanul singurei echipe din România condamnată de UEFA pentru CORUPȚIE în fotbal, FCSB!!

Bre, eforie sud, NU e cam frustrant sa fii RadioErevan-ist !? ;))))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează